دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
16 بهمن 1397 - 10:51
معاون قوه قضائیه خبر داد:

ثبت ۶۵۳ هزار و ۱۵۲ شرکت طی 10 سال/ دولت پول کاداستر را نمی‌دهد

رئیس سازمان ثبت اسناد و املاک کشور از ثبت ۶۵۳ هزار و ۱۵۲ شرکت در ۱۰ سال گذشته توسط سازمان ثبت اسناد و املاک کشور خبر داد.
کد خبر : 358414
20140826105013-تویسرکانی 1.jpg

به گزارش خبرنگار حوزه قضائی گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، احمد تویسرکانی صبح امروز در نشست خبری که به مناسبت چهلمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی ایران و همزمان با بهره‌برداری از پروژه‌های عمرانی و فناوری اطلاعات سازمان ثبت اسناد و املاک کشور برگزار شد، ضمن گرامی‌داشت ایام الله دهه فجر اظهار کرد: به جهت اینکه در آستانه چهلمین سالگرد پیروزی انقلاب هستیم، گزارش عملکردی را اعلام می‌کنیم تا مشخص شود که بخشی از زحمات اداری کشور به چه شکل بوده است؛ از سال ۸۸ تا ۹۷ بیش از ۵۳۰ میلیون خدمت به مردم ارائه دادیم و میزان خدمت‌رسانی ما در سال ۸۸ سالانه حدود ۲۷ میلیون خدمت بوده که در ۹۷ بالغ بر ۷۰ میلیون خدمت انجام شده است که رشد ۱۶۰ درصدی خدمات را شاهد هستیم.


رئیس سازمان ثبت اسناد و املاک کشور ادامه داد: در بخش خدمات الکترونیک نیز فعال بودیم و امروز ۹۹ درصد خدمات از طریق سیستم‌ها انجام می‌شود.


وی افزود: در حوزه امور اقتصادی و کمک به رونق اقتصادی و وصول معوقات بانکها در بازه ۱۰ ساله، ۳۷۶ هزار و ۳۲۸ میلیارد ریال از معوقات بانکها را وصول کردیم؛ در حوزه اقدامات تحولی در قالب برنامه‌ریزی‌ها صورت گرفته است و ۳ هزار و ۵۴۶ برنامه عملیاتی را تصویب و اجرا کردیم تا سازمان ثبت بتواند در همه بخش‌ها دگرگون شود.


تویسرکانی گفت: در حوزه کاداستر همکاری‌های لازم با سازمان ما صورت نگرفت و در کاداستر اراضی شهری، ۹۶ درصد کار انجام شده است و تاکنون ۲۲ میلیون و ۷۷۱ هزار و ۹۵۷ سند مالکیت صادر کردیم؛ در بافت روستایی ۳۱ درصد کار انجام شده و در بافت اراضی زراعی پیشرفت ۳ درصدی و در منابع طبیعی رشد ۱۸ درصدی داشتیم. البته زیرساخت‌های خوبی در این زمینه ایجاد شده و امروز کشور مجهز به شبکه «شمیم» است که ۱۴۴ هزار ایستگاه ماهواره‌ای و ۲ هزار گیرنده متحرک در زمینه صدور اسناد فعال هستند.


معاون رئیس قوه قضائیه ادامه داد: در رابطه با اقدامات توسعه‌ای برای دسترسی بهتر مردم به ادارات، ۷۵ ساختمان اداری به مساحت ۱۳۷ هزار و ۲۲۸ مترمربع ساخته شده و امروز نیز ۵ ساختمان جدید افتتاح خواهد شد؛ ۱۴۰ قطعه زمین نیز در خدمت سازمان قرار گرفته است؛ همچنین ۱۲ هزار میلیارد تومان درآمد برای دولت در این مدت کسب شده است.


وی تصریح کرد: ایجاد بانک جامع املاک و حذف دست‌نویسی‌ها در دفاتر اسناد رسمی جزو اقدامات خوب ما بود که جلوی جعل اسناد را گرفته است؛ حذف اوراق بهادار نیز یکی از اقدامات ما بوده است و در حوزه اراضی و املاک ۴۹۵ میلیون و ۶۰۰ هزار برگ از پرونده‌های املاک را آرشیو کردیم و امروز در ۱۱۰ اداره در کشور گردش پرونده به‌صورت فیزیکی حذف شده که این اقدام به سلامت انجام کار کمک می‌کند.


رئیس سازمان ثبت اسناد و املاک کشور گفت: از سال ۸۸ تا سال جاری، ۶۵۳ هزار و ۱۵۲ شرکت و ۸۲ هزار و ۵۹۱ مؤسسه غیرتجاری به ثبت رسیده است؛ همچنین مراحل اداری و قانونی پلمب ۵ میلیون و ۴۴۱ هزار و ۸۳۵ دفتر تجاری در این مدت به سرانجام رسیده است.


وی در خصوص فعالیت برخی از شرکت‌های صوری و کاغذی گفت: سیاست کلی کشور این است که در باز کردن فضای کسب و کار امکان تأسیس شرکت و ارائه تسهیلات را فراهم کنیم و این اقدام در تمام کشورها نیز صورت می‌گیرد و ما دنبال این هستیم که فعالیت‌ها به‌صورت شفاف صورت گیرد و جلوی دلالی‌های زیرزمینی گرفته شود؛ سازمان ثبت با توجه به قوانین موجود، از تأسیس شرکت‌ها حمایت می‌کند؛ سازمان امور مالیاتی بعد از ثبت یک شرکت وظیفه نظارت بر فعالیت اقتصادی شرکت‌ها را بر عهده دارد و قانون‌گذار امکان توقف فعالیت شرکت‌ها را برای اداره امور مالیاتی فراهم کرده است؛ گاهی بانک‌ها تسهیلات کلانی به شرکت‌های تازه تأسیس می‌دهند و بعد از مدتی ما شاهد این موضوع می‌شویم که چنین شرکتی اصلاً وجود خارجی ندارد؛ لذا دستگاه‌های ذی‌ربط باید نظارت خود را بیشتر کنند؛ بانک مرکزی وظیفه اعتبارسنجی شرکت‌ها را بر عهده دارند و درباره ایجاد حساب‌های بانکی شرکت‌ها نیز باید با دقت عمل کند؛ از طرفی وزارت صمت نیز وظیفه اعتبارسنجی شرکت‌ها و ناجا وظیفه استعلام را بر عهده دارند.


تویسرکانی گفت: سازمان بورس و اتاق بازرگانی نیز وظایفی در این حوزه دارند و اگر همه دستگاه‌ها به وظایف خود عمل کنند، دیگر دچار کلاهبرداری‌های کلان توسط برخی از شرکت‌ها نخواهیم بود.


معاون رئیس قوه قضائیه اظهار کرد: در بازه زمانی ۱۰ ساله ۴۱ هزار و ۵۵ اختراع در کشور به ثبت رسیده و از طرفی ۱۶۴ هزار و ۳۱۷ برند یا علامت تجاری به ثبت رسیده و تعداد طرح‌های صنعتی نیز حدود ۳۲ هزار تعداد بوده و بیش از ۳۰ هزار علامت تجاری بین‌المللی در کشور به ثبت رسیده که این اقدامات نقش مهمی در اقتصاد کشور دارد؛ در حوزه فناوری نیز اقدامات گسترده‌ای صورت گرفته و امروز از روش‌های سنتی به روش‌های مدرن روی آوردیم و با تلاش سازمان ثبت اسناد و املاک کشور، امروز با ایجاد سامانه‌های فعال، سرویس اطلاع‌رسانی درباره فعالیت شرکت‌های تجاری در اختیار اداره سازمان مالیاتی قرار می‌گیرد.


وی در پاسخ به سؤالی درباره نحوه ثبت شرکت‌هایی که در حوزه صادرات فعالیت دارند، گفت: ثبت شرکت‌ها باید تشریفات خود را سپری کند اما حوزه فعالیت شرکت‌ها نیز با یکدیگر متفاوت است و برای مثال امکان دارد شرکتی در حوزه واردات و صادرات فعالیت کند؛ لذا افرادی که می‌خواهند شرکت‌های خود را ثبت کنند، باید وزارت صمت اعتبارسنجی را انجام دهد و این افراد اگر کارت بازرگانی نداشته باشند، شرکتشان به ثبت نخواهد رسید.


تویسرکانی درباره درآمد حاصل از کاداستر اظهار کرد: متأسفانه دولت کمتر از ۲۵ درصد درآمدهای حاصل از کاداستر را به سازمان ثبت برگردانده است؛ در طول سال‌های ۹۵، ۹۶ و ۹۷ حدود یک‌هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان ارائه خدمت از طریق کاداستر به خزانه دولت واریز شده اما دولت حدود ۲۴ درصد از این درآمد را به سازمان برگردانده است؛ این درحالی است که در قانون آمده باید ۱۰۰ درصد درآمد به سازمان عودت داده شود.


رئیس سازمان ثبت اسناد و املاک کشور تصریح کرد: قطعاً این سیستم جلوی بسیاری از کلاهبرداری‌ها را می‌گیرد و امیدواریم دولت نیز در این زمینه با سازمان ثبت همکاری کند و در حقیقت وظایف خود را انجام دهد.


معاون رئیس قوه قضائیه در پایان درباره شناسایی اموال وحید مظلومین و متهم ردیف اول سکه ثامن گفت: بعد از دستگیری این افراد، اطلاعات را به دستگاه قضائی ارسال کردیم؛ اطلاعات مربوط به وکالت‌نامه‌ها، اموال و شرکت‌های آن‌ها در اختیار دستگاه قضائی قرار گرفته است؛ البته این اموال در خصوص اموال و شرکت‌هایی بوده که این افراد از راه قانونی مراحل ثبت آن را طی کرده بودند.


بر اساس این گزارش در آستانه چهلمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی، پروژه‌های عمرانی سازمان ثبت اسناد و املاک کشور در استان‌های گلستان، هرمزگان، مرکزی، چهارمحال‌و‌بختیاری و کهگیلویه‌و‌بویراحمد به بهره‌برداری رسید.


انتهای پیام/4110/خ


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب