کمک به رونق اقتصاد از طریق حوزههای دانشبنیان و فناوریهای برتر
به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، با توجه به رویدادهای بینالمللی، باید دانست که امروز جهانT شاهد موج جدیدی از مفاهیم دانشبنیان است و ما نیز باید در راستای اقتصاد مقاومتی، همگام با این موج، تغییر و تحولی جدید در اقتصاد کشور به وجود بیاوریم زیرا دیگر با صنایع سنتی و اقتصاد نفتی و دولتبنیان نمیتوان در برابر هجمهها و پاتکهای اقتصادی بیگانگان مصون ماند.
تیمهای ایدهپرداز در بطن دانشگاهها با ارائه محصولات و خدمات دانشبنیان با رویکرد مسئلهمحوری در بطن جامعه، قابلیت تبدیل به شرکتهای دانشبنیان و دانشپایه را دارند. پرواضح است که حمایتهای مادی و معنوی از شرکتها و واحدهای فناور دانشگاهها در راستای توسعه اقتصاد دانشبنیان، لازمه ادامه این راه است.
بر اساس ماده پنج قانون حمایت از شرکتها و مؤسسات دانشبنیان و تجاریسازی نوآوریها و اختراعات و در راستای تحقق اقتصاد دانشبنیان و فناوریمحور و تکمیل زنجیره ایده تا بازار، نهادی مالی به نام صندوق نوآوری و شکوفایی در اواخر سال ۱۳۹۱ تأسیس شده است.
این صندوق به منظور تجاریسازی نوآوریها و اختراعات، کاربردی کردن دانش و دستاوردهای پژوهشی و تکمیل زنجیره ایده، محصول و بازار از شرکتهای دانشبنیان پشتیبانی و حمایت کرده و خدمات مالی و اعتباری از جمله تسهیلات و مشارکت برای آنها تأمین می کند.
بهطور کلی هدف نهایی صندوق نوآوری و شکوفایی بهعنوان یک نهاد توسعهای کمک به رونق اقتصادی کشور از طریق حوزههای دانشبنیان و فناوریهای برتر است. صندوق نوآوری و شکوفایی دارای یک شخصیت حقوقی مستقل بوده که رئیس جمهور بهعنوان رئیس هیئت امنای صندوق بهصورت نامحدود شناخته میشود.
صندوق نوآوری و شکوفایی خدماتی چون اعطای تسهیلات، سرمایهگذاری، توسعه پایدار، ضمانتنامه، توسعه بازار، توانمندسازی و کمک به شرکتها و واحدهای دانشبنیان را در متن گردش کار قرار داده است.
تسهیلات صندوق نوآوری و شکوفایی در شش حوزه کلان به شرکتهای دانشبنیان اختصاص مییابد. تسهیلاتی تحت عنوان صندوقهای پژوهش و فناوری، خرید سهام شرکتها و مؤسسات دانشبنیان، تسهیلات میان مدت قبل از تولید، تسهیلات قرضالحسنه و کوتاه مدت و تسهیلات بلند مدت صنعتی از جمله خدمات تسهیلات پولی و مالی صندوق بهشمار میرود.
صندوق نوآوری و شکوفایی با تأسیس و توسعه شرکتها و صندوقهای سرمایهگذاری خطرپذیر و مشارکت در طرحهای تجاریسازی شرکتها و مؤسسات دانشبنیان، قدم مؤثری در سرمایهگذاریهای دانشپایه نیز برداشته است.
توانمندسازی واحدها و شرکتهای دانشبنیان برای رقابتپذیر شدن محصولات دانشبنیان از الزامات غیرقابل اغماض بهشمار میرود. در این راستا صندوق نوآوری و شکوفایی با اتصال شرکتهای دانشبنیان به شهرکهای صنعتی، تأمین هزینههای مطالعاتی، خدمات حمایتی أخذ استانداردها و ارائه خدمات مشاورهای سعی در کیفیسازی محصولات و توانمندی فناوران دارد.
انتهای پیام/4116/ 4122/ن
انتهای پیام/