دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
13 بهمن 1397 - 17:13
* محمدجواد آذری جهرمی

چهل سال پرافتخار و آینده روشن

اینک چهلمین سال از انقلاب اسلامی پیش روی ماست و وقتی به پشت سر خویش می‌نگریم تاریخی را می‌بینیم که با حضور مردمی استوار و باوفا رقم خورده است.
کد خبر : 357499
چهل-سال-پرافتخار-و-آینده-روشن.jpg

به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری آنا از وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، محمدجواد آذری‌جهرمی وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات هم‌زمان با چهلمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی طی یادداشتی نوشت:


اینک چهلمین سال از انقلاب اسلامی پیش روی ماست و وقتی به پشت سر خویش می‌نگریم تاریخی را می‌بینیم که با حضور مردمی استوار و باوفا رقم خورده است، با خون هزاران شهید و ایثار هزاران جانباز، با ترور مردان وزنان بزرگ، با تهدید و تجاوز و تحریم‌های ظالمانه.


 این وفاداری و ایستادگی منحصربه‌فرد مردم ایران پدیده‌ای است که جهانیان را به شگفتی وا‌داشته و دشمنان را دلسرد و ناامید کرده است. ازاین‌روست که هیچ خدمتی به این ملت بزرگ، جبران حضور مؤثر آنان در همه صحنه‌ها نیست و افتخاری نیز والاتر و بالاتر از خدمت به این ملت وجود ندارد آن‌هم در زمانه‌ای که دشمن با استفاده از ابزارهای اقتصادی و فرهنگی و رسانه‌ای سعی در تضعیف نظام مقدس جمهوری اسلامی و ناامید ساختن مردم شریف ایران دارد.


آنچه تاکنون برای توسعه ایران اسلامی رقم خورده و برای سرافرازی ایران هزینه شده هزاران دستاورد علمی و اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی را در برمی‌گیرد اما باید اذعان داشت که با رشد سریع دانش و فناوری هنوز به‌تمامی آرمان‌ها دست نیافته‌ایم که نیاز است در دهه پنجم انقلاب با ارزیابی گذشته و استفاده از ظرفیت‌های متعدد و متنوع پیش رو و به‌ویژه نیروی جوانان تازه‌نفس گام‌های سریع‌تر و مؤثرتری برداریم.


امروزه اگر نگوییم دستاوردهای بخش ارتباطات و فناوری اطلاعات کشور بی‌سابقه و بی‌نظیر است، دست‌کم باید بگوییم کم‌سابقه و کم‌نظیر است و این توفیق‌ها حاصل خودباوری و اعتمادبه‌نفس جوانان دیروز و امروز این حوزه است.


از سوی دیگر، فضای مجازی فرصت‌های استثنایی پیش روی ما گذاشته است که بارها رهبر معظم انقلاب بر این موضوع تأکید فرموده‌اند. در همین راستا، ضرورت دارد که با شناخت صحیح از چالش‌های موجود، از حضور جریان‌ساز و ترویج گفتمان انقلاب اسلامی در فضای‌مجازی، حمایت ویژه‌ای صورت بگیرد تا همگام با توسعه زیرساخت‌ها، نهضت تولید محتوا و ارتقای سواد رسانه‌ای نیز شکل گیرد.


در حال حاضر در لایه زیرساخت شبکه ملی اطلاعات پیشرفت‌های ارزشمندی صورت گرفته است. تمامی شهرها تحت پوشش نسل سوم و چهارم اینترنت قرار گرفتند. به‌منظور گسترش عدالت همگانی نیز پوشش روستایی به 66 درصد افزایش یافت. 2200 کیلومتر فیبر نوری جدید بین استانی جدید احداث شد. ظرفیت انتقال شبکه ملی اطلاعات 2.4 برابر افزایش یافت و رشد ترافیک داخلی نسبت به خارجی 6 برابر گردید. سهم محتوای فارسی در وب به 2 درصد افزایش یافت که بالاتر از زبان‌های ترکی، چینی و عربی قرار می‌گیرد.


توسعه خدمات دولت الکترونیکی گام بزرگی در شفافیت و بستن مسیرهای رانت و فساد است و اکنون از سوی 37 دستگاه 489 خدمت به مردم ارائه می‌شود که در صورت همراهی همه دستگاه‌ها می‌توان امیدوار بود این مهم به سرانجام لازم برسد و شاهد افزایش بهره‌وری قابل‌ملاحظه‌ای در بخش‌هایی چون صنعت، کشاورزی و خدمات باشیم.


طرح‌هایی چون «کارت سوخت بانکی»، «رجیستری گوشی تلفن همراه» و «بسته یارانه‌ای کالا»، علاوه بر هزاران میلیارد تومان صرفه‌جویی، راه رانت، فساد و سوءاستفاده و قاچاق را مسدود کرده است. تعداد تراکنش‌های ماهانه مرکز ملی تبادل به 95 میلیون رسید که به معنای کاهش 95 میلیون مراجعه حضوری مردم و در پی آن، تسهیل خدمت به مردم و کاهش جدی هزینه‌ها است.


این در حالی است که در توسعه کسب‌وکارهای هوشمند مبتنی بر فناوری اطلاعات، نیز توفیقات خوبی حاصل‌شده و شاهد افزایش چشمگیر شرکت‌های استارت‌آپی هستیم. خوشبختانه دهه فجر امسال پارک علم و فناوری ارتباطات و فناوری اطلاعات سجاد با سرمایه‌گذاری وزارت ارتباطات افتتاح می‌شود و امکان رشد شرکت‌های جوان و ورود آن‌ها به بازارهای ملی و بین‌المللی را فراهم خواهد آورد. افزایش تعداد نرم‌افزارهای بومی از 130 هزار به 250 هزار و سهم ICT از تولید ناخالص داخلی به 1.5 درصد نشان از افق‌های روشن پیشرو دارد.


درعین‌حال با پرداخت بیش از 500 میلیارد ریال وام وجوه اداره شده به کسب‌وکارهای بزرگ مبتنی بر فناوری اطلاعات و حمایت از بیش از 1120 ایده تولید محتوای بومی در جشنواره کودک آنلاین، عرصه جدیدی در خدمت‌رسانی و اشتغال‌زایی برداشته‌شده است.


با توجه به بحران بیکاری طرح‌های چهارگانه اشتغال برای ایجاد 87000 شغل تهیه‌شده که با اتکا بر ظرفیت‌های حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات زمینه ایجاد اشتغال نیروهای جوان و تحصیل‌کرده را فراهم می‌کند.


از سوی دیگر، جهت ساماندهی فضای پیامکی، طرح ساماندهی 30 میلیون سیم‌کارت فعال بدون هویت، ایجاد امکان حذف پیامک‌های تبلیغاتی و ارزش‌افزوده، مسدود کردن بیش از 70 هزار سیم‌کارت ارسال‌کننده پیامک‌های تبلیغاتی مزاحم، رسیدگی به تخلفات در حوزه پیامک‌های ارزش‌افزوده و برگرداندن بیش از 32 میلیارد تومان حقوق تضییع‌شده مشترکان، انجام‌شده است. و این‌ها تنها گوشه‌ای از خدمات متعدد حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات در سال‌های اخیر است.


واقعیت آن است که بخش ارتباطات و فناوری اطلاعات باید پیشتاز حضور در جهان فعلی باشد و هدف ما نیز آماده‌سازی زیرساخت‌های لازم برای حضور مقتدرانه و جریان ساز در انقلاب چهارم صنعتی است. انقلابی فراگیر که چه بخواهیم و چه نخواهیم همه اجزای زندگی ما را در بر خواهد گرفت پس بهتر است از این فرصت طلایی پیش رو برای توسعه و پیشرفت همه‌جانبه کشورمان بهره ببریم. مسلماً با این گذشته پرافتخار، آینده روشن است.


انتهای پیام/4092/


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب