دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
05 اسفند 1397 - 15:13
فاتحی:

بازخوانی مفاهیم انقلاب اسلامی برای استمرار آن ضروری است

استاد جامعه‌شناسی دانشگاه علامه طباطبایی گفت: بازخوانی مفاهیم انقلاب اسلامی برای بازتعریف مفاهیم انقلاب و استمرار آن ضروری است.
کد خبر : 363329
fatehi (2).jpg

به گزارش خبرنگار حوزه تشکل‌های دانشگاهی گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، ابوالقاسم فاتحی در نشست «دانشگاه، گفتمان انقلاب اسلامی با محوریت انقلاب اسلامی و جهانی شدن» که ظهر امروز به همت بسیج اساتید تهران بزرگ در دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه علامه طباطبایی برگزار شد، گفت: بازخوانی مفاهیم انقلاب اسلامی برای باز تعریف مفاهیم انقلاب و استمرار آن ضروری است.


وی افزود: ادامه و آینده انقلاب اسلامی بسیار مهم و ضروری است و برای تحقق این امر و انتقال مفاهیم هویتی انقلابی به نسل جدید بازخوانی هویت انقلاب اسلامی باید صورت گیرد.


این استاد دانشگاه در ادامه سخنان خود تصریح کرد: انقلاب اسلامی ایران یک خواستگاه معرفتی دارد که از معارف اسلامی سرچشمه می‌گیرد. هویت انقلاب اسلامی علاوه بر بهره‌گیری از معارف وحیانی از معارف اهل‌بیت(علیهم‌السلام) نیز استفاده کرده است.


فاتحی افزود: امام خمینی(ره) می‌گوید هیچ ملتی به پیشرفت نمی‌رسد مگر اینکه هویت و تاریخ خود را بشناسد و همین امر نیز ضرورت بازخوانی هویت انقلاب اسلامی را نشان می‌دهد.


استاد جامعه‌شناسی دانشگاه علامه طباطبایی اظهار کرد: تبدیل مفاهیم انقلاب اسلامی به ادبیات و زبان نسل چهار به بعد انقلاب از ضروریات انقلاب اسلامی است و یکی از الزامات آن نیز بازخوانی هویت انقلاب اسلامی و شناخت ریشه‌های معرفتی آن است.


وی ادامه داد: پیشگیری از استحاله به‌وسیله بازخوانی هویت انقلاب نیز باید براساس یک نظام معرفتی صورت گیرد. دولت‌سازی و جامعه‌سازی پیش‌نیاز تمدن‌سازی هستند و همان‌طور که مقام معظم رهبری اشاره کردند، انجام انقلاب اسلامی و استقرار جمهوری اسلامی دو گام تمدن‌سازی بود که برداشته شده است و گام‌های دیگر نیز نیاز به فعالیت تمام بخش‌های جامعه است.


فاتحی اعلام کرد: دانشگاه و حوزه دو کانونی هستند که در بازخوانی مفاهیم انقلاب هر دو باید ایفای نقش کنند. البته این دو نهاد نباید در تزاحم با هم باشند و حتی فراتر از آن نباید به‌صورت موازی نیز کار کنند. در وحدت حوزه و دانشگاه نظر امام خمینی(ره) این بود که دو دانش نظری حوزه علمیه و تجربی دانشگاه با هم ترکیب شوند تا بتوان از ترکیب این دو دانش به پیشرفت و تعالی رسید.


این استاد دانشگاه عنوان کرد: اگر این دو نهاد با هم تعامل داشته باشند، آینده انقلاب تضمین خواهد شد و قطعاً ساختارهای فعلی پاسخگوی فعالیت‌های مورد نیاز برای پیشرفت و تعالی کشور نیست و به وحدت کامل این دو نهاد منجر نشده است.


وی در پایان سخنان خود گفت: دو نهاد حوزه و دانشگاه می‌بایست در کنار خبرگان بنشینند تا الگویی برای سایر بخش‌های کشور و معضلات موجود ارائه کنند.


انتهای پیام/4115/ 4122/


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب