مدیریت منابع انسانی باید ارزش افزوده برای سازمان ایجاد کند
به گزارش خبرنگار حوزه دانشگاه و سیاست گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، محمدتقی نظرپور در مراسم ششمین کنفرانس ملی آموزش و توسعه سرمایه انسانی که در دانشگاه علوم پزشکی ایران برگزار شد، اظهار کرد: توسعه منابع انسانی بخشی از مدیریت منابع انسانی است که جنبههای مختلف توانمندسازی کارکنان در سازمان را دربر میگیرد.
وی افزود: توسعه منابع انسانی چارچوبی را فراهم میکند که کارمندان به کمک آن، مهارتهای فردی و سازمانی خود را توسعه میدهند.
معاون وزیر علوم بیان کرد: توجه به توسعه منابع انسانی برای هر سازمانی که به پویایی و تعالی خود اهمیت میدهد، حیاتی است. منابع انسانی دارای ظرفیتهای نامحدود و بالقوهای هستند که اگر توسط مدیران شناسایی و توسعه داده شوند، برای تعالی فرد و سازمان بسیار راهگشا خواهد بود.
نظرپور ادامه داد: قابلیتها و شایستگیهای افراد تنها درصورتی امکان ظهور و بروز و به تبع آن توسعه مییابد که بهصورت پیوسته مورد پایش و ارزیابی قرار بگیرد.
وی افزود: ایجاد محیطی در سازمان که بهصورت مداوم شایستگیهای افراد را شناسایی و پرورش میدهند، یکی از جنبههای مهم مدیریت و توسعه منابع انسانی مبتنی بر شایستگی است.
معاون وزیر علوم تأکید کرد: در ابتدا توسعه منابع انسانی با محور مدیریت افراد در سازمان و ناظر بر پرداخت حقوق آموزش و وظایف دیگر نظیر رضایت کارکنان در سازمان بوده است اما امروزه این حوزه دستخوش تغییرات اساسی شده است و برخودشکوفایی و نمایش استعدادهای بالقوه کارکنان تمرکز دارد.
نظرپور بیان کرد: توجه به توسعه کارکنان نقش کلیدی در بسیاری از حوزههای مدیریت منابع انسانی دارد؛ در مدیریت منابع انسانی مبتنی بر شایستگی، سیستم اعطای پاداش و تسهیلات به کارکنان نیز بر پایه شایستگی و قابلیت آنها است.
معاون وزیر علوم تصریح کرد: تغییر در نگاه به منابع انسانی را میتوان اینگونه بیان کرد که مسئولیت کارکنان در سازمان از انجام وظایف شغلی فراتر رفته و بهعنوان منبع مزیت رقابتی در نظر گرفته میشود.
وی افزود: امروزه صرفاً رضایت شغلی کارکنان مطرح نیست بلکه بر خودشکوفایی و نمایش استعدادهای بالقوه آنها تأکید میشود.
نظرپور ادامه داد: توسعه منابع انسانی دیگر مربوط به پرداخت حقوق و ثبت ساعات کاری نمیشود بلکه ناظر بر استخدام افرادی توسط بخش منابع انسانی سازمان است که برای سازمان ارزش افزوده ایجاد کند و راه را برای اهداف سازمانی هموارتر میکند.
معاون وزیر علوم در پایان سخنان خود به 10 نکته در رابطه با استخدام و مسئل مربوط به جذب در دانشگاههای مختلف اشاره کرد و گفت:توجه به مفهوم توسعه و تعالی شایستگی در نظام آموزش عالی کشور یا شایستهشناسی، شایستهگزینی و شایستهپروری، توسعه و تعمیق راهبردهای دانشی و توسعه از طریق سازگاری دانشگاهها همراستا با فناوریهای نوین آموزش و توسعه منابع انسانی، سازگاریهای علمی و پژوهشی برای انتخاب برترین پژوهشها در محیطهای علمی مبتنی بر سند چشمانداز توسعه در افق 1404 ، نهادینهسازی شاخصهای عملکردی دانشگاه سبز با رویکرد توسعه و تعمیق فرهنگ دانشی محیط زیستی، فرهنگسازی درجهت ارائه مدل ارزیابی و توسعه دانشگاههای برتر ایرانی بهمنظور بهبود رتبه علمی در مقیاس جهانی، فرهنگسازی برنامههای فناورانه دولت الکترونیک در محیطهای آموزشی و پژوهشی با توسعه فناوریهای نوین مدیریتی، صیانت از حقوق معنوی مطالعات و پژوهشهای علمی، ارتقای سطح پاسخگویی و شفافیت فرایندهای هوشمندسازی نظام ملی آموزش و پرورش در دستگاههای اجرایی کشور، شناسایی و انتخاب فناوریهای نوین علمی و پژوهشی و ارائه خدمات آموزش و توسعه در دانشگاه، تدوین نظام ارزیابی و توسعه و تقویت کانونهای شایستگی مدیران و کارکنان در دانشگاهها و استقرار نظامهای منابع انسانی بر خط برمبنای آمایش سرزمینی و برنامهریزی و ساماندهی نیروی انسانی دانشی با هویت آموزشهای سیارهای بر مبنای مدلهای شایستگی عمومی و تخصصی از جمله مسائلی است که باید مدنظر مسئولین دانشگاهی قرار گیرد.
انتهای پیام/4107/4118/
انتهای پیام/