امام خمینی(ره): من شما ملت رنجدیده را فراموش نمىكنم
به گزارش خبرنگار حوزه امام و رهبری گروه سیاسی خبرگزاری آنا، نخستین سخنرانی امام خمینی(ره) در مدرسه فیضیه پس از 14 سال که در تبعید حضور داشتند در سال 57 انجام شد.
آیتالله یزدی، رئیس جامعه مدرسین حوزه علمیه قم در کتاب خاطراتش درباره روز ورود امام خمینی(ره) به قم در سال ٥٧ گفته است: «امام در بدو ورود به قم در مسجد امام حسن(ع) واقع در جنب مدرسه آیتالله خویى، با آقایان مراجع كه به استقبال امام رفته بودند، ملاقات كردند. ایشان بعد از اتمام ملاقات با مراجع به منزلى كه براى اسكان ایشان در نظر گرفته بودیم، آمدند و بعد از آن قرار شد به مدرسه فیضیه بروند و نخستین سخنرانىشان را در آنجا ایراد كنند.
وی ادامه داد: در نخستین سخنرانى امام خمینی(ره) كه نوارش هم موجود است، صداى جمعیت نشان مىدهد كه صحن مدرسه فیضیه مملو از جمعیت است و صدا به صدا نمىرسد. ظاهراً وسایل صوتى هم جوابگوى آن فضا و شرایط نبود. سیل جمعیت گرمازا بود و با آنكه در فصل زمستان به سر مىبردیم، ناچار شدند كه روى سر مردم آب بپاشند تا از گرما كاسته شود.
آیتالله یزدی اضافه کرد: قبل از صحبت امام خمینی(ره) مردم در نخستین دیدار با حضرت امام در فیضیه، سراپاگوش بودند تا سخنان قائد عظیمالشأن خود را استماع كنند. امام بعد از این كه فضاى فیضیه قدرى ساكت شد و همهمه كاهش یافت، شروع به صحبت كردند: «من از عواطف شما ملت ایران تشكر مىکنم. من شما ملت رنجدیده را فراموش نمىكنم». این سخنرانى معروف بعد از آن به دفعات از رسانهها پخش شد.
امام در بخشی از این سخنرانی تاریخی فرمودند: بیدار باشید! هوشیار باشید! مفسدهجوها در کمیناند، اجانب در کمیناند. آنها نخوابیدهاند، شما[هم]نباید بخوابید؛ شما باید هوشیار باشید. آنها مشغول نقشه هستند تا از طریقهای مختلف، با فرمهای مختلف. آنها میخواهند حالا که رژیم منحط سلطنتی از بین رفت، با فرمهای دیگر به میدان بیایند و باز همان منافع را تجدید کنند و باز همان چپاولگریها را بکنند و باز همان اختناق را از سر بگیرند. ملت عزیز بیدار باشید! ما به هر چه دست میگذاریم خراب است. فرهنگ ما خراب است، باید تجدید بشود. فرهنگ فرهنگ استعماری است، باید زیرورو بشود.
قصد اولیه امام خمینی(ره) این بود که بهطور دائم در قم اقامت کنند. در ملاقاتی که مهندس بازرگان با امام داشت، گفته بود: شما در قم نشستهاید و میخواهید حکومت کنید؟ ما هر روز باید این راه را بیاییم و برویم. امام خمینی لبخندی زده و فرموده بودند: فعلا که همینجا هستیم. اما آن حضرت 11 ماه بعد در دوم بهمن 1358 در اثر ابتلا به بیماری قلبی و لزوم معالجه در تهران به این شهر بازگشتند.
انتهای پیام/4082/ن
انتهای پیام/