دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
27 دی 1397 - 14:00

معتمدی://////////////

////////////////////
کد خبر : 353095

معتمدی:


چندین سال است که اعتبار عمرانی برای ساخت خوابگاه‌ها از سوی وزارت علوم تخصیص داده نشده و نظر دولت این است که به‌دنبال ایجاد خوابگاه‌های مشارکتی با بخش خصوصی باشیم اما این طرح موفقیت‌آمیز نبود و بخش خصوصی برای ساخت خوابگاه در دانشگاه‌ها اقبال چندانی نشان نداد.


در دانشگاه صنعتی امیرکبیر خوابگاه‌های رتبه پنج را ظرف مدت سه سال ارتقا داده و اکنون به‌دنبال حذف خوابگاه‌های رتبه سه و تبدیل آنها به خوابگاه‌های دانشجویی رتبه یک و دو هستیم. در چندین سال گذشته در ساخت خوابگاه‌های دانشجویی و افزایش کیفیت این خوابگاه‌ها اقداماتی انجام دادیم اما با استاندارد فاصله داریم. نخبگان کشور به این دانشگاه می‌آیند و اگر خوابگاه و رفاه دانشجویان تأمین نشود قطعاً در کیفیت تحصیل دانشجویان شاهد افت خواهیم بود. حذب کمک‌های دانش‌آموختگان یکی از برنامه‌های دانشگاه صنعتی امیرکبیر برای توسعه خوابگاه‌ها است و جذب این‌چنین کمک‌ها در دانشگاه‌های جهان مرسوم بوده و حتی به‌عنوان وقف به دانشگاه‌ها کمک می‌شود.


***************************


هاشمی:


نیاز است که در این مراسم به برخی از حواشی ایجاد شده پاسخ دهند. رئیس جمهور در مراسم گرامیداشت آیت‌الله هاشمی رفسنجانی وی را پدر موشکی ایران خطاب کردند که این عنوان باعث شد برخی از افراد ناراحت شوند و این تعبیر را توهین به شهید طهرانی‌مقدم تلقی کنند اما باید برخی از موارد را روشن کنیم. علم موشکی ایران از سال 63 شروع شد و هم‌زمان در چندین سازمان کشور ازجمله سپاه پاسداران، جهاد خودکفایی وزارت دفاع، قرارگاه خاتم‌الانبیا، به‌دنبال ساخت موشک با بُرد 150 کیلومتر برای مقابله با ارتش متجاوز عراق بودند که در یکی از این پروژه‌ها، من نیز بعد از برگشت از خارج مشغول به‌کار شدم. هر یک از این مجموعه‌ها به‌صورت جداگانه به‌دنبال طراحی موشک بودند که در این راستا از کمک‌های دانشگاهیان نیز برای طراحی موتور و بدنه موشک استفاده می‌شد. در دوران سازندگی نیز بحث پرتاب ماهواره مطرح بود و در آن زمان کشورهای خارجی برای پرتاب ماهواره از ایران طلب مبالغی بین 300 الی 500 میلیون دلار می‌کردند اما در آن دوران نیاز جدی برای ساخت ماهواره دیده نشد و این آینده‌نگری در مسئولان وجود نداشت. پرتاب ماهواره اخیری که توسط دانشگاهیان دانشگاه صنعتی امیرکبیر طراحی شده بود با مشکل مواجه شد اما نباید از این اقدام ناامید شد بلکه باید این راه را ادامه داد و به‌دنبال ساخت ماهواره‌های بهتری باشیم که نه‌تنها در مدار 500 کیلومتری بلکه در مدار 36 هزار کیلومتری قرار بگیرند تا بتوانیم نیازهای کشور را رفع کنیم. ماهواره ساخته شده توسط دانشگاهیان دانشگاه امیرکبیر از نظر فنی مشکلی نداشت بلکه موشک پرتاب این ماهواره شتاب لازم را برای قرار دادن این ماهواره در مدار را نداشت. شوق به هدف و ناامیدی از شکست باید مورد توجه کار پژوهشگران قرار گیرد. در تمام کشورهای جهان و مکتب‌های اقتصادی مشارکت مردم امری طبیعی است و از عناوین مختلف ازجمله صدقه و وقف نیز استفاده می‌شود و باید از خیّرینی که به‌دنبال رفع مشکلات مردم هستند و اقدام به ساخت خوابگاه‌های دانشجویی می‌کنند، قدردانی کرد. بودجه تحقیقاتی شهرداری تهران 200 میلیارد تومان است که می‌توان این بودجه را با کمک دانشگاه‌ها هزینه کرد اما دچار رکود هستیم. شهرداری تهران در امر ساخت خوابگاه‌ها می‌تواند با اهدای زمین و مجوز ساخت با دانشگاه‌ها همکاری کند.


***************************


صدیقی:


عدالت آموزش عالی ایجاب می‌کند که هر فردی در سطح کشور بتواند در هر دانشگاهی که می‌تواند و می‌خواهد ادامه تحصیل دهد و نباید استعدادهای علمی کشور به‌دلیل کمبود امکانات رفاهی از ادامه تحصیل بازمانند. این وظیفه ما است که امکانات مورد نیاز را فراهم کنیم. یکی از سیاست‌های غلط سال‌های گذشته بحث بومی‌گزینی دانشگاه‌ها بود که با این کار به‌دنبال حل بعضی از مشکل‌ها از جمله مشکل کمبود خوابگاه بودند اما این سیاست از عدالت آموزشی فاصله داشته و حتی امکان ایجاد گفتگوی مؤثر و مفید بین اقوام را سلب می‌کند.


براساس برنامه ششم توسعه موظف هستیم ظرفیت خوابگاه‌های مجردی را 70 الی 75 هزار نفر افزایش دهیم اما در بحث خوابگاه‌های متأهلی کمتر کار شده و باید این کمبود را جبران کنیم. یکی از اهدافی که سازمان امور دانشجویان دارد، ایجاد 200 خوابگاه در سراسر کشور است و برای رسیدن به این هدف نیازمند کمک خیّرین هستیم. دانشگاه‌ها اکنون دانشجویان خود را در خوابگاه‌ها اسکان داده‌اند اما این نحوه اسکان استاندارد نیست و باید به‌دنبال افزایش کیفیت خوابگاه‌ها نیز باشیم. در دانشگاه صنعتی امیرکبیر در مدت سه سال خوابگاه‌های رتبه پنج بهبود یافته و اکنون براساس اعلام ریاست دانشگاه تمام این خوابگاه‌ها رتبه‌های سه و بالاتر دارند.


*******************


حسن رفتاری:


من زندگی مادی و معنوی خود را مدیون دانشگاه صنعتی امیرکبیر هستم و پس از فارغ‌التحصیلی از این دانشگاه و با بهره‌گیری از دانشی که فرا گرفته بودم، مشغول  به کار و کسب درآمد شدم و در سال 55 در رشته عمران فارغ‌التحصیل شدم و در این رشته نیز مشغول به کار شدم. به‌نظر من سعادت و تعالی یک ملت در گرو تعلم و تربیت صحیح است و یکی از الزامات تعالی تعلیم و تربیت، توجه به کیفیت زندگی دانشجویان است. بر همین اساس مرداد ماه سال گذشته خوابگاهی را با ظرفیت پذیرش 220 دانشجو در مدت 15 ماه ساخته و تجهیز کردم اما دانشگاه صنعتی امیرکبیر چهار هزار دانشجوی دیگر دارد که در خوابگاه‌های مستهلک زندگی می‌کنند و کسانی که توان مالی لازم را دارند می‌توانند در امر خوابگاه‌سازی قدم بردارند.


******************************


محمدرضا رازفر:


برای ایجاد ارتباط با دانش‌آموختگان دانشگاه صنعتی امیرکبیر برنامه‌هایی ازجمله برگزاری گردهمایی فارغ‌التحصیلان تدارک دیدیم و از سال 93 به پیشنهاد چهار نفر از دانش‌آموختگان این دانشگاه به‌دنبال ساخت خوابگاه‌های دانشجویی رفتیم. جلب همیاری و کمک اشخاص و نهادها در مراحل احداث خوابگاه‌های دانشجویی از مرحله طراحی تا اخذ پروانه و مراحل تجهیز نیازمند کمک خیّرین بوده و در این راستا برنامه‌ریزی‌های لازم را انجام دادیم و اکنون نیز با کمک تعدادی از دانش‌آموختگان این دانشگاه چندین طرح عمرانی ازجمله ساخت خوابگاه‌های جدید، تجهیز خوابگاه‌های موجود و توسعه اماکن آموزشی و ورزشی در دست اجرا داریم.


***************************


فنایی


ما با بهره‌گیری از آموزش‌های دانشگاه صنعتی امیرکبیر به جایی رسیدیم و به تعدادی از دوستان پیشنهاد کردم که هر کدام از دانش‌آموختگان این دانشگاه که توان مالی لازم را دارند، بخشی از ساخت یک خوابگاه دانشجویی را تقبل کنند و می‌توانند با توجه به توانایی مالی و تخصص خود در ساخت خوابگاه‌های دانشجویی نقش‌آفرین باشند. در آن روز حسن رفتاری به من اعلام کرد که کل هزینه ساخت یک خوابگاه که در شأن دانشجویان دانشگاه صنعتی امیرکبیر باشند را به‌تنهایی پرداخت خواهم کرد. انسان مسجود فرشتگان و اشرف مخلوقات است که باید جایگاه خود را حفظ کند و این حفظ جایگاه با دروغ نگفتن، حفظ زیبایی، شفافیت، پاسخگویی و انجام کارهای درست ممکن است. امیدواریم سایر افرادی که توانایی مشارکت در ساخت خوابگاه‌های دانشجویی را دارند، در این امر مهم کمک کنند.


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب