شاید بعضی قائل به طب و درمان با استفاده از قرآن باشند اما آنچه در قرآن وجود دارد، درمان بیماریهایی است که در دل لانه کرده. در اصل قرآن کتاب اخلاق و هدایت است.
این استاد برجسته حوزه و دانشگاه خطاب به جامعه پزشکی بیان کرد: اخلاق پزشکی از منظر قرآن بر سه محور میتواند بررسی شود. محور اول اخلاق الهی، محور دوم اخلاق در برخورد با بیماران و محور سوم اخلاق کاری است.
وی در تشریح سخنان خود اظهار کرد: جامعه پزشکی توجه داشته باشند که در بحث اخلاق الهی تلاش کنند رابطه خود را با خدا بهبود بخشند و مهمترین مورد در این بخش این است که به خدا باور داشته باشند و این موضوع را در نظر بگیرند که پزشکان واسطه هستند و شفا بهدست خداوند صورت میگیرد. همچنان که در متون قرآنی آمده است، شفا به خداوند و پیامبر نسبت داده میشود.
رفیعی تأکید کرد: جامعه پزشکی تلاش کنند در وصف فرهنگ قرآنی ایفای نقش داشته باشند چراکه شاهد این موضوع هستیم که باور و پذیرش مفاهیم قرآنی از سوی دانشمندان و عالمان غیردینی بیشتر است. شاید دلیل موضوع این است که انتظار نمیرود این دانشمندان در حوزه مفاهیم قرآنی مطالعهای کرده باشند.
این استاد اخلاق ادامه داد: در اخلاق الهی توکل به خداوند نقش اساسی دارد و تأکید پیامبر(ص) مکرم اسلام این است که در امورات خود به خداوند توکل داشته باشیم و این توکل مانع از تلاش انسان نیست بلکه توکل پس از انجام کار معنی دارد.
وی به روایتی اشاره کرد: حبرئیل که یکی از فرشتگان مقرب الهی است میگوید ما فرشتگان مقرب از خصوصیت انسانها بیش از هر چیز به سه مورد علاقه داریم. اولین آنها آب رساندن به مردم است. دومین مورد پوشاندن گناهان و درنهایت کاهش آلام مردم است.
رفیعی با اشاره به اخلاق پزشکان در برخورد با بیماران اضافه کرد: چهار توصیه قرآنی به جامعه پزشکی در برخورد با بیماران میتوان ارائه کرد؛ داشتن زبان لطیف یعنی بهمعنای دادن امید به بیماران، قلب رحیم، صورت منبسط و درنهایت دست مطیع از عمده پیشنهادات قرآنی در برخورد با بیماران است.
وی در ادامه افزود: در اخلاق کاری، نهتنها جامعه پزشکی بلکه سایر حرفهها باید از حسادت نسبت به همکاران پرهیز کنند. در مفاهیم قرآنی از حسادت بهعنوان درد بیدرمان یاد شده است.
این استاد اخلاق گفت: در محیط کاری باید تلاش کنیم نسبت به همکار خود بدگویی نکنیم.
انتهای پیام/4115/
انتهای پیام/