بعد از ریزگرد و هورالعظیم، سیل هم به جنوبیها رحم نکرد
گروه اجتماعی خبرگزاری آنا- ملیحه محمودخواه؛ این روزها باز خوزستان حال خوبی ندارد. بعد از ریزگردها و ماجرای هورالعظیم و آلودگی هوا، این روزها نوبت سیل است که مردم این خطه نجیب را کمی آزار دهد.
بارشهای اخیر با ورود سامانه پر بارش از جنوب کشور، سبب شد که شاهد بارانهای فراوانی در این محدوده باشیم. به گفته کارشناسان این بارانها سبب شد حجم آب پشت سد دز افزایش یاید. برای جلوگیری از وقوع سیلهای بیشتر مسئولان ناچار شدند که مقداری از آب سد را با باز کردن فلکههای آن کاهش دهند.
با وجود آنکه این ماجرا از وقوع سیل بزرگتری جلوگیری کرد اما باز کردن آب سبب شد روستاهای اطراف سد متأثر از این حجم آب شود.
در حال حاضر اهالی ۱۱ روستا در شوش، ۶ روستا در شوشتر، ۱۲ روستا در دشت آزادگان، ۶ روستا در دزفول و شهر رفیع در هویزه تخلیه شدهاند و مردم شرایط سختی را سپری میکنند.
تا اواخر هفته آینده در خوزستان بارندگی نداریم
احد وظیفه، مدیر مرکز پیشبینی هواشناسی کشور در گفتگو با خبرنگار گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، گفت: امسال بارندگیها در استان خوزستان زیاد بود و از صبح دیروز این بارندگی قطع شد.
مدیرکل پیشبینی و هشدار سریع سازمان هواشناسی کشور اعلام کرد: در چند روز آینده هوای خوزستان صاف و بدون باران پیشبینی میشود، اما از پنجشنبه آینده دوباره موج هوای پربارش وارد خوزستان شده و انتظار بارندگی در جنوب کشور را خواهیم داشت.
وی تصریح کرد: اما این بارندگیها بهاندازه بارش این بار نیست و میزان آن نسبت به بارشهای چند روز گذشته کمتر است.
مردم در مناطق سیلزده نان برای خوردن ندارند
شرایط در مناطق سیلزده و روستاییانی که خانههایشان زیرآب رفته است خوب نیست؛ این موضوع را مهدی سیلاوی مسئول بسیج شهر «رفیع» به خبرنگار خبرگزاری آنا خبر داد و گفت: از چهار روز گذشته انتقال آب کارون به زایندهرود آغازشده و برای آنکه در کنار این انتقال بارندگی هم وجود داشت و سد دز مملو از آب شد، لولههای آب گشوده شد و همین موضوع سبب شد مردم در روستاها و شهرهای اطراف سد دز با مشکل سیل روبهرو شوند.
وی که خودش ساکن این منطقه است، ادامه داد: بسیاری از روستاها در شوشتر و شوش غرق شدهاند. شهر رفیع نیز از سه روز پیش درگیر آب بوده و خانههای مردم در زیرآب مدفونشده است.
سیلاوی با اشاره به اینکه باز شدن لولههای سد دز دلیل اصلی وقوع سیل است، افزود: ما پیشازاین بارندگیهایی بیشتر از این داشتهایم، اما این مسئله سیل ایجاد نکرده بود. شاید آبگرفتگی ایجاد میشد و بعد از چند روز شهرداری آن را برطرف میکرد، اما وضعیت کنونی از سال 79 به بعد رخ نداده بود. در حال حاضر ماشینهای سواری نمیتوانند وارد شهر شوند و تنها خودروهای نظامی و هلالاحمر مجاز به ورود به شهر رفیع هستند.
وی با اشاره به اینکه نیروهای سپاه، هلالاحمر و استانداری برای حل ماجرا وارد شهرهای سیلزده شدهاند، افزود: مشکلی که ما در اینجا با آن روبهرو هستیم، بحث تغذیه مردم است. مردم حتی نان برای خوردن ندارند. ارتفاع آب تا یک متر شهر را پر کرده و باوجود خاکریزی و لایروبی بازهم نتوانستهایم از ورود آب به شهرها و روستاها جلوگیری کنیم.
سیلاوی خاطرنشان کرد: مزارع مردم در این مناطق کاملاً تخریب شده و اگر علوفه برای دامها به منطقه وارد نشود، دامها نیز تلف خواهند شد.
وی با تشریح وضعیت مردم گفت: در برخی از مناطق، دور تا دور خانهها را آبگرفته است که برای خروج مردم از آنجا با سختی زیادی روبهرو هستیم. آنقدر مردم گرسنه بودند که شب گذشته به هرکجا که زنگ میزدیم، درخواست میکردیم تا برای مردم نان بیاورند.
شرایط تحت کنترل است
همچنین علی ساری نماینده مردم اهواز در مجلس شورای اسلامی نیز به خبرنگار گروه اجتماعی آنا با رد صحبتهای سیلاوی در خصوص حاد بودن وضعیت زندگی مردم سیلزده خوزستان گفت: ماجرا آنقدرها هم که در رسانهها مطرح شده، وخیم نیست.
وی در توضیح وضعیت سیل در خوزستان گفت: در چند روز گذشته شاهد بارش باران شدید در خوزستان بودیم. بااینوجود قبل از شروع بارشها، سازمان هواشناسی هشدار وقوع سیل را به مردم داد و این موضوع بارها از رسانهها اطلاعرسانی شد. دولت نیز تمام امکانات خود را بسیج و در منطقه حضور پیدا کرد. در حال حاضر تنها شهرستان رفیع گرفتار سیل است و سایر مناطق کنترل شده است. نیروهای استانداری نیز به منطقه اعزام شدهاند و در امدادرسانی به مردم کمک میکنند.
نماینده مردم اهواز در مجلس افزود: بارشهای شدید باران در چند روز گذشته سبب شد که حجم آب پشت سد افزایش پیدا کند و مسئولان ناچار شدند لولههای آب را باز کنند تا شرایط میزان آب تحت کنترل درآید. این ماجرا خساراتی را وارد کرد اما با این وجود چارهای جز این کار نبود.
خوزستان امسال پربارشترین استان کشور بود
مهدی طرفی مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه شهید چمران اهواز نیز دراینباره گفت: در چند روز گذشته شاهد بارندگیهای زیادی در استان بودیم و خوزستان در کنار مازندران، از پربارشترین استانهای کشور بهحساب میآمد.
وی در ادامه افزود: سطح رودخانهها و سدها به دلیل این بارشها بالا آمده و از آنجاکه سیلابهای بیشتری رخ ندهد، آب را باز کردند. همین موضوع سبب شد که روستاهای اطراف سد، دچار آبگرفتگی شود.
طرفی با اشاره به اینکه از همان روزهای اول وقوع سیل، دانشجویان گروههای جهادی پای کار بودند و روستاهای مجاور سد را تخلیه کردند، ادامه داد: در این ماجرا تمامی ارگانهای دولتی، استانداری و فرمانداری پای کار بودند و باوجود خسارتهای مالی بهوجودآمده، تلاش کردند تا تلفات جانی وجود نداشته باشد.
وی با تأکید بر اینکه منابع استانی بارها هشدار سیل را دادند، ادامه داد: به دلیل هشدار سازمان هواشناسی تمامی نیروهای گروههای جهادی و دانشجویان بسیج آمادهباش بودند و برای کمک به مردم نیز ورود پیدا کردند.
مردم هم پایکار بودند
بر اساس این گزارش، مرتضی سلیمی هم در گفتگو با خبرنگار آنا گفت: از دو روز قبل از شروع بارندگی، هلالاحمر آمادهباش بود زیرا سازمان هواشناسی هشدار وقوع سیل را داده بود اما تفاوتی که این کمکرسانیها داشت این بود که مردم حضور پررنگتری در کمکرسانی داشتند و این مسئله کار ما را راحتتر کرده بود و این باعث میشد که ما راحتتر بتوانیم مردم در مناطق سیلزده کمک و از پتانسیل هلالاحمر استفاده بیشتری کنیم. درواقع مردم بیبدیلترین کمکها را در این ماجرا انجام دادند. تخلیه شدن روستاها یکی از دلایلی بود که به کاهش آمار تلفات کمک میکرد.
رئیس سازمان امداد و نجات هلالاحمر با اشاره به اینکه با باز شدن دریچههای سد، احتمال وقوع سیل و آبگرفتگی وجود داشت، افزود: به همین منظور نیروهای هلالاحمر در آمادهباش کامل بودند و در این چند روز باوجود همه سختیها، پایکار امدادرسانی حاضر بودند.
وی با ارائه گزارش از فعالیت هلالاحمر در سیل اخیر گفت: در چند روز گذشته افزایش بارندگیها و افزایش دبی رودخانه دز سبب شد که سیل بندها شکسته شود و روستاهای شهرستانهای دزفول و شوش و شوشتر دچار سیل شوند.
سلیمی با اشاره به اینکه جلسه اضطراری برای بررسی این ماجرا صورت گرفت، ادامه داد: شارژ انبارها از کالاهای مورد نیاز و آمادهباش نیروهای هلالاحمر در این مناطق، از اقداماتی بود که ما آن را از همان روزهای اول در دستور کار قراردادیم.
رئیس سازمان امداد و نجات هلالاحمر با اشاره به اینکه هلالاحمر در این استان 4 اردوگاه اسکان اضطراری راهاندازی کرده است، اظهار کرد: ۲۰۰ دستگاه چادر امدادی در شهرستانهای شوش، شوشتر و دزفول، در منطقه آهو دشت ۱۰۰ دستگاه چادر، در منطقه سید خلف نیز ۵۰ دستگاه چادر و در شهرستان شوشتر روستای چمکنار هم ۵۰ دستگاه چادر برپا شده است.
امدادرسانی ادامه دارد
علی خدادادی مدیرعامل جمعیت هلالاحمر استان خوزستان هم در ادامه به خبرگزاری آنا گفت: حضور امدادگران هلالاحمر در مناطق سیلزده ادامه دارد.
وی با اشاره به اینکه به بیش از به بیش از 2 هزار و 830 خانواده سیلزده امدادرسانی شده است، ادامه داد: این امدادرسانیها شامل برپایی اردوگاه اسکان اضطراری، توزیع اقلام امدادی و زیستی، تخلیه اضطراری مردم آسیبدیده و انتقال به مناطق امن، امداد و کمکهای اولیه و کمک به ترمیم سیل بندها و سایر امور بوده است.
مدیرعامل جمعیت هلالاحمر استان خوزستان افزود: مردمی که در مناطق سیلزده گرفتارشده بودند، در مساجد و مدارس و اردوگاههای اسکان اضطراری مستقر شدهاند تا آب روستاها تخلیه و آنها به خانههای خود بازگردند.
انتهای پیام/4087/خ
انتهای پیام/