دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
07 اسفند 1397 - 14:16
در گفتگویی عنوان شد:

مماشات دولت با واردات کالاهای قاچاق

عضو هیئت مدیره اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان پوشاک، با ابراز تعجب از مصوبه برای آزادسازی واردات در مناطق آزاد گفت: به نظر دولت با قاچاق، مماشات می‌کند.
کد خبر : 363832

به گزارش گروه رسانه‌های دیگر خبرگزاری آنا، مسعود شاه‌بختی گفت: دولت به تازگی با دستورالعملی که در حوزه لغو ممنوعیت واردات در مناطق آزاد صادر کرده، مشکلات زیادی برای برخی کالاهای داخلی فراهم کرده که با ممنوعیت واردات، اجازه رشد و شکوفایی یافته بودند، این در حالی است که در حوزه پوشاک به عنوان یکی از مصادیق این موضوع، رشد و توسعه صنعت را در دوران ممنوعیت شاهد بودیم؛ ضمن اینکه واردات پوشاک، طبق دستورالعمل‌ها و قوانین مصوب، ممنوع است و این ممنوعیت در مناطق آزاد و حتی در جغرافیای کشور نیز، تسری داده شده و پابرجا است.


عضو هیئت مدیره اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان پوشاک افزود: هم اکنون با مجوز دولت برای واردات از مناطق آزاد، به نظر می‌رسد تمام دلخوشی تولیدکنندگان پوشاک در ایام پایانی سال نقش بر آب شود؛ این در حالی است که فلسفه وجودی مناطق آزاد، ایجاد پایگاه‌هایی برای صادرات بوده؛ ولی اکنون متأسفانه مناطق آزاد تبدیل به درگاه‌های ورود قاچاق شده و انواع و اقسام کالا به کشور از طریق این درگاه‌ها وارد می‌شوند که شاید تولیدات داخلی در حد اعلا به لحاظ کیفیت، قابلیت پاسخگویی به نیاز مردم را داشته باشند. این چنین رویکردی به مناطق آزاد، واقعاً جای تأسف دارد.


وی تصریح کرد: اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان پوشاک، در این رابطه بررسی‌های مختلفی را صورت داده که نشان می‌دهد مناطق آزاد کشور بلااستثنا به مراکزی برای ورود غیرقانونی کالا به سرزمین اصلی تبدیل شده‌اند و مرکزی برای قاچاق هستند؛ پس دولت باید جلوی آن را بگیرد و اگر دولت مصوبه می‌دهد، همه جوانب آن را بسنجد؛ در غیر این صورت، مسلماً مماشات با مبارزه با قاچاق را در دستور کار قرار داده و این، ضربه وحشتناکی به تولید و صادرات پوشاک وارد می‌آورد.


به گفته شاه‌بختی، واردات پوشاک به کشور مدت‌ها ممنوع بود و تولیدکنندگان جان تازه‌ای گرفتند، اگرچه در همین مدت محدودیت و ممنوعیت نیز، اکثر فروشگاه‌های پوشاک خارجی، پوشاک مد روز و فصل (نیوکالکشن) عرضه می‌کردند که این توزیع، عرضه کالای قاچاق است؛ چراکه واردات و ثبت سفارش ممنوع بوده است؛ پس اگر دوباره واردات در مناطق آزاد، آزاد شود، همین داستان تکرار خواهد شد.


وی اظهار کرد: تولیدکنندگان هیچ‌گونه مشکلی با تأمین بازار شب عید با کالاهای باکیفیت ندارد و اجناس باکیفیت عرضه خواهند کرد؛ ضمن اینکه در تمام نمایشگاه‌های نوروزی هم حضور دارند و البسه باکیفیت توزیع خواهند کرد؛ ضمن اینکه در کنار پوشاک، کیف و کفش زنانه و مردانه هم عرضه می‌شود و کمبودی در این زمینه وجود ندارد؛ همان‌طور که هر فروشگاهی از برندهای خارجی در ماه‌های گذشته تعطیل شده، برندهای ایرانی یک شبه جای آنها را پر کرده‌اند؛ اما اگر فردی می‌گوید که پوشاک داخلی توانایی تأمین بازار شب عید را ندارد، حتماً مدافع قاچاق است.


شاه‌بختی از برگزاری فروش‌های فوق‌العاده نوروزی در سطح واحدهای صنفی پوشاک خبر داد و گفت: نمایشگاه بین‌المللی جمهوری اسلامی ایران نیز از ۱۴ تا ۲۰ اسفندماه، با عرضه ۲۰ آیتم کالایی از جمله پوشاک، مایحتاج مورد نیاز مردم را تأمین می‌کند.


وی اظهار کرد: هم اکنون با توجه به ممنوعیت قاعدتاً باید واردات پوشاک صفر باشد؛ ولی در فروشگاه‌های ترک، وجود پوشاک قاچاق محرز است و اتفاقاً برای جلب مشتری نیز، تخفیف ۷۰ درصدی اعمال می‌کنند.


منبع: مهر


انتهای پیام/4028/


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب