پیشگامی فناوران دانشگاه آزاد خمینیشهر در طراحی ویدئوکپسول
به گزارش خبرنگار حوزه علم، فناوری و دانشبنیان گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، پژوهشگران و فناوران دانشگاه آزاد اسلامی در صدد ارائه محصولات نوین و کاربردی برای حل چالشهای جامعه هستند. در این میان نوآوری و نوآفرینی در محصولات نرمافزاری و تجهیزات دانشبنیان پزشکی یکی از نقاط قوت محققان دانشگاه آزاد اسلامی است.
واحدهای فناور مستقر در مراکز رشد دانشگاهی از جمله پتانسیلهای بالفعل دانشگاه آزاد اسلامی تلقی میشود که مراحل ایدهپردازی، طراحی و ساخت محصولات دانشبنیان در آن واحدها صورت میگیرد.
پرونده چرخ دانشگاه با معرفی محصولات دانشبنیان سعی دارد اقدامات شگرف محققان دانشگاه آزاد اسلامی را به نمایش بگذارد تا در جذب سرمایهگذار و معرفی به مسئولان گامی برداشته شود.
محمد مهدیدخت در گفتگو با آنا درباره فعالیت واحد فناور پردازشگران صنعت پزشکی در زمینه انفورماتیک پزشکی توضیح داد و گفت: این واحد فناور با تولید و پشتیبانی نرمفزارهای پزشکی از راه دور، ارتباط جدیدی توسط پایانههای هوشمند بین پزشکان و کادر پرستاری ایجاد میکند.
سرپرست واحد فناور دانشگاه آزاد اسلامی خمینیشهر ادامه داد: نرمافزاری با محتوای دروس رشتههای مامایی و پرستاری طراحی شده است که با استفاده از این نرمافزار دانشجو میتواند با اهدافی از پیش تعیین شده بر بالین بیمار حضور یافته و در نتیجه دچار سرگردانی آموزشی نمیشود. همچنین این نرمافزار معیار ارزیابی مناسبی در اختیار مربیان جهت ارزشیابی دانشجویان فراهم میکند.
مهدیدخت با اشاره به طراحی سیستمی که قابلیت تشخیص بیماری از روی تصاویر پزشکی را دارد، افزود: سیستم تشخیص بیماری بهصورت پایلوت در مرکز اماس اصفهان پیادهسازی شده است. اکنون واحد فناور پردازشگران صنعت پزشکی برای چهار نفر اشتغالزایی داشته است.
وی درباره توسعه محصولات این واحد فناور اظهارکرد: واحد فناور پردازشگران صنعت پزشکی برای اولینبار در کشور درحال طراحی و پیشتولید ویدئوکپسولهای آندوسکوپی برای بررسی قسمت میانی دستگاه گوارش و روده باریک است. روشهای آندوسکوپی و کولونوسکوپی قادر به تصویر برداری از روده کوچک نبوده و بهکمک این ویدئو کپسولها مشکلات بسیاری از بیماران قابل حل خواهد بود.
سرپرست واحد فناور دانشگاه آزاد اسلامی خمینیشهر در پایان خاطرنشان کرد: کپسول آندوسکوپی در حقیقت یک دوربین خوراکی در ابعاد 11 میلیمتر در 22 میلیمتر است که بیمار بهراحتی میتواند آنرا بلعیده و کپسول دو تصویر در هر ثانیه را در حین عبور از دستگاه گوارشی ثبت کند.
انتهای پیام/4116/ 4007/
انتهای پیام/