استعفای ظریف تبدیل به اهرم فشار به مجمع تشخیص مصلحت نشود
محمدامین مهدیپور در گفتگو با خبرنگار حوزه تشکلهای دانشگاهی گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، با اشاره به انتشار پیام استعفای وزیر امور خارجه گفت: در مورد استعفای ظریف باید گفت در شرایطی که آمریکا زیر تعهدات خود در برجام زده، همچنین اروپا آن تعهدات و کمکهایی که قرار بود انجام دهد را انجام نداده و از طرفی شاهد پیروزیهای متعدد جبهه مقاومت هستیم، شاهد این بودیم که وزیر امور خارجه استعفا داد بدون انکه دلیل خود را اعلام کند.
وی در ادامه افزود: در مورد تحلیل این اتفاق باید گفت که این چند وقت اخیر شاهد این قضیه بودیم که تصویب لوایح FATF یعنی CFT و پالرمو خیلی برای تیم مذاکرهکننده هستهای و دولت مهم شده بود. با وجود ادله و استدلال افراد، متخصصان و کارشناسان، باز قبول نمیکردند و این حس میشد که دوست دارند بهگونهای تصویب این لوایح را تحمیل کنند و یا به هر شرایط و به هر دلیلی این تصویب انجام شود تا طرف اروپایی دوباره نظرش نسبت به ایران جلب شود.
دبیرکل اتحادیه جامعه اسلامی دانشجویان بیان کرد: این درحالیبود که هر دو طرف اروپایی و آمریکایی تعهداتشان را نقض کرده بودند و عملاً نشاندهنده غیرقابل اعتماد بودن آنها بود و از طرفی ما شاهد پیروزیهای متعدد جبهه مقاومت در منطقه بودیم و اتفاقات خوبی افتاده بود. سوریه باکمک طرفداران و دوستان خودش در منطقه، توانسته بود به مشکلات پیشآمده فائق آید و سفر مهم بشار اسد به ایران و دیدار او با رهبر معظم انقلاب، نشاندهنده اتفاق بزرگی بود که حتی اگر قدرتهای جهانی ارادهای کنند اما جمهوری اسلامی در منطقه آنهم با نیت الهی که دارد اراده دیگری داشته باشد، این خواست جمهوری اسلامی و جبهه مقاومت است که برجا میماند و اجرایی میشود.
مهدیپور تأکید کرد: این اتفاق واقعاً دردناک بود که وزیر امور خارجه ایران در حاشیه این اتفاق مهمی که داشت رقم میخورد و تازه اذهان عمومی متوجه این اتفاق میشد یکباره استعفا کند و دلیل خود را نیز اعلام نکند. ظریف بالاخره باید پاسخگوی وعدههای خود به ملت ایران پیرامون مسائل مختلف در مورد برجام باشد؛ باید پاسخگوی ملت و اعتماد و رأی این ملت در مورد دولت باشد چرا که یک بخش عظیمی از رأیها بهدلیل وعدههایی بود که مسئولان وزارت امور خارجه و دوستان ایشان یا خود وزیر به مردم دادند که با وجود برجام و یا با تعهد به برجام چه اتفاقات مثبتی در کشور رقم میخورد اما دیدیم که این اتفاق نیفتاد و این افراد بودند که کشور را به این جهت و سمت سوق دادند و نتیجهای هم نگرفتند.
وی اشاره کرد: متأسفانه در کشور یک عده، تفکر و جریانی وجود دارد، تا هر زمانی که پول و امکانات باشد و شرایط مساعد بود، شروع میکنند داد و قال کردن که ما باید در جریان سیاسی کشور باشیم، ما باید مسئول کشور باشیم، کوچکترین اتفاق و مشکلی هم که در کشور وجود دارد تقصیر جریان مقابل است؛ اما وقتی که پول وجود دارد ما باید مسئول این کشور باشیم، ما باید سمتها را در دست داشته باشیم، وقتی هم که مشکلات زیاد میشود، وقتی که تحریم آغاز میشود، مشکلات مالی ایجاد میشود و مسائل مختلفی پیش میآید کنار میکشند و میگویند کشور را خودتان تحویل بگیرید.
این فعال دانشجویی ادامه داد: ادعاهایی میکنند از قبیل اینکه نگذاشتند ما کار کنیم یا اینکه ما قصد کمک داشتیم، میخواستیم کارهای بهتری انجام دهیم اما نشد و نگذاشتند. اینها همه بهانه است؛ اما ظریف در طول تاریخ باید پاسخگوی اذهان عمومی باشد و تاریخ در مورد وی قضاوت منفی خواهد کرد.
جبهه اصلاحات و ادعاهای واهی
دبیرکل اتحادیه جامعه اسلامی دانشجویان گفت: بعد از برجام، جبهه اصلاحات گفت ما داشتیم برجام را مذاکره میکردیم که اینها موشک راه انداختند و با شعارهای تند، باعث شدند برجام بهنتیجه نرسد؛ حالا با استعفای ظریف آیا این معنی متبادر نمیشود که سر قضیه CFT و پالرمو بگویند ما داشتیم به نتیجه میرساندیم اما اینها کاری کردند که ظریف استعفا داد و این حرکت هم به نتیجه نرسید؟
مهدیپور اظهار کرد: این ظن و گمان هست که این استعفا یکجور گروکشی باشد و تحت فشار قرار دادن یا تحمیل به مجمع تشخیص مصلحت نظام باشد که اگر لوایح استعماری تصویب نشود، ممکن است بقیه وزرا هم استعفا بدهند، ممکن است رئیس جمهور هم استعفا دهد؛ اما بحثی که وجود دارد، بههرترتیب و بههرنحوی که هست، مجمع مسئول تشخیص مصلحت این کشور است.
وی اعلام کرد: مجمع باید بهنفع اسلام و بهنفع منافع ملی تصمیم بگیرد و در مقابل لوایح استعماری و لوایحی که بهضرر کشور است بایستد. از طرفی هم ممکن است افرادی فشار بیاورند، حتی ممکن است این افراد رئیس امور خارجه کشور یا رئیس جمهور کشور باشد، مجمع تشخیص مصلحت نظام یک رسالت ویژه دارد، نسبت به آن هم متعهد است؛ باید بایستد در مقابل لوایح استعماری که مطرح میشود.
این فعال دانشجویی تصریح کرد: از طرفی در مورد این مسائلی که مطرح میکنند مگر در زمانی که برجام داشت مذاکره میشد و این دوستان آمدند بهانه کردند اگر شما موشک نمیفرستادید و رزمایش برگزار نمیکردید این اتفاقها نمیافتاد؛ مگر پنج کشور طرف مقابل ما در طول آن مدت، یک آزمایش هستهای نداشتند؟ مگر یک آزمایش موشکی یا رزمایش نداشتند؟ اگر اینطور باشد باید کل اتفاقهای دنیا را ما تهدید حساب کنیم. هر اتفاق کوچکی که میافتد ما آن را تهدید منطقهای حساب کنیم و در مقابل آنها دربیاییم که اتفاقاً این باید اتفاق میافتاد و وزیر امور خارجه ما در مقابل تهدیدات متعددی که آمریکا و اروپا و همدستان او در منطقه دارند برای ایران ایجاد میکنند، باید در مقابل آنها عملکرد و بازخورد قوی و قدرتمندی از موضع جمهوری اسلامی اتخاذ میکرد اما این اتفاق نیفتاد.
دبیرکل اتحادیه جامعه اسلامی دانشجویان اذعان کرد: ما بارها و بارها شاهد بودیم که کشورهایی همچون عربستان، امارات، رزیم صهیونیستی و متحدان منطقهای آمریکا آمدند کارهای متعددی علیه جمهوری اسلامی کردند. وزارت امور خارجه اینطور نیست که همیشه چهره رحمانی جمهوری اسلامی باشد. یکی از وظایف این وزارتخانه این است که در مواردی که منافع جمهوری اسلامی بهخطر میافتد، آنموقع ورود پیدا کند، قاطعانه موضع بگیرد و مسائل را گاهی از طریق خشم و غضب حل کند. یکی از مسئولیتهای ما که ظریف هم باید پاسخگو باشد این است که چرا در این مواقع همیشه قایم میشدند و فرار میکردند و از اذهان دور میشدند و هیچ مصاحبهای هم نمیکردند.
انتهای پیام/4107/4115/ن
انتهای پیام/