دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
14 اسفند 1397 - 12:19
فارین پالیسی:

کره شمالی ترامپ را به بازی گرفته است

کارشناسان آمریکایی نگران‌اند که شاید رهبر کره شمالی در جریان دو دور گفتگو با ترامپ، وی را به بازی گرفته باشد.
کد خبر : 365638
11.jpg

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری آنا از فارین پالیسی، دیوید سنجر مقاله‌نویس ارشد نیویورک‌تایمز اذعان کرد که با عدم موفقیت دیدار دونالد ترامپ و کیم جونگ اون رهبر کره شمالی در هانوی، خطر رویکرد مذاکره «رهبر با رهبر» مشخص شد که اگر این‌گونه مذاکره با شکست مواجه شود، راه‌های کمی برای جبران آن وجود دارد و شاید جایی برای برون‌رفت از بن‌بست و مصالحه برای نجات معاهده بجا نماند.


وی به نقل از اندیشمندان تصریح کرد که همین سیاست مذاکره رهبر با رهبر توسط ترامپ که آمریکا را به بن‌بست کشانده است، دست برتر را به کره شمالی می‌دهد تا فعالیت‌های هسته‌ای خود را تشدید کند حتی اگر فوراً به این اقدام دست نزند.


کره شمالی بی‌محابا به فعالیت‌های هسته‌ای خود ادامه می‌دهد


تاسیسات هسته ای


ریچارد جانسون، متخصص سوخت هسته‌ای در سازمان ابتکار علیه تهدید هسته‌ای، نیز به‌نوبه خود اعلام کرد که راه برای تحریک، بیش از پیش هموار بود زیرا چیزی در خصوص تعطیل کردن تولید ماده از راه شکافت هسته‌ای در بیانیه سنگاپور مطرح نشده بود.


وی همین هفته هم اعلام کرده بود: «الان که ما صحبت می‌کنیم آن‌ها (کره‌ای‌ها) احتمالاً در حال تولید پلوتونیوم و غنی‌سازی حداکثری اورانیوم هستند.»


جانسون به‌صورت غیرمستقیم اعلام می‌کند که کره‌ای‌ها به نتیجه مثبت مذاکرات با ترامپ خوش‌بین نبوده‌اند و حتی آن را هم جدی نگرفته‌اند و درهرصورت به فعالیت‌های هسته‌ای خود ادامه می‌داده‌اند.


پیونگ‌یانگ در ابراز تمایل برای ادامه مذاکرات با واشنگتن پیش‌دستی کرد


مذاکره بدون پیش شرط

چو سون هویی، معاون وزیر امور خارجه کره شمالی پس از اتمام بی‌نتیجه مذاکرات هانوی اعلام کرد که توضیحات ترامپ در خصوص جزئیات مذاکرات دقیق نبود و همین امر، رهبر کره شمالی را آشفته کرد.


پس از اظهارات چو بود که کره شمالی تمایل خود را برای ادامه مذاکرات اعلام کرد و نشان داد به‌جز در دست داشتن ابتکار عمل درصحنه ادامه فعالیت‌های هسته‌ای درزمینهٔ یافتن راهبردی سیاسی و پرهیز از تنش نیز ابتکار عمل را در دست دارد.


مقامات آمریکایی در واکنش به اظهارات چو تصدیق کردند که این ترامپ بود که با تفسیر به رأی، باعث آشفته شدن رهبر کره شمالی شد زیرا وقتی ترامپ گفت که کره شمالی خواهان برداشتن کل تحریم‌ها شده، وی (ترامپ) عمداً همه تحریم‌ها را به آن‌هایی که از 2016 به این‌طرف وضع‌شده بودند محدود کرد که این امر باعث شد تا حدی رهبر کره شمالی به فکر فرو رود و آشفته شود.


آمریکایی‌ها از تمایل کره شمالی برای ادامه مذاکرات ذوق‌زده شده‌اند


اریک تالمج نفر اول آسوشیتدپرس و کارشناس امور کره شمالی یک روز پس از نشست هانوی شادمانه اعلام کرد: «رسانه دولتی کره شمالی تأیید کرده که آن‌ها به دنبال ادامه گفتگوهای بیشتر هستند.»


در ضمن یکی از مقامات درگیر در مذاکرات بین رهبر کره و رئیس‌جمهور آمریکا با لحنی که می‌خواست به مقامات کشورش امیدواری دهد تصریح کرد: «ما باید اجازه دهیم اوضاع آرام شود، اما همان‌طور که گفتم، رسانه‌های کره شمالی مثل خود ما تصریح کرده‌اند که فرصت کافی برای ادامه گفتگوها هنوز موجود است.»


سیاست چاپلوسی و  تهدید ترامپ ناکارآمد است


ارتش کره شمالی


مقام آمریکایی دیگر که نخواست نامش فاش شود با انتقاد از سیاست چاپلوسی و تهدید ترامپ افزود که ترامپ راه کارکرد دیپلماسی آمریکا را عوض کرده است. دیپلماسی معمولاً یک بازی باشکوه است و انسان‌های محترمی که به این بازی باشکوه روی می‌آورند به دلیل ذات خوبشان در تهدید طرف مقابل خوب عمل نمی‌کنند.


در ضمن، سوزان ناسل، ستون نویس ارشد فارین پالیسی و دستیار سابق و باهوش ریچارد هالبروک، یکی از معدود سیاستمدارانی که به‌وضوح به کاربرد هم‌زمان تهدیدات سیاسی و اقتصادی دست زد نیز تصریح کرد که ترامپ می‌خواهد همگان بدانند که او قصد دارد اقتدار نظامی و اقتصادی را در قبضه شمشیرش در تعامل با دیگر کشورها داشته باشد.


وی ادامه داد که همین سیاست وی باعث شد که مایکل کوهن وکیل سابقش در آخرین شهادت‌هایش در دادگاه، ترامپ را متقلب بنامد.


وی در ادامه به تمسخر بیان کرد که گردن‌کلفت‌ها، مانند شخصیت‌های اول فیلم‌های سینمایی، همیشه بازی را نمی‌برند.


سیاست چماق و هویج ترامپ نشست هانوی را به شکست کشاند


فارین پالیسی ادامه می‌دهد که آنچه کره شمالی از مذاکرات هسته‌ای می‌خواهد معلوم است اما سؤال اینجاست که آمریکا از این مذاکرات چه می‌خواهد؟


این وب‌سایت تحلیلی ادامه داد که در خصوص کره شمالی، ترامپ سیاستی متمایز با هر رئیس‌جمهور آمریکایی دیگری در پیش‌گرفته است که همانا ترکیبی از چاپلوسی بی‌اندازه و سپس تهدید بی‌سابقه است. ابراز احساسات به رهبر کره و قول اینکه کره شمالی می‌تواند هم ایمن و مرفه باشد هم کمونیست باقی بماند و از طرفی تهدیدهای وی در 2017 برای نابودی کره شمالی سیاست هویج و چماق ترامپ را افشا می‌کند که البته تاکنون نتیجه‌ای هم در برنداشته است.


کارشناسان آمریکایی نگران‌اند که کره شمالی ترامپ را به بازی گرفته باشد


تزئین وحشتناک کاخ سفید به مناسبت هالووین!+ تصاویر


کارشناسان آمریکایی تصریح کرده‌اند ترامپ که خیلی مشتاقانه در دو سال گذشته قول انعقاد معاهده بزرگ را به مردم کشورش داده است، ممکن است برای هیچ، همه‌چیز را به کیم بدهد. حتی بعضی از کارشناسان در هراسند که شاید پیونگ‌یانگ ترامپ را به بازی گرفته باشد.


انتهای پیام/4106/4124/


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب