بینالمللیسازی دانشگاههای کشور در اولویت وزارت علوم است
به گزارش خبرنگار حوزه صنفی گروه دانشگاه خبرگزاری آنا عبدالحمید علیزاده در شصت و سومین همایش معاونان دانشجویی دانشگاههای سراسر کشور که صبح امروز در پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران برگزار شد، اظهار کرد: در پنج سال گذشته اداره بورس به یک اداره کل ارتقا یافته و بودجه این اداره ۶۰۰ درصد افزایش داشته است. دلیل این موضوع هم این است که در حال گذر ازیک نگاه سنتی ملی به آموزش عالی به یک نگاه مدرن بینالمللی هستیم.
مدیرکل دانشجویان غیرایرانی و بورسیه افزود: سه شاخصه اصلی برای بینالمللیسازی دانشگاهها مطرح است که یکی از آنها جذب دانشجوی خارجی و دیگری جذب استاد خارجی است.
وی در خصوص چرایی بینالمللیسازی نظام آموزش عالی بیان کرد: یکی از اهداف مهم بینالمللیسازی و سند ملی و برنامههای توسعه پنجم و ششم شکوفایی اقتصادی آموزش عالی است.
علیزاده فروش خدمات آموزش عالی را غیرقابل تحریم دانست و بیان کرد: ما در مرحله بینالمللیسازی آموزش عالی در ایران هستیم.
وی بیان کرد: دستورها و ابلاغات لازم برای بینالمللیسازی انجام شده است و اکنون باید زیرساختهای آن فراهم شود. اسکان، تغذیه، کتابخانه و آرامش یک دانشجوی خارجی، تحت مدیریت معاونتهای دانشجویی دانشگاهها است.
این مقام مسئول با بیان این پیشنهاد که دانشگاهها برای جذب دانشجو باید فراخوان بدهند، اذعان کرد: در بحث سایت دانشگاهها مشکلات اساسی وجود دارد و باید از شروع علاقهمندی فرد به یک رشته و ثبتنام و جذب آن در دانشگاه، در سایت دانشگاه به عنوان یک فرآیند و پروسه تعریف شود؛ همچنین در بحث بینالمللیسازی ضعیف هستیم و مدل ارائه خدمات در فضای بینالمللی را نداریم. همچنین در سیستمهای جستجوگر نیز تنها رد پای برخی از دانشگاههای ما دیده میشود.
علیزاده با بیان اینکه در بعضی از کشورها به دانشجویان یک کشور بورسیه داده میشود، گفت: ما باید در دانشگاههای کشور این تسهیلات را ایجاد کنیم تا بتوانیم دانشجویان بیشتری جذب کنیم.
مدیرکل دانشجویان غیرایرانی و بورسیه در پایان تصریح کرد: در حال حاضر ۳۵ هزار دانشجوی غیرایرانی و خارجی در دانشگاههای زیر نظر وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در حال تحصیل هستند اما نباید به وضعیت موجود راضی باشیم.
انتهای پیام/4107/4084/خ
انتهای پیام/