پروژه اصلی دانشگاهها رسیدن به تراز جهانی است
به گزارش خبرنگار حوزه دانشگاه و سیاست گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، منصور غلامی در نشست هم اندیشی پروژه اقتصاد مقاومتی با محوریت «ارتقای ۵ دانشگاه و ۵ پژوهشگاه برتر کشور به تراز بینالمللی» که صبح امروز در سالن شهدای علمی وزارت علوم برگزار شد، اظهار کرد: پروژهای که دانشگاهها و پژوهشگاهها پیگیر آن هستند، رساندن آنها به تراز جهانی است.
وی افزود: تراز جهانی در تعریف دانشگاهها شامل وظایفی است که باید رعایت کنند که میتوان به سابقه طولانی دانشگاهها در فعالیتهای علمی اشاره کرد.
وزیر علوم، تحقیقات و فناوری بیان کرد: تحولاتی که در حوزه علم و فناوری در جهان انجام شده، تغییرات روزمره و مستمری است که باید خود را به علم و فناوری دنیا برسانیم.
غلامی گفت: در حین حرکت به سمت تراز جهانی، نباید از مأموریتهای ملی غفلت کنیم.
وی تصریح کرد: برخی از نقدهایی که توسط اساتید به عملکرد آموزشی و پژوهشی وزارت علوم وارد میشود، نگاه سطحی است و در واقع نادیده گرفتن زحمات مدیران آموزش عالی در ۴۰ سال اخیر است.
غلامی ادامه داد: متأسفانه بعضی از افراد نیمه خالی لیوان را میبینند و دستاوردهای چشمگیر علم و فناوری در 40 سال گذشته را ملاحظه نمیکنند.
وزیر علوم، تحقیقات و فناوری تصریح کرد: از نقدهایی که به آموزش عالی وارد میشود میتوان به عدم تطبیق دانشگاهها با نیات جامعه و نبودن تأمین نیاز فنی اشاره کرد، درصورتیکه این نقدها نادیده گرفتن زحمات کارشناسان و متخصصان در طول 40 سال اخیر است.
وی عنوان کرد: در زمینه ارتقای جهانی باید به جایگاه تراز علمی نگاه ویژه داشته باشیم. باید به این سؤال پاسخ دهیم که قبلاً در چه شرایطی بودیم و در آینده کجا هستیم و چقدر توانستهایم در تربیت دانشجویان اخلاقمدار و انقلابی موفق باشیم.
غلامی ادامه داد: باید از خودمان سؤال کنیم که تلاش برای ارتقای مراکز علمی و فناوری به تراز جهانی برای قرار گرفتن در بالاترین سطح رتبهبندیها است یا ارائه خدمات به کشور؟
وزیر علوم در پایان خاطرنشان کرد: در زمینه ارتقای دانشگاهها و پژوهشگاهها به تراز جهانی باید به مسائل فرهنگی این مراکز نگاه ویژهای صورت بگیرد.
انتهای پیام/4107/4118/پ
انتهای پیام/