بودجه دولت آلمان برای مرمت آثار باستانی ایران
به گزارش حوزه آمریکا و اروپای گروه بینالملل خبرگزاری آنا از رايزنی فرهنگی سفارت جمهوری اسلامی ایران در آلمان، از 1981 تا 2018 بیش از 2 هزار و 860 پروژه در 144 کشور دنیا بهوسیله برنامه حفاظت از فرهنگها با هزینه 80 میلیون یورو و زیر نظر وزارت امور خارجه آلمان انجام شده است. تمرکز این پروژه حمایتی بیشتر بر کشورهایی است که داراییهای فرهنگی و آثار تمدن غنی آنان بهطور مستقیم در معرض نابودی قرار دارد و برای احیا و حفظ آنان منابع مالی کافی در دسترس نیست. این پروژهها معمولاً حسب شرایط به مدت یک تا سه سال حمایت میشوند. عراق، سوریه، یمن و مصر ازجمله کشورهایی هستند که در حمایت این پروژه قرار گرفتهاند.
«برنامه حفظ فرهنگ اداره امور خارجه» با همکاری شرکای آلمانی و بینالمللی، بهعنوان نمونه یونسکو و بعضاً سازمانهای خصوصی، برای حفظ میراث مهم تاریخی و فرهنگی بشریت سازماندهی شده است. پروژههای حفاظت فرهنگی معمولاً با متخصصان و مردم محلی برای احیای آثار کمک میگیرد.
وزارت امور خارجه آلمان هدف اصلی از این پروژه حمایتی را حفظ تنوع فرهنگی و هویت بشری عنوان کرده و معتقد است با حفظ میراث فرهنگی، در مواقع ناامنی میتوان به همزیستی صلحآمیز و درک متقابل کمک کرد، زیرا میراث فرهنگی احترام و گفتگو با سایر فرهنگها را ترویج میدهد. براین اساس آلمان با تعهد جهانی خود به حفاظت و نگهداری میراث فرهنگی نقش مهمی در حفظ هویتهای فرهنگی، ترویج و انتقال دانش و گفتگوی میان فرهنگی ایفا میکند.
کمک دولت آلمان به مرمت آثار باستانی ایران
ایران نیز در لیست کشورهایی قرار دارد که از کمکهای مالی دولت آلمان در بخش فرهنگی سود میجوید. پس از زلزله ویرانگر بم در 2003، بخش اعظمی از قلعه تاریخی بم در کرمان بهشدت آسیب دید. در پروژه حفظ فرهنگهای دولت آلمان، در ساخت خانه سیستانی در سازه بم از 2007 تا 2014 با همکاری سازمان میراث فرهنگی ایران و بخش طراحی سازه دانشگاه فنی «درسدن» به احیای این بنای تاریخی کمکهای شایانی شد. محکمسازی تخت سلیمان و حفظ مجموعه تاریخ موسیقی موزه موسیقی در تهران از دیگر پروژههای انجام شده در ایران است.
گنبد و گچبریهای گنبد چهار سوق بزرگ بازار تهران نیز که به دورههای زند و قاجار مربوط و یکی از آثار ملی ثبت شده است، تحت پوشش همین طرح و با همکاری سه مرمتگر ایرانی به سرپرستی دکتر «مهناز اشرفی»، «علیرضا شاه محمدپور» و «ذاتالله نیکزاد» و هشت مرمتگر آلمانی انجام شد.
بودجه این پروژه ازسوی وزارت امور خارجه جمهوری فدرال آلمان براساس همکاری میان دانشگاه «آخن»، «پُتسدام» و بخش تحقیقات سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری ایران تأمین شد.
انتهای پیام/4033/
انتهای پیام/