جامعه پزشکی با دانش و سرمایه اجتماعی خود به حل مشکلات کمک کند
به گزارش حوزه دولت گروه سیاسی خبرگزاری آنا از پایگاه اطلاعرسانی معاون اول، اسحاق جهانگیری صبح امروز در بیست و چهارمین جشنواره تحقیقاتی علوم پزشكی رازی، اظهار کرد: با وجود همه محدودیتها و مشكلات در سالهای پس از انقلاب، توفیقها و پیشرفتهای گستردهای در حوزه پزشكی و سلامت در كشور حاصل شده و لازم است كه رسانهها و بهخصوص صدا و سیما در آستانه چهلمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی، این دستاوردها را به جامعه اطلاعرسانی كنند.
معاون اول رئیسجمهور با بیان اینكه جامعه ایران در ابعاد مختلف سیاسی، اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی و نیز تغییرات عرصه بینالملل، دستخوش تغییرات جدی است، خاطرنشان كرد: در كنار این تحولات كشور با تنگناها و تهدیدات جدی روبهروست كه در مرحله نخست موضوعات اصلی نظیر بهداشت و درمان كشور از آن متأثر میشود و به همین دلیل حفظ سلامت جامعه باید جزو اصلیترین وظایف دولت و دیگر دستگاهها باشد.
وی با یادآوری اینكه طی سالهای گذشته شاهد پیشرفتهای شگرفی در حوزه پزشكی و سلامت در كشور بودهایم، تصریح كرد: دستاوردهای پزشكی چه در دوران دفاع مقدس و چه در سالهای پس از آن، جزو مهمترین دستاوردهای كشور و برگ زرینی در تاریخ انقلاب اسلامی بوده است. این درخشش و شكوفایی هم در سطح ملی و هم در سطح بینالمللی باید تداوم یابد.
معاون اول رئیسجمهور ادامه داد: پیشرفتها و دستاوردهای كشور به حوزه سلامت و بهداشت محدود نمیشود و در سایر بخشها نظیر صنعت نیز قابل مشاهده است؛ بهطوریكه ایران امروز به كشوری مبدل شده كه میتواند علاوه بر طراحی و مهندسی، تولیدكننده و صادركننده برخی كالاهای صنعتی و تجهیزات پزشكی باشد، این در حالی است كه در گذشته ما واردكننده این محصولات و كالاها بودیم.
وی با تأكید بر اینكه در شرایط سخت و فشار اقتصادی، اقتصاد مقاومتی بهعنوان نسخهای شفابخش در اختیار ما قرار گرفته است، گفت: یكی از مهمترین محورهای اقتصاد مقاومتی، اقتصاد دانشبنیان است. ما باید اقتصاد كشور را به جای منابع طبیعی به دانش و مغز فرزندان كشور متكی كنیم و اگر این اتفاق محقق شود آینده مطمئنی در انتظار ایران و جوانان خواهد بود.
جهانگیری اضافه كرد: در شرایط خطیر كنونی باید فرصت تلاش و فعالیت برای نخبگان كشور مهیا شود و برای برونرفت از وضعیت دشوار فعلی، در وهله نخست باید به مسائل و مشكلات مردم واقف بود و برای حل این مسائل برنامه داشت.
معاون اول رئیسجمهور با اشاره به جلسات خود با رؤسا و استادان 13 دانشگاه برتر در خصوص مسائل و مشكلات كشور، اظهار کرد: خوشبختانه امروز دانشگاههای برتر كشور موضوع مقابله با تحریم را در دستور كار خود قرار دادند و با تشكیل گروههای مطالعاتی نتایج مطالعات و بررسیهای خود را به صورت مكتوب به دولت ارائه كردهاند. مهمترین پیام این اقدام این است كه دانشگاهیان كشور در این وضعیت دشوار كنار دولت ایستادهاند تا شرایط بهخوبی مدیریت شود.
وی با بیان اینكه مشكلات و دشواریهای فعلی كشور به صورت ناخواسته بر مردم تحمیل شده است، تصریح كرد: ایران در مقابل بهانههای هستهای آمریكا، با 6 قدرت بزرگ دنیا مذاكرات خوبی را انجام داد و توافقی حاصل شد كه شورای امنیت سازمان ملل نیز مُهر تأیید بر این توافق زد، اما آمریكا با قلدری و به صورت یکطرفه از این توافق خارج شد و ملت ایران را مجدداً تهدید و تحت تحریم قرار داد.
جهانگیری با تأكید بر اینكه ملت ایران اجازه نمیدهد كسی عزت آنان را خدشهدار كند و با عزت این ملت بازی كند، گفت: باید در مقابل زورگویی آمریكا ایستادگی كرده و راهكاری عزتمندانه برای اداره كشور پیدا كنیم. در این عرصه نخبگان و صاحب نظران نقش پراهمیتی دارند، چرا كه دولت بهتنهایی نمیتواند این شرایط را مدیریت كند.
وی با بیان اینكه جامعه و نظام پزشكی كشور از توانمندی و قدرت علمی خوبی برخوردار است و میتواند از این توانمندی برای حل مشكلات كشور استفاده كند، افزود: ما باید از سلامت جامعه مراقبت كنیم تا دچار آسیب نشود. در حال حاضر 95 تا 97 درصد داروهای مورد نیاز كشور از طریق ساخت داخل تأمین میشود و بهدلیل ارزبری بالا برای واردات سه درصد باقیمانده باید همت كنیم تا این سه درصد نیز با اتكا به توانمندی و ظرفیت داخلی تأمین شود.
معاون اول رئیسجمهور خاطرنشان كرد: پزشكان یكی از پراعتبارترین گروههای جامعه هستند و در نظرسنجیهای مختلف، جامعه پزشكی جزو بالاترین ردههای اعتماد در میان مردم قرار گرفتهاند؛ بنابراین جامعه پزشكی كشور هم از توانمندی علمی و هم از سرمایه اجتماعی برخوردار است كه میتواند با اتكا به این دو سرمایه كمكهای بزرگی برای حل مشكلات امروز و آینده ایران انجام دهد.
در این مراسم سرپرست وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكی با بیان اینكه نقش نیروی انسانی در توسعه ملی نقشی بسیار مهم و چشمگیر است، گفت: انجام كارهای بزرگ با وجود منابع اندک در شرایط بحرانی هنر است و مدیران كشور باید با وجود همه محدودیتها كارهای بزرگی انجام دهند.
نمکی با تأكید بر اینكه باید بخش خصوصی را وارد عرصه پژوهش و تحقیقات كنیم، گفت: بخش پژوهش كشور باید به بیماریهای واگیر بپردازد و باید اتفاقات آینده كشور را پیشبینی كنیم تا با مسائل و مشكلات ناگهانی مواجه نشویم.
معاون علمی و فناوری رئیسجمهور هم در این مراسم با تأكید بر اینكه آنچه میتواند خلق ثروت كند علم و دانش و نیروی انسانی است و نه منابع طبیعی، گزارشی از تولید واكسن، دارو و انواع شتاب دهندهها در حوزه بیوتكنولوژی ارائه كرد و گفت: خوشبختانه نتایج تحقیقات حوزه علوم پزشكی با سرعت زیادی وارد بازار میشود.
ملکزاده معاون وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكی هم در این مراسم گزارشی از تعداد و وضعیت مقالات پزشكی و تولید دانش در كشور ارائه كرد و گفت: در زمینه تعداد مقالات و استنادات از كشورهای منطقه جلوتر هستیم و دستاوردهای پژوهشی و فناوری كشور در سال 2017 از همه كشورهای اسلامی جلوتر بوده است.
در این مراسم از برگزیدگان این جشنواره قدردانی شد.
انتهای پیام/4034/پ
انتهای پیام/