دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
08 اسفند 1397 - 10:30
طی نشستی؛

تشکل‌های اساتید در نهاد نمایندگی رهبری گردهم آمدند

جلسه دبیرخانه تشکل‌های اساتید نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری، عصر دیروز در ساختمان مرکزی نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها برگزار شد.
کد خبر : 364144
04_1_843758_843820.jpg

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری آنا از روابط عمومی نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها، عصر دیروز جلسه دبیرخانه تشکل‌های اساتید نهاد رهبری در ساختمان مرکزی این نهاد برگزار شد.


در این جلسه، ابراهیم متقی استاد دانشگاه تهران گفت: فرسایش مشروعیت یکی از عناصر مهم انقلاب مردم است؛ ماهیت انقلاب، ماهیتی تکاملی است و آنچه مدنظر مقام معظم رهبری است، این است که چون چهل سال از انقلاب گذشته است، نباید فراموش کرد که این انقلاب ذره‌ذره جمع شده است.


وی با تأکید بر اینکه انقلاب در این چهل سال آب‌دیده‌تر شده است، ادامه داد: مقام معظم رهبری می‌خواهند علم را با دین و حکومت‌داری پیوند بزنند. علم، تولید قدرت می‌کند. اداره کشور و انقلاب باید علمی باشد. اگر اداره حکومت علمی باشد، آن حکومت تبدیل به یک قدرت می‌شود و اگر علمی نباشد، تبدیل به سلطه می‌گردد.


متقی ادامه داد: کاری که انقلاب کرد، کاری بی‌مانند بود. انقلاب ما حکومت شاهنشاهی ۲۵۰۰ ساله را خاتمه داد و این کار بسیار بزرگی بود.


وی در پایان این نکته را نیز خاطرنشان کرد: مشروعیت کشور در دو قالب مشارکت و خدمات‌رسانی است.


سپس سید مرتضی نبوی، رئیس مرکز پژوهشی مطالعات راهبردی توسعه، به بیان نکته خود در خصوص بیانیه اخیر مقام معظم رهبری پرداخت و با بیان این نکته که سوره حمد، براعت استهلال کل قرآن است، عنوان‌‌‌کرد: بیانیه راهبردی «گام دوم انقلاب» مقام معظم رهبری، یک براعت استهلال است. ایشان مهم‌ترین مسائل داخلی و خارجی را تشخیص داده‌ و سپس دست به صدور این بیانیه زده‌اند.


وی ادامه داد: نکته مهم اینجا این است که روی فرمایش‌های رهبر انقلاب با جوانان و نخبگان است؛ صف و ستاد نیز باید با همکاری هم در راستای عمل به منویات مقام معظم رهبری سعی و تلاش کنند.


محمدرضا مجیدی، استاد دانشگاه تهران نیز در ادامه ضمن بسیار مهم ارزیابی کردن صدور بیانیه «گام دوم انقلاب»، گفت: چند کلیدواژه در این بیانیه وجود دارد که یکی از آن‌ها «جوان» است. جوانان باید پای‌کار بیایند.


وی خاطرنشان کرد: بیانیه «گام دوم» باید با تأکید بر وارثان این انقلاب یعنی جوانان در دل جامعه شنیده شود و ظرفیت‌های عملیاتی آن فراهم گردد و بهترین رسانه برای انتقال آن، تشکل‌های دانشجویی هستند.


بهادر ولی‌زاده، عضو جامعه اسلامی مهندسین از دیگر اساتید حاضر در جلسه بود که در خصوص بیانیه «گام دوم انقلاب» اظهار داشت: این بیانیه ازنظر جنس محتوا، یک بیانیه زمان‌دار نیست.


وی در ادامه پیشنهاد کرد کمیته‌ای تشکیل شود تا پیرامون این بیانیه، کارهای عملیاتی طراحی کند.


در ادامه محمدحسین کریم، عضو شورای مرکزی کانون اسلامی فارغ‌التحصیلان شبه‌قاره هند، عنوان کرد: متأسفانه شاهد یک شکاف میان سیاست‌های کلی و اسناد بالادستی با میدان عمل در مجموعه‌های اجرایی هستیم.


وی بزرگ‌ترین اثر بیانیه «گام دوم انقلاب» را نوید به دلسوزان انقلاب و تذکر به بی‌توجهی‌ها و عافیت‌طلبی‌ها دانست و گفت: این بیانیه، نویدبخش بازبینی مقررات و قوانین در جهت بازنگری در مسیر طی شده است.


کریم، یکی از معضلات کشور را وابستگی به منابع نفتی دانست و خاطرنشان کرد: این برخوردی که در حال حاضر با بودجه کشور صورت می‌گیرد، برخورد صحیحی نیست. در این نوع برخورد، چشم دولت به درآمد نفتی است و حمایتی از تولید داخلی در آن صورت نمی‌گیرد؛ چنین اقتصادی برخلاف اقتصاد مقاومتی است.


محمدرضا مرندی عضو شورای مرکزی کانون دانشگاهیان ایران اسلامی، دیگر سخنران این جلسه بود که در خصوص بیانیه «گام دوم انقلاب» مقام معظم رهبری به اظهارنظر پرداخت و عنوان کرد: این بیانیه توسط کسی نوشته شده است که انسان بی‌نظیری است. نکته مهم اینکه ایشان دارای نگاه آرمان‌گرایانه با توجه به واقعیت‌ها است و به همین دلیل نگاه ایشان به انقلابی‌‌گری هم، آرمان‌گرایی صرف نیست؛ بلکه با توجه به واقعیت‌ها است و البته مانند برخی‌ها که پراگماتیستی رفتار می‌کنند هم نیست.


مرندی خاطرنشان کرد: جا دارد در ابعاد مختلف این بیانیه کار شود. باید بررسی‌‌‌کنیم که کدام شاخصه‌ها باعث پیروزی‌ها و کدام شاخصه‌ها باعث شکست‌های ما شده است؛ بااین‌حال به‌نظر می‌رسد روحیه جهادی ما بوده که کار را پیش برده است.


در ادامه معتمدی‌آذر، عضو انجمن اسلامی دانش‌آموختگان غرب اروپا، خاطرنشان کرد: یکی از مواردی که در بیانیه به آن اشاره شده است، مسئله علم و پژوهش است که مستقیماً بر عهده دانشگاه و مراکز پژوهشی است.


انتهای پیام/4107/خ


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب