دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
12 اسفند 1397 - 01:10
محمدی:

رساندن حرف‌های مستضعفین به مسئولین وظیفه جنبش دانشجویی است

دبیر جامعه اسلامی دانشجویان دانشگاه تبریز گفت: رساندن حرف‌های مستضعفین به مسئولین وظیفه جنبش دانشجویی است.
کد خبر : 364972
57791042.jpg

حجت محمدی در گفتگو با خبرنگار حوزه تشکل‌های دانشگاهی گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، با اشاره به سخنرانی روز گذشته خود پیش از خطبه‌های نماز جمعه تبریز، گفت: دانشگاه همواره در طول تاریخ محل برخورد اندیشه‌ها و آرای مختلف علمی، سیاسی، فرهنگی و اجتماعی بوده است که خروجی آن رشد جوان دانشجو در ابعاد علمی، فرهنگی، سیاسی و اعتقادی است؛ دستاوردی که در هیچ محیطی دست‌یافتنی نبوده و با هیچ سرمایه‌ای قابل‌مقایسه و معاوضه نیست.


وی خاطرنشان کرد: دانشگاه به‌عنوان مهمترین مرجع تربیت نیروی مدیریتی برای کشور محسوب می‌شود، که چگونگی تربیت این نیروها مسیر توسعه و پیشرفت را رقم خواهد زد؛ تعبیر زیبای شهید بهشتی را در مورد دانشجو، می‌توان رساترین بیان در اهمیت این جایگاه دانست که می‌فرماید؛ دانشجو مؤذن جامعه است، اگر خواب بماند، نماز امت قضا می‌شود.


دبیر جامعه اسلامی دانشجویان دانشگاه تبریز اضافه کرد: اگر جوانان در محیط دانشگاه با واقعیت‌های جامعه به صورتی جامع و واقع‌بینانه روبرو شوند و برای آن‌ها کسب مهارت کنند، بی‌شک بسیاری از ناکارآمدی‌های احتمالی که موجب ضرر و خسران برای کشور می‌شود، را ریشه‌کن خواهند کرد.


محمدی ادامه داد: لازم به ذکر است که این مهم دست یافتنی نیست مگر با حضور و فعالیت همه‌جانبه دانشجویان، که علاوه بر جنبه علمی، خودسازی و رشد بینش سیاسی و اعتقادی را نیز دربر داشته باشد؛ اعتقاد ما بر این است که در کنار نخبگی، پختگی هم لازم است.


وی تصریح کرد: تشکل‌های دانشجویی انقلابی، به‌عنوان بستری هستند که سعی در ایجاد فرصتی مناسب برای قشر جوان دانشگاهی قبل از ورود به عرصه زندگی واقعی در جامعه دارند تا با آزمون‌وخطا تجربه‌ای بی‌بدیل را برای دانشجویان فراهم سازد؛ متأسفانه درروند فعالیت این تشکل‌ها فرازوفرودهایی نیز ملاحظه می‌شود که ناشی از ناشناخته بودن، فواید این‌گونه فعالیت‌ها است.


دبیر جامعه اسلامی دانشجویان دانشگاه تبریز اشاره کرد: در بستر این تشکل‌ها همواره وظایفی را بر خود مترتب می‌دانیم که از مهمترین آن‌ها می‌توان به دو اصل مهم مطالبه‌گری و آرمان‌خواهی اشاره کرد؛ ما باید از مسئولین در رده‌های مختلف مطالبه گری کنیم.


محمدی تأکید کرد: ما بر خود واجب می‌دانیم که حرف اقشار مختلف به‌ویژه مستضعفین را به گوش مسئولان برسانیم؛ مطالبه گری دانشجویان باید به‌دوراز محافظه‌کاری باشد که همان اصل آرمان‌خواهی است.


وی اعلام کرد: چندی پیش مقام معظم رهبری بیانیه گام دوم انقلاب را با به تصویر کشیدن چهل سال گذشته، بایدها و نبایدهای آینده را برای ملت ایران، به‌ویژه جوانان ترسیم کردند؛ این سند جامع و روبه آینده را می‌توان، طرحی برای خروج از مشکلات موجود و حرکت به سمت توسعه و پیشرفت دانست.


دبیر جامعه اسلامی دانشجویان دانشگاه تبریز ابراز امیدواری کرد: در این بیانیه 40 بار از واژه جوان استفاده شده است؛ از نگاه مطالبه گری، جوانان باید با مسئولیت‌پذیری و به دوش گرفتن وظایف مختلف، حضوری فعال و اثرگذاری در عرصه حرکت فرهنگی و پژوهشی‌ جامعه داشته باشند.


محمدی افزود: در طول تاریخ 40 ساله انقلاب، در زمینه‌های مختلف، هرجایی که جوان‌ها حضورداشته‌اند، بی‌شک شاهد موفقیت‌هایی بی‌بدیل از دفاع مقدس تا مجاهدت‌های جبهه مقاومت، از صنعت هسته‌ای تا هوافضا بودیم؛ اکنون‌که با خیل عظیمی از جوانان تحصیل‌کرده مواجهیم، می‌بایست از این فرصت تکرار نشدنی بهره‌گیری شود.


وی در ادامه سخنان خود گفت: شاید به‌جرئت بتوان گفت که وضعیت امروز کشور درزمینهٔ بهره‌برداری از جمعیت جوان و تحصیل‌کرده حداقل در 40 سال آینده تکرار نشدنی است؛ جریان خروج نیروهای تربیت شده و تحصیل کرده از کشور، موجی از نگرانی را برایمان رقم می‌زند و این سوال مطرح می‌شود، که اگر جوانان ما توانمند نیستند، چرا کشورهای اروپایی برای جذب آنها، تسهیلات متعددی در نظر می‌گیرند و اگر توانمند هستند چرا در داخل کشور از این سرما یه‌های بی بدیل استفاده نمی‌شود.


دبیر جامعه اسلامی دانشجویان دانشگاه تبریز اظهار کرد: یکی از آرمان‌های انقلاب اسلامی، عدالت و جنبه‌های متفاوت آن بوده است. نمی‌توانیم از رشد، توسعه و پیشرفت سخن بگوییم و در عین حال نسبت به عدالت بی‌تفاوت باشیم؛ آنچه که در قانون با عنوان اصل 44 گنجانده شده است، با هدف گسترش مالکیت در سطح عموم مردم به‌منظور تامین عدالت اجتماعی، ارتقا کارایی بنگاه‌های اقتصادی و بهره‌وری منابع مالی، انسانی و فناوری است که می‌بایست سازمان خصو صی سازی حسب رسالت خویش این مهم را دنبال کند.


محمدی در بخش پایانی سخنان خود گفت: متاسفانه بنابر سوءمدیریت حاصل از عملکرد سازمان خصوصی‌سازی شاهد تضییع سرمایه‌های ملی و بهره‌مند نشدن مردم از آن‌ها هستیم که گاهاً به فساد نیز می‌انجامد حال آنکه بنابر فرمایش مقام معظم رهبری عدالت و مبارزه با فساد، لازم و ملزوم یکدیگرند؛ آنچه در مورد کارخانه ماشین‌سازی تبریز اتفاق افتاد گواهی بر این مدعا است.


انتهای پیام/4107/4115/


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب