سرمایه انسانی و اجتماعی جمهوری اسلامی ایران بزرگترین سرمایه ملی محسوب می شود / شورای عالی انقلاب فرهنگی مبتنی بر سابقه ارزشمند 34 ساله یک نهال ریشه دار است/ بنیان اصلی سلامت اجتماعی به حساب آوردن دیگران اعم از افراد و جامعه است
جلسه هماندیشی کارشناسان دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی، روز دوشنبه 13 اسفند 1397 با حضور دکتر سعید رضا عاملی دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی برگزار شد.
به گزارش مرکز خبر شورای عالی انقلاب فرهنگی در ابتدای این جلسه تعدادی از کارکنان دبیرخانه به ارائه سخنرانی پرداختند.
علیرضا دربندی، عضو شورای سردبیری فصلنامه راهبرد فرهنگ گفت: موفقیت هر سازمانی در گرو اهداف و چشم انداز های آن سازمان و به تناسب آن خطی مشی های صحیح برای دستیابی به آن اهداف است.
وی افزود: برای توانمندسازی و افزایش انگیزه نیروهای دبیرخانه باید به «عدالت سازمانی»، «شفافیت»، «نظارت مستمر و جدی همراه با نظام تشویق و تنبیه عادلانه» و همچنین «ارتباط مستمر رأس سازمان با بدنه کارمندان» اهمیت داد.
دکتر احمدزاده، کارشناس کمیسیون مشورتی گفت: در کلام دبیر محترم شورا کلیدواژه «اجتهاد مجازی» قابل تأمل زیادی است.
وی ادامه داد: می توان در دو ساحت به تعریف اجتهاد پرداخت که یکی فرآیندی فقاهتی توسط فقیه و بر اساس ضوابط فقاهتی است و دیگری نوعی تلاش معرفتی روشمند و استدلالی است که در این تعریف امکان به کار بستن اجتهاد چند مرحله ای وجود دارد.
کارشناس کمیسیون مشورتی دبیرخانه تأکید کرد: فرآیند اجتهاد در فقه اسلامی با تمامی تفاوت ها و قرابت ها، فن و علمی است که متضمن روش است.
در ادامه این جلسه آقای حبیب عزیزی کارشناس دبیرخانه مرکزی گفت: عقبه شورای عالی انقلاب فرهنگی دبیرخانه این شوراست و عقبه این دبیرخانه نیروی انسانی آن است.
وی ادامه داد: تمامی ورودی ها و خروجی های فرهنگی کشور باید از مسیر شورای عالی انقلاب فرهنگی عبور کند و از موازی کاری سازمان های فرهنگی جلوگیری کرد.
دکتر نیلچی زاده، کارشناس کمیسیون فرهنگی و پیوست نگاری دبیرخانه به عنوان سخنران بعدی خاطر نشان کرد: ساماندهی جایگاه سلامت اجتماعی در دبیرخانه از مسائل حائز اهمیت است که به نوعی از زندگی آرام و بدون دغدغه کارکنان توجه دارد.
وی افزود: سلامت اجتماعی همان حمایت اجتماعی است که در اثر آن فرد باور کند مورد محبت و احترام است و به شبکه ای از ارتباط متعهدانه و متقابل تعلق دارد.
به گزارش مرکز خبر شورای عالی انقلاب فرهنگی در ادامه این نشست دکتر واعظی از کارشناسان شورای تخصصی تحول و ارتقاء علوم انسانی گفت: باید جایگاه شورای عالی انقلاب فرهنگی در سطح جهانی و ملی تبیین شود.
وی افزود: هگل در کتاب فلسفه تاریخ خود می گوید که فرهنگ جهان با فرهنگ ایران آغاز می شود و این نشان دهنده قابلیت های رفیع فرهنگ ایرانی است.
دکتر واعظی ادامه داد: آمار دانشگاه های کشور 2569 دانشگاه است که تعداد 141 دانشگاه آن دولتی است و شورای عالی انقلاب فرهنگی شایسته است نتیجه عملکرد این دانشگاه ها را در نمایشگاه بزرگی گردآوری و ارائه کند.
وی پیشنهاد کرد دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی زمانی را برای ارائه مباحث مربوط به ظرفیت فضای مجازی به کارکنان شورا اختصاص دهد.
در ادامه آقای دکتر گودرزی از مرکز رصد فرهنگ و علم دبیرخانه خاطرنشان کرد: در بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی مقام معظم رهبری در مرحله تبیین شده است، گام دوم گام علم و فناوری، فرهنگ و اقتصاد است که مردم محور است.
وی افزود: ما نیاز بهنوعی بازتعریف در مناسبات فرهنگی داریم تا از ظرفیتها و ارزشهای فرهنگ کشور استفاده کنیم.
رئیس گروه فرابری و پردازش آمار دبیرخانه افزود: شورای عالی انقلاب فرهنگی نیازمند تبیین استراتژی داخلی و خارجی است و همچنین به نوعی برآورد مدیریت سرمایهگذاری نسل پیش رو نیاز داریم.
در ادامه این نشست صمیمانه آقای ابراهیمی تبار از ستاد راهبری نقشه جامع علمی کشور به ایراد سخنرانی پرداخت.
آقای ابراهیمی تبار گفت: اجرایی سازی مصوبات از مواردی است که انتظار میرود در دوران جدید موردتوجه دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی باشد.
وی افزود: یکی از کارکردهای دبیرخانه میتواند کمک به دستگاههای متولی برای رفع موانع موجود است.
کارشناس ستاد راهبری اجرای نقشه جامع علمی کشور گفت: یکی از نقاط ضعف موجود نبود تخمین بودجهای مشخصی از فرآیند اجرایی سازی مصوبات شوراست که شایسته است به آن توجه شود.
در ادامه آقای دولت کارشناس کمیسیون سبک زندگی گفت: ویژگیهای فضای مجازی میتواند بهعنوان ابزاری در پیشبرد فعالیتهای موجود در زندگی دو فضایی کمک کند تا بتوان از این فضا در جهت همدل کردن مخاطبین در حوزه فرهنگ استفاده کرد.
وی افزود: ما در دبیرخانه نیازمند افزایش توانمندی کارکنان است که میتوان آن را با برگزاری دورههای ضمن خدمت و افزایش مطالعه کارکنان تقویت کرد.
به گزارش مرکز خبر شورای عالی انقلاب فرهنگی در ادامه آقای فتحعلی خانی رئیس گروه بررسی و پایش برنامه گفت: چنانکه مقام معظم رهبری اذعان داشتهاند، دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی باید شهدنوش پژوهشهایی باشد که در کشور در حال انجام شدن است.
وی ادامه داد بسیاری از پژوهشهای صورت گرفته تأثیر چندانی در مصوبات شورای عالی انقلاب فرهنگی نداشته است حال آنکه میتوان با طراحی نظام موضوعات برای دبیرخانه از ظرفیتهای پژوهشی دانشگاهها استفاده کرد.
در پایان نیز آقای عبداللهی از مرکز رصد فرهنگ و علم خاطرنشان کرد: شکاف بین واقعیت فرهنگی جامعه و نگرش فرهنگی مسئولان باعث افزایش چالش جامعه و فرهنگ دولتی شده است.
انتهای پیام/