جلیلی با اشاره به محورهای دیگر زندگی انقلابی، تصریح کرد: جهانی بودن در کنار داشتن آرمانها، فرصتها و تهدیدهای جهانی چهار محور زندگی انقلابی است؛ در مورد تهدیدهای جهانی صحبتهای زیادی شده است، دشمنی با استکبار جهانی از جمله این تهدیدهای جهانی بوده که مشهود است اما به دو بعد دیگر کمتر پرداخته شده است.
وی با بیان اینکه از فرصتهای جهانی کمتر اطلاع داریم، اشاره کرد: قائممقام وزیر امورخارجه در دوران وزارت دکتر ولایتی نقل میکند در یکی از سفرهای خارجی تعدادی از دانشجویان کرهای وقت ملاقات خواستند، در این دیدار دانشجویان کرهجنوبی از ما میخواستند برنامههای امام خمینی(ره) برای سرنگونی دولت وقت کرهجنوبی را ارائه کنیم؛ این نشان دهنده این است که حتی دانشجویان کرهای باور داشتند که انقلاب اسلامی یک انقلاب جهانی بوده و امام خمینی(ره) نیز رهبر مستضعفان جهان است.
مسئول دفتر مطالعات جبهه فرهنگی انقلاب بیان کرد: با وجود گسترش امکانات ارتباطی اطلاعات فعالان انقلابی ما از جریانهای انقلابی جهان کم است؛ دانشجویان امروز باید نگاهی جهانی داشته و در مورد تشکلهای دانشجویی و انقلابی کشورهای جهان اطلاعات داشتهباشند.
جلیلی ادامه داد: عرصه کار جهانی، عرصه وسیعی بوده و با امکانات موجود نیز این کار امکانپذیر است اما از آن غافل هستیم؛ در صورت تجاوز رژیم غاصب صهیونیستی به عزه یا لبنان شاهد این نیستیم که تشکلهای انقلابی ایران با جریانهای دانشجویی دیگر کشورها بیانیه مشترک صادر کنند؛ که نشان دهنده ارتباطات ضعیف تشکلهای دانشجویی کشور با کشورهای دیگر است که دلیل آن غفلت از آرمانهای جهانی انقلابی است.
وی خطاب به دانشجویان عضو جامعه اسلامی دانشجویان اظهار کرد: یکی از مهمترین فعالیتهایی که جنبش دانشجویی میتواند انجام دهد این است که فرصتهای انقلاب را در فضای جهانی، جستجو کرده، به رخ بکشد و ارتباط برقرار کند.
مسئول دفتر مطالعات جبهه فرهنگی انقلاب با بیان اینکه مولفه بعدی در زندگی انقلابی نگاه تاریخی است؛ خاطرنشان کرد: داشتن نگاه تاریخی به این معنی که در قرآن مفهومی به عنوان «ذکر» داریم، که یک مفهوم محوری است؛ یکی از ابعاد این مفهوم، ذکر خداوند است اما از دیگر ابعاد مفهوم ذکر، تاریخ، عبرتها و الگوهای آن است، داشتن حافظه تاریخی یکی از ویژگیهای انسان است؛ خداوند این قدرت را به انسان داده است که تجربیات تاریخی خود را به اشتراک بگذارند و از آن درس بگیرند.
جلیلی اعلام کرد: ایران کشوری است که دارای پیشینه تاریخی بوده و اگر با این همه تاریخ از تجربیات گذشته بهره نگیرد نمیتواند از بحرانها عبور کند؛ وقتی مقام معظم رهبری از عنوان گذر از پیچ تاریخی سخن به میان میآورند اگر درکی از تاریخ نداشته باشیم مفهوم گذر از پیچ تاریخ را هم نمیتوانیم به درستی بفهمیم.
وی در تکمیل سخنان خود گفت: درگیری در روزمرگی سبب میشود که ندانیم در کجای تاریخ قرار داریم و این روزمرگی ما را در خود هضم خواهد کرد؛ برای جلوگیری از تکرار اشتباهات و درس گرفتن از تاریخ، بازخوانی تاریخ و حفظ حافظه تاریخی نیاز است و نباید بگذاریم حافظه تاریخ ملت نیز به زوال رود؛ اگر حافظه تاریخی خود را فراموش کنیم اشتباهات را تکرار خواهیم کرد.
مسئول دفتر مطالعات جبهه فرهنگی انقلاب با اشاره به اینکه محور دیگر زندگی انقلابی داشتن نگاه جبههای است؛ اظهار کرد: نگاه جبههای به این معنی که به صورت زنجیروار در سنگرهای جهاد فرهنگی کار کنیم، سنگرهای زیادی در کشور از جمعهای انقلابی برای فعالیت وجود دارد اما باید این سنگرها تبدیل به جبههای مشترک برای فعالیت شود.
جلیلی در پایان سخنان خود اذعان کرد: یکی از مشکلاتی که در کار تشکیلاتی وجود دارد شناسایی دشمنان ولی فراموشی دوستان است؛ در کار تشکیلاتی انقلابی باید ظرفیتهای موجود را بشناسیم و به آن بها دهیم، یکی از ظرفیتهای موجود هنر است که هنرمندان انقلابی زیادی در جامعه وجود دارند اما از این ظرفیتها استفاده موثری نمیشود.
انتهای پیام/4115/
انتهای پیام/