دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
02 بهمن 1397 - 15:27
میرسلیم:

طرح استانی شدن انتخابات مجلس مغایر با قانون و ۲ بار رد شده است

نایب رئیس شورای مرکزی مؤتلفه اسلامی گفت:قانون استانی شدن انتخابات مجلس شورای اسلامی دو بار در شورای نگهبان و مجمع تشخیص مصلحت رد شده است.
کد خبر : 354460
BS0K5130.jpg

به گزارش خبرنگار حوزه احزاب گروه سیاسی خبرگزاری آنا، سید مصطفی میرسلیم در نشست جایگاه سیاست‌های کلی انتخابات در طرح اصلاح قوانین که عصر امروز در مؤسسه مطالعات حقوق عمومی برگزار شد، اظهار کرد: قانون استانی شدن انتخابات مجلس شورای اسلامی دو بار در شورای نگهبان و مجمع تشخیص مصلحت رد شده بود و دیگر نباید دوباره در مجلس پذیرفته می‌شد.


وی ادامه داد: رئیس مجلس تمایل به استانی شدن انتخابات دارد ولی این مورد رد شده است و مغایر با قانون اساسی است.


عضو شورای مرکزی حزب مؤتلفه اسلامی با اشاره به اینکه نخستین قانون انتخابات به مجلس اول شورای اسلامی باز می‌گردد، گفت: مصطفی پورمحمدی که وزارت کشور را برعهده داشت، برای نخستین‌بار اصلاح قانون انتخابات را بررسی کرد و به رهبر انقلاب گزارش دادند و سیاست‌های کلی انتخابات در دستور کار قرار گرفت.


میرسلیم عیب اصلی انتخابات در ایران را حزبی نبودن آن دانست و این روند مردم را وادار می‌کند به لیست رأی دهند، ادامه داد: تعیین حوزه انتخابیه بر مبنای جمعیت و مقتضیات آن براساس عدالت باید استوار شود و قانون استانی شدن انتخابات عدالت را رعایت نمی‌کند.


وی تصریح کرد: اغلب مردم تهران با احتساب رأی دادن به لیست، نمایندگان مجلس شورای اسلامی خود را نمی‌شناسند و من هم جز عارف در تهران با هیچ نماینده‌ای دیگری در تهران آشنایی ندارم.


عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با بیان اینکه باید نامزدها شناخته شده برای مردم حوزه انتخابیه باشند، خاطرنشان کرد: در انتخابات مجلس شورای اسلامی می‌توان به دو صورت انتخاب فردی یا حزبی انجام شود و این موضوع در مجمع تشخیص مصلحت نظام مطرح هم شد.


وی ویژگی نامزدهای انتخاباتی هم باید مشخص شود و براساس شایستگی و تعهد به اسلام، انقلاب و ایران افراد تأیید شوند، بیان کرد: نماینده‌ای که با حدنصاب ۲۵ درصدی به مجلس می‌رود، نماینده اکثریت مردم نیست و وکیل اقلیت خواهد بود. نمایندگان حاضر در مجلس شورای اسلامی برای منافع خودشان قانون استانی شدن انتخابات را تصویب کرده‌اند.


میرسلیم با تأکید بر اینکه انتخابات باید دومرحله‌ای و بر اساس رأی اکثریت صورت گیرد و نسبی اصلاً درست نیست، عنوان کرد: نماینده نسبی سبب نارضایتی در حوزه انتخابیه خواهد شد و نظام مردم‌سالاری مقتدر را از بین می‌برد.


وی شناخت از نماینده مجلس شورای اسلامی را هم مهم دانست و شیوه و نحوه تبلیغات آنها هم باید مشخص شود، ادامه داد: برخی از نمایندگان با چلوکباب رأی می‌آورند و باید مشخص شود، امکانات چگونه هزینه می‌شود و به‌صورت عادلانه در اختیار هم قرار گیرد.


نایب رئیس شورای مرکزی حزب مؤتلفه اسلامی ادامه داد: نظارت بر انتخابات و نمایندگان مجلس شورای اسلامی بعد از ورود به خانه ملت هم مهم است و اگر زمانی نماینده خلاف مالی، اخلاقی و کاری داشت، باید در اعتماد به او صرف‌نظر کرد.


انتهای پیام/4082/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب