شورای صنفی که در سال 72 در وزارت بهداشت آغاز به کار کرد، این نهاد در دانشگاه علوم پزشکی اردبیل نیز همچنان فعال بوده اما در سال 74 شورای صنفی دانشجویی بنا به دلایلی فعالیت خود را متوقف کرد تا اینکه با آمدن دکتر هاشمی به وزارت بهداشت، شورای صنفی مجدداً فعالیت خود را شروع کرد. در سال 93 دانشگاهها موظف به تشکیل شورای صنفی شدند که دانشگاه اردبیل نیز همزمان با این دستور فعالیت خود را آغاز کرد و از اولین دانشگاههایی است که شورای صنفی دانشجویی در آن تشکیل و به رسمیت شناخته شد.
بنده از سال 95 عضو شورای صنفی دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی اردبیل هستم و در سال 96 نیز بهعنوان دبیر این شورا انتخاب شدم. در اردیبهشت امسال اصلاحاتی در آییننامه شورای صنفی اعمال شد که قبلاً در شهریور طی جلسهای توسط دبیران شورای صنفی دانشگاههای علوم پزشکی کشور به خدمت وزیر بهداشت ارائه شده بود. با اصلاح آییننامه شورای صنفی که بیشتر در بخش آموزشی بود، این آییننامه ابلاغ شد.
در آییننامه اصلاح شده موضوع آموزش در اولویت فعالیت شورای صنفی قرار گرفت و شورای دستیاری از شورای صنفی جدا شد. همچنین در حوزه آموزش بهای بیشتری داده شد، بهاینخاطر که آموزش اولویت بیشتری به نسبت سایر حوزهها دارد و هیئت نظارت بر شورای صنفی نیز دو نفر از معاونت آموزشی اضافه شد که کامل در جریان شکلگیری انتخابات شورای صنفی قرار بگیرند.
از همان ابتدا حوزه آموزش در آییننامه مطرح بود اما به این صورت بر آن تأکید نشده بود که در آییننامه جدید آموزش در اولویت اصلی قرار گرفت و با توجه به اینکه دستیاران یا همان رزیدنتی و تخصصی که دانشجوها در آن مشغول هستند دغدغههای متفاوتی داشتند. بههمینمنظور در دانشگاه علوم پزشکی این امر بیشتر مورد توجه قرار گرفت اما دورههای رزیدنتی و دستیار پزشکی جدا شد و برای این نیز یک شورای صنفی مجزا تشکیل دادند.
زمان انتخابات که در در اردیبهشت است تا اینکه در تابستان دورههایی برای دبیران و اعضای شورای صنفی برگزار شود که دانشجویان برای ایفای وظایف خود آموزشهای لازم را دیده و آمادگی بیشتری برای همکاری داشته باشند و از مهر تا آخر ترم وظایف خود را به انجام برسانند.
شورای صنفی یک رابط بین مسئول و دانشجو است و به این دلیل که از جنس دانشجویی قرار دارد بهتر میتواند تعامل و همکاری بهتری داشته باشد و بهتر میتواند به پیشبرد کارها کمک کند و ازطرفی دغدغه دانشجویان را به مسئولان دانشگاه انتقال میدهد، بههمینخاطر این رابط بودن و هماهنگکننده امور قرار گرفتن یک موضوع مهمی است که با حضور شورای صنفی اتفاق میافتد.
بهجز شورای صنفی هیچ جایگاه رسمی از بدنه دانشجویی نمیتواند پیگیر مطالبات دانشجویان باشد و بعضاً مسئول موظف به پاسخگویی در قبال مطالبات شورای صنفی است که اگر این شورا رسمیت نداشته باشد مسئولان دانشگاه درقبال این نهاد دانشجویی پاسخگو نخواهند بود. اگر از این ظرفیت بهنفع احسنت و بهصورت بهتر و مطلوبتر استفاده شود، این موضوع هم به نفع دانشجو است و هم بهنفع دانشگاه. دانشگاه علوم پزشکی اردبیل نیز همانند سایر دانشگاههای علوم پزشکی کشور در حوزه آموزشی با مشکلات بزرگی روبهرو است که در حوزه آموزش نسبت به سایر موارد مقاومتهایی صورت میگیرد. مشکل اصلی شورای صنفی در دانشگاهها همین موارد آموزشی است که وقتی میخواهیم به مشکلات آموزشی ورود کنیم درقبال مطالبات ما مقابله میکنند و گاهاً اجازه ورود به مسائل آموزشی را نمیدهند. در حوزه رفاهی با توجه به وضعیت اقتصادی فعلی دغدغههایی وجود دارد که آن هم طبیعی و بهجاست. سختافزارهای موجود ما بهنوعی فرسوده شده، گاهاً دانشجوها تعدادشان زیاد است و طبیعتاً ظرفیتهای ما بیش از این نیست. اما جای خوشحالی است که این موارد رو به بهبود است و با وجود شورای صنفی، مطالبههای رفاهی و صنفی دانشجویان فراموش نشده و شرایط رو به بهبود است. مواردی چون خوابگاهها، وضعیت تجهیز خوابگاهها و این قبیل مسائل و برخی دیگر از مشکلات بهسرعت درحال بهبود است ولی در حوزه آموزش اینگونه نبوده و شرایط مثبتی نداریم.
در سالهای اخیر این وضعیت بهسمت منفی در حرکت است و بههمینخاطر اولویت همه مشکلات شورای صنفی را مسائل آموزشی دربر میگیرد. شورای صنفی باید هر چه بیشتر بهسمت دانشجو حرکت کند. انتخاباتی که برای شورای صنفی انجام میدهیم باید با بیشترین اطلاعرسانی و بیشترین نظم و اطمینان خاطر بالایی برگزار شود که این موارد میتواند در تقویت شورای صنفی مؤثر باشد، بهایندلیل که بنیان شورای صنفی از بدنه دانشجویان است. در اردیبهشت امسال انتخابات شورای فنی دانشگاه اردبیل بهصورت الکترونیکی برگزار شد که بسیار انتخابات پرشور و جالبی بود و به این دلیل دانشجویان با رضایت کامل در این انتخابات شرکت کردند و این باعث شد درصد مشارکت در انتخابات بالا برود. قطعاً اگر چنین انتخاباتی در دانشگاههای دیگر برگزار شود موجب رضایت و جلبتوجه دانشجویان خواهد بود.
وزارت بهداشت با حضور معاونت دانشجویی و فرهنگی، بهای زیادی به شورای صنفی میدهد و حمایت کاملی از این نهاد دارد. در پی جلسات دورهای که هر سه ماه برگزار میشود، مسائل و مشکلات بررسی و پیگیری میشود. باید عزم وزیر بهداشت برای تقویت مسائل آموزشی راسخ باشد چراکه ما در حوزه فرهنگی آموزشی، مشکلاتمان بهسمت حل شدن قرار دارد و جوّ خوبی در این زمینه حاکم است اما در حوزه مسائل آموزشی حتماً باید بیشتر تلاش کنیم و این نیز با حمایت شخص وزیر ممکن است که با پیگیریهای جدی در حوزه آموزشی بهصورت گسترده شاهد تحولات اساسی خواهیم بود.
درخصوص مسائل آموزشی نیز پیشنهاداتی از طرف شورای صنفی به وزارتخانه جهت اصلاح وضعیت آموزشی ارائه شده است.
ورود به مسائل سیاسی از اصلیترین آفتهای شورای صنفی قرار دارد. این نهاد نباید هرگز به سمت جریانهای سیاسی حرکت کرده و جبههگیری سیاسی داشته باشد. خود ما که از بطن دانشجویان هستیم و دغدغه دانشجویان را داریم و این مطالبات با سیاسی شدن شورای صنفی تضعیف شده و راه خود را گم میکند.
انتهای پیام/4108/
انتهای پیام/