آغاز عملیات ساخت اولین مرکز فضاپیمای کشور در مازندران
به گزارش خبرنگار حوزه علم، فناوری و دانشبنیان گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، محمدجواد آذری جهرمی در اولین همایش ملی «فناوری فضایی و کاربردهای آن» که صبح امروز در دانشگاه علم و صنعت برگزار شد، گفت: یکی از بزرگترین دستاوردهای انقلاب، صنعت فضایی است و خوشبختانه مجموعههای مرتبط با علم و صنعت به دنبال توسعه کاربردهای صنعت هوا و فضا در زندگی روزمره هستند.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات گفت: بحرانهایی در کشور وجود دارد که پدیده خشکسالی نیز یکی از آنهاست؛ درحالیکه محیط زیست میراث ما و تمامی نسلهای بشر است و لذا باید از آن محافظت شود.
وی افزود: صنعت فضایی میتواند به حل مشکلات کشور کمک کند؛ به همین منظور توسعه صنعت فضایی و کاربردهای آن از جمله اهدافی است که در وزارتخانه دنبال شده است.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات گفت: بر همین اساس، پایش ۶ محصول استراتژیک آغاز شد که در راستای حفاظت از محیط زیست و پیشگیری از اطفای حریق نیز برنامههایی داریم و قراردادها در این خصوص منعقد شده است. امروز علاوه بر زیرساختهای متعددی که در صنعت فضایی کشور در حال پیادهسازی است، رویکرد و توجه ما به سمت دانش فضایی باید تقویت شود و مجموعههای دولتی باید با فواید این صنعت آشنا شوند.
آذری جهرمی اضافه کرد: یکی از برنامههای وزارتخانه، توسعه کسبوکارهای فضایی و استفاده بخش خصوصی از دادههای اطلاعاتی است. همچنین عملیات اجرایی اولین مرکز فضاپیما در هفته فضایی در مازندران آغاز میشود.
وی با اشاره به تحریمها گفت: کشورهای مختلف ما را تحریم کردند و علم فضایی را به ما ندادند اما خودمان به سمت یادگیری این علم رفتیم و توانستیم. متأسفانه اتفاق تلخی برای ماهواره پیام پیش آمد اما از همان روزها با دانشگاه امیرکبیر برنامهریزی کردیم تا ماهواره دیگری ساخته شود.
آذری جهرمی ادامه داد: ماهواره دوستی هم در حال تکمیل است و امیدواریم سال آینده ماهوارهای در مدار داشته باشیم که تصاویری با ۱۵ رزولیشن ارائه کند. برای ساخت پیام 1.2 میلیون یورو هزینه شد که در برابر هزینههای نجومی دیگری که در کشور شاهد آن هستیم، ناچیز است. این درحالی است که به کمک تصاویر ماهوارهای در قلب کشور با زمینی برخورد کردیم که ۷۰ هکتار خشخاش کاشته بود و هیچکس از این موضوع خبر نداشت.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات درباره ماهواره ناهید یک توضیح داد: این ماهواره تکمیل شده است و فرایندهای اجرایی و در مدار قرار گرفتن آن را باید آغاز کنیم. همچنین ماهواره ناهید دو نیز، اولین ماهواره عملیاتی در مدار لئو خواهد بود و کار طراحی آن در حال اتمام است.
آذری جهرمی تصریح کرد: البته ماهوارههای لایه ژئو قدم آخر ما است و نگاه حاکمیتی را به این سمت بردهایم که اقتصاد آن از بخش دولتی به سمت بخش خصوصی سوق پیدا کند و ما تلاش میکنیم ماهوارههای مخابراتی را در مدار داشته باشیم اما به دلیل آرایش ساختاری و برخی مسائل دیگر به این ماهوارهها دست پیدا نکردهایم و امیدواریم بخش خصوصی بتواند اولین ماهواره مخابراتی را در مدار قرار دهد.
انتهای پیام/4060/4085/خ
انتهای پیام/