دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
حجت‌الاسلام خسروپناه:

اراده جمعی برای تحول علوم انسانی وجود نداشته است

معاون علوم انسانی و هنر دانشگاه آزاد اسلامی گفت: در ایران اراده جمعی در حوزه علوم انسانی وجود نداشته و فعالیت‌ها برای تحول در علوم انسانی جزیره‌ای بوده است.
کد خبر : 363530
BS0K8447.jpg

به گزارش خبرنگار حوزه دانشگاه و سیاست گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، حجت‌الاسلام عبدالحسین خسروپناه در نشست شورای علمی و اجرایی استان‌ها در طرح گفتمان علمی انقلاب اسلامی که صبح امروز در سازمان مرکزی دانشگاه آزاد اسلامی برگزار شد، اظهار کرد: طرح گفتمان علمی انقلاب اسلامی پاسخ عملی به شبهه‌ای است که ادعا می‌شود حتی یک گام در حوزه علوم انسانی اسلامی برداشته نشده و یک مقاله نوشته نشده است.


وی ادامه داد: به این شبهات جواب داده شده است. ایران اولین کشوری نیست که در باب علوم دینی وارد شده است و کشورهای اندونزی و مالزی در گذشته تحقیقاتی انجام داده‌اند. دانشگاهی در مالزی تشکیل شده  و مؤسسه‌ای نیز در این کشور افتتاح شد و همایش‌هایی در جده و مکه با موضوعات اسلامی برگزار شده است.


معاون علوم انسانی و هنر دانشگاه آزاد اسلامی عنوان کرد: در نظام جمهوری اسلامی اراده جمعی در حوزه علوم انسانی وجود نداشته است و اراده جزیره‌ای برای تحول در علوم انسانی ایجاد شده است؛ درحالی‌که رهبر معظم انقلاب تأکید بسیاری در حوزه علوم انسانی دارند.


خسروپناه تصریح کرد: باید علوم انسانی اسلامی در پنج موضوع علوم انسانی اجتماعی، علوم انسانی عقلی، علوم انسانی نقلی، علوم انسانی رفتاری و علوم انسانی شناختی دسته‌بندی شود و در ادامه کار فراتر از آثار برگزیده عمل کنیم تا محققین با رساله‌ها و مقالات متعدد آشنا شده و آثار غیربرگزیده نیز رصد شده تا موضوعات نوین مشخص شوند.


معاون علوم انسانی و هنر دانشگاه آزاد اسلامی خاطرنشان کرد: آثار برگزیده در «کتاب شناخت» در آشنایی کامل با علوم انسانی مؤثر نیست؛ باید از آثار منتخب «کتاب شناخت» برای تبدیل به کتب درسی استفاده شده و واحد‌های درسی متناسب با این آثار ایجاد شود.


وی ادامه داد: لازم است برای تعالی کتب درسی و دانشگاهی فعالیت کنیم و استادان با استفاده از «کتاب شناخت» متون درسی مورد نیاز را تهیه کنند و در وهله بعد رشته‌های میان‌رشته‌ای ایجاد شود.


معاون علوم انسانی و هنر دانشگاه آزاد اسلامی تأکید کرد: توقع داریم که آثار منتخب در «کتاب شناخت» به مرحله عملیاتی شدن برسد  تا در راه حل معضلات و مشکلات مؤثر واقع شود و این کار در راه پیوند جامعه و دانشگاه نیز مؤثر است.


خسروپناه تصریح کرد: باید آموزش‌های مهارتی را ایجاد کرده تا علم و دانش به استادان منتقل شود و از ظرفیت مؤلفین و محققین برای انتقال مفاهیم به استادان استفاده کرد.


وی در پایان خاطرنشان کرد: تمام تحقیقات منتشرشده در «کتاب شناخت» می‌تواند به برگزاری کرسی‌های ترویجی و نظریه‌پردازی منجر شود. همچنین ۲۰ اسفند همایشی برگزار می‌شود تا از نظریات برگزیده استادان تقدیر شود.


انتهای پیام/۴۱۱۳/ 4007/ن


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب