دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
24 بهمن 1397 - 15:43

تکمیلی جلایی‌پور/////////

//////////
کد خبر : 360439

این استاد دانشگاه در تشریح دیدگاه‌ها نسبت به جمهوری اسلامی بیان کرد: تعدادی از اندیشمندان و تحلیلگران قائل به حکومت اسلامی هستند که این حکومت اسلامی شیعه بودن را به‌عنوان مهم‌ترین ویژگی داشته و مهم‌ترین کارکرد آن نیز انجام احکام اسلامی می‌دانند. حکومت اسلامی یک مفهوم محوری قبل از انقلاب نبود و بعد از انقلاب این تفکر بر قشر خاصی از فعالان سیاسی تشدید شد.


وی ادامه داد: مردم‌سالاری دینی دیدگاه دیگری نسبت به جمهوری اسلامی است که این دیدگاه در سخنان رهبر معظم انقلاب و اصولگرایان میانه‌رو دیده می‌شود. در مردم‌سالاری دینی نظارت استصوابی از اسلامی بودن حکومت حراست می‌کند و واگذاری بعضی از امور به مردم مثل انتخاب ریاست جمهوری و نمایندگان مجلس یا تصویب قوانین تضمین‌کننده مردم‌سالاری است. اما این دیدگاه با دموکراسی مرسوم تفاوت دارد.


جلایی‌پور اضافه کرد: دیدگاه سوم به نظام سیاسی ایران یک نظام سیاسی نیمه‌مردمی و نیمه‌دموکراتیک است که این دیدگاه در آرای اصلاح‌طلبان دیده می‌شود. این قشر از دموکراسی سازگار با دین یاد می‌کنند.


این استاد دانشگاه خاطرنشان کرد: دیدگاه چهارم نظام سیاسی ایران دیدگاه اقتدارگرایانه است که این دیدگاه از طرف حذف‌شدگان و تحول‌خواهان مطرح می‌شود که می‌گویند جمهوری اسلامی مخالفان خود را با اقتدار کنار می‌زند.


جلایی‌پور تصریح کرد: جمهوری اسلامی ایران دارای ابعاد مختلفی است و لایه‌های مختلفی دارد که هر یک از این لایه‌ها را می‌توان از دیدگاه‌های مختلف تحلیل و بررسی کرد و نظام جمهوری اسلامی را یک نظام حجیم می‌توان نامید.


وی اشاره کرد: نظام سیاسی در جمهوری اسلامی ایران در حوزه امنیت کارایی دارد اما در بحث‌های دیگر مانند اقتصاد، کارایی لازم را ندارد. دور زدن استانداردها یکی از منافذ اقتصاد بوده که باید نظام اقتصادی و اداری کشور آن را اصلاح کند.


این استاد دانشگاه اعلام کرد: جمهوری اسلامی ایران برای دهه پنجم حیات خود نیازمند یک‌پارچگی در زیرنظام‌های خود است.


جلایی‌پور تأکید کرد: در بررسی ابعاد انقلاب اسلامی، امام خمینی(ره) و جمهوری اسلامی نمی‌توان از روش‌های مرسوم برای تحلیل و دسته‌بندی استفاده کرد. شخصیت امام خمینی(ره) به‌اعتراف بسیاری از صاحب‌نظران یک شخصیت منحصربه‌فرد در تاریخ بود اما اقتضائات جنگ تحمیلی باعث شد استقرار جمهوریت مد نظر امام خمینی(ره) با کُندی پیش رود.


وی در پایان سخنان خود گفت: اگر رهبری امام خمینی(ره) پس از جنگ تحمیلی ادامه داشت، شاهد گسترش و غلبه جمهوریت در کشور بودیم.


انتهای پیام/4115/


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب