دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
زهتابچیان:

می‌خواستم یک خطای سیستمی را روی پرده بیاورم

کارگردان فیلم «دیدن این فیلم جرم است» در نشست خبری این فیلم، به تصویر کشیدن یک خطای سیستمی را هدف خود از ساخت فیلم عنوان کرد.
کد خبر : 358502
BS0K7008.jpg

به گزارش خبرنگار حوزه سینمای گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری آنا،  نشست رسانه‌ای فیلم سینمایی «دیدن این فیلم جرم است» به کارگردانی رضا زهتابچیان  پس از نمایش این فیلم در سانس دوم  پردیس سینمایی ملت با اجرای منصور ضابطیان برگزار شد.


در این نشست علاوه برکارگردان‌اثر، محمد حمزه‌زاده  به عنوان تهیه‌کننده، حمید خزایی‌فر آهنگساز، مهدی زمین‌پرداز، حمیدرضا پگاه، لیندا کیانی و حسن زارعی نیز حضور داشتند.


 کارگردان «دیدن این فیلم جرم است» با اعلام این که در این فیلم به دنبال این بودم که یک خطای سیستمی و عمیق را در کشور را روی پرده بیاورم افزود: مسئله اصلی من در این فیلم این است که چرا آن مرد مست صاحب چنین شوکتی می‌شود؟ کسب این موقعیت و قدرت توسط وی با شخصیت ناصر احتشام در ارتباط است. آن مرد مست لایه سطحی قصه است و در عمقش چیز دیگری وجود دارد. مشکل اساسی ما در عمق مسائل است و نه در سطح.


هفتمین روز سی و هفتمین جشنواره فیلم فجر

وی عنوان کرد: سعی من این بود که  رضایت مخاطب را جلب کنم، اما نمی‌توانم با قاطعیت بگویم که این اتفاق افتاده است یا نه؟! این موضوع را باید از  بازخورد مخاطبان بگیرم.

زهتابچیان با رد ارتباط این فیلم با موضوع کاپیتولاسیون اظهار کرد: برخی منتقدان نوشته اند که کارگردان فیلم اسلحه را بر قلم مقدم می داند و هرگونه مذاکره با غرب را مایه خفت دانسته و محکوم می‌کند. اگر بحث ما کاپیتولاسیون بود دیگر حضور سرهنگ نیروی انتظامی و فرمانده سپاه و آن روحانی در داستان معنا نداشت.


«کارگردان دیدن این فیلم جرم است» در واکنش به این اظهارنظر که فیلمش سفارشی است گفت:چنین ادعاهایی قابل اثبات نیست. فیلم سفارشی این‌گونه ساخته نمی‌شد که ما ساختیم. من پلان به پلان این فیلم را به دندان کشیدم و سختی‌های زیادی در جریان تولید کشیدیم.به ما پروانه ساخت ندادند و گفتند این فیلم خط قرمز ماست. در نهایت حوزه هنری پای کار آمد و کمک کرد این فیلم را بسازیم. ما محروم بودیم از دریافت مجوز. مجوزی که همه فیلم ها به راحتی می روند و می‌گیرند. کدام کار سفارشی؟


وی اولویت دادن به اسلحه در مقایسه با قلم را نیز این گونه رد کرد: اینطور نیست. من در شرایطی هستم که مدام اسلحه را نفی می‌کنم. انصافا من از دوستانی که آنجا حاضر هستند می پرسم که شما اگر جای امیر بودید چه می‌کردید؟ خودتان را جای او بگذارید که این بلا سر زن و بچه‌اش آمده. امیر چه کار باید می‌کرد؟ یک مشت قلدر آمده‌اند و دارند او را می‌برند. من آن اسلحه را بی‌دلیل دست امیر نداده‌ام. حتی خود امیر هم گفت که این اسلحه را آن‌ها دست من دادند.


 تهیه کننده فیلم «دیدن این فیلم جرم است» نیز در ادامه گفت: داستان اولیه فیلمنامه قبل تر نوشته شده است. دو سال پیش بود که تصمیم گرفتیم این فیلمنامه را بسازیم که در  همان مراحل اولیه گرفتن مجوز متوقف شد.  از اسفند ماه  سال گذشته این بحث به طور جدی در حوزه هنری مطرح شد و یک بار دیگر تصمیم گرفتیم که این فیلم را بسازیم. می‌دانستیم موانع زیاد است ولی تلاش کردیم با مذاکره کار را پیش ببریم. در نهایت مجوز را به نام سازمان حوزه هنری صادر کردند. بعد از این هم که ساخته شد، نام تهیه‌کننده حقیقی هم که بنده بودم را به فیلم اضافه کردند.


هفتمین روز سی و هفتمین جشنواره فیلم فجر

در خلاصه داستان این فیلم آمده است:‌ فقط یک فیلم پنج دقیقه‌ای می‌خواستم تا بعداً بتونم از زنم و دخترم دفاع کنم ولی امونم ندادند... صدای آژیرهاشون داره نزدیک می‌شه... الان مثل مور و ملخ میریزن اینجا.


امیر آقایی، لیندا کیانی، مهدی زمین‌پرداز، حسین پاکدل، محمود پاک‌نیت، حمیدرضا پگاه، احسان امانی و احسان شیخی بازیگران این فیلم هستند.


از جمله عواملی که در تولید این اثر حضور داشتند، عبارتند از تهیه‌کننده: محمد حمزه‌زاده، فیلمنامه‌نویس: رضا زهتابچیان، مدیر فیلمبرداری: روزبه رایگا، چهره‌پرداز: محسن دارسنج، طراح صحنه و لباس: بابک پناهی، تدوین: سیاوش کردجان، صدابردار: امیر نوبخت، صداگذار: علیرضا علویان، موسیقی: حبیب خزایی‌فر، جلوه‌های ویژه میدانی: حمید رسولیان، جلوه‌های ویژه بصری: شهاب نجفی و عکاس: کورش پیرو.


 انتهای پیام/4104/


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب