دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
26 بهمن 1393 - 16:07
در سمینار اعتیاد کودکان و نوجوانان اعلام شد

نیمی از کودکان معتاد اوراق هویت ندارند

در اولین روز سمینار اعتیاد کودکان و نوجوانان در محلات معضل خیز که توسط جمعیت امام علی(ع) در دانشگاه تهران برگزار شد آماری از نتایج فعالیت‌های این جمعیت درباره اعتیاد در میان کودکان و نوجوانان ارائه شد.
کد خبر : 3621

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری آنا، بر اساس تحقیقات موسسه جمعیت امام علی(ع) تنها ۷ درصد کودکان که مورد بررسی قرار گرفته‌اند به بهزیستی مراجعه کرده‌اند و تنها ۱۰ درصد آزمایش ایدز دادند ولی ۷ درصد آن‌ها تجربه رابطه جنسی داشته و حدود ۲۰ درصد از این کودکان تجربه کارتن خوابی دارند.


مریم کیانی دبیر سمینار اعتیاد کودکان و نوجوانان در محلات معضل خیز تهران با اعلام اینکه جمعیت امام علی (ع) دو سه سالی است درگیر مساله اعتیاد کودکان و نوجوانان شده است، داده‌های این جمعیت را در فعالیت‌های ۱۰ استان تهران، البرز، مازندران، خراسان جنوبی، بوشهر، بندرعباس، گلستان، زنجان و کرمان ارائه داد.
وی تاکید کرد: در مطالعه‌ای که بر روی ۱۱۶ کودک و نوجوان درگیر اعتیاد توسط تیم‌های مدد کاری این جمعیت صورت گرفته مشخص شد؛ حدود ۷۳ درصد این کودکان پسر بودند. پسر‌ها بیشتر بیرون از خانه به مصرف مواد مخدر می‌پرداختند و دختر‌ها به دلیل اینکه در خانه محبوس بودند و مورد سوءاستفاده جنسی قرار می‌گرفتند، بیشتر در خانه مواد را مصرف می‌کردند.
کیانی افزود: در جریان این طرح کودکانی که از نوزادی تا دو سالگی درگیر مساله اعتیاد بودند در جریان طرح مادرانه این جمعیت تحت پوشش قرار داشتند. سن زیر دو سال فراوانی زیادی درباره شروع اعتیاد به مواد مخدر را در بر می‌گرفت.
به گفته وی نزدیک به نیمی از بچه‌های درگیر اعتیاد اوراق هویت نداشتند که باعث عدم بهره‌مندی آنها از حقوق اولیه آن‌ها می‌شود. ۳۱ درصد از آن‌ها به سن مدرسه نرسیده بودند و ۵۶ درصد بچه‌هایی که در سن مدرسه بودند از سیستم آموزش عالی بیرون بودند. ۶۰ درصد این گروه به خاطر نداشتن اوراق هویت و بی‌اهمیتی خانواده از تحصیل جامانده بودند. دلیل ترک تحصیل ۲۹ درصد نیز اعتیاد آن‌ها بوده است.
بر اساس اطلاعات این سمینار، ۶۷ درصد کودکان درگیر اعتیاد کار می‌کردند. ۲۹ درصد آن‌ها گدایی، ۱۱ درصد دزدی و ۸ درصد مواد فروشی می‌کردند. ۲۴ درصد از این جمعیت مهاجر و ۳۱ درصد آن‌ها قومیت فارس داشتند که بالا‌ترین رقم‌های قومیتی را در میان آن‌ها به خود اختصاص می‌دادند.
وی درباره اولین انگیزه مصرف مواد مخدر گفت: نیز مصرف اجباری با ۵۴ درصد بالا‌ترین رقم را داشت. ۸۰ درصد پدران این بچه‌ها معتاد بودند و ۷۴ درصد پدران بی‌سواد. بی‌سوادی در میان مادران هم به ۶۹ درصد می‌رسید و ۶۲ درصد مادران معتاد. در میان محله‌های تهران هم فرحزاد، لب خط، دروازه غار و بومهن بیشترین تعداد معتادان کودک را به خود اختصاص می‌دهد. مصرف عمده مواد مخدر در میان کودکان در تهران هروئین، تریاک و شیشه بوده است.


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب