استانی شدن انتخابات مجلس سبب نارضایتی در مناطق محروم میشود
داود گودرزی در گفتگو با خبرنگار حوزه احزاب گروه سیاسی خبرگزاری آنا، با اشاره به طرحی برای استانی شدن انتخابات مجلس شورای اسلامی، اظهار کرد: طراحان طرح استانی شدن انتخابات مجلس شورای اسلامی دلیل خود برای این موضوع را توجه نمایندگان به وظایف محلی و بیتوجهی به عنوان میکنند و باید از نمایندگان سؤال کرد، چرا مردم حوزه انتخابیه از نماینده خود پیگیر حل مسائل و مشکلاتشان هستند؟
وی با بیان اینکه دلیل این موضوع وجود نظام متمرکز اداری در کشور است، افزود: همه تصمیمگیریهای اداری در تهران متمرکز بوده و از طرفی دیگر نماینده مردم در مجلس شورای اسلامی تنها فردی است که در آن حوزه انتخابیه به مسئولان تراز یک کشور اعم از رئیسجمهور، وزیر و معاون وزیر دسترسی دارد.
کارشناس مسائل سیاسی با تأکید بر اینکه هیچ یک از مسئولان محلی چنین دسترسی به مرکز تصمیمگیری کشور ندارند، گفت: طبیعی است که در این نظام اداری متمرکز، مردم از نماینده بیشترین توقع را دارند و او هم باید به دنبال حل این مشکلات آنها باشد.
وی با اشاره به برخی از کشورهای توسعهیافته جهان برای حل این مشکل اختیارات بیشتری را به ایالتها محول میکنند، اضافه کرد: در ایران شوراهای شهر باید بخش زیادی از مشکلات را در همان سطح محلی حل و فصل کنند.
گودرزی با بیان اینکه بزرگ کردن حوزههای انتخابیه مجلس شورای اسلامی تنها صورت مسئله را پاک خواهد کرد، عنوان کرد: در این طرح مشکلات مردم همچنان باقی خواهد ماند، ولی با این تفاوت که دیگر مردم مأمنی برای طرح مشکلاتشان نخواهند یافت و صدای مردم مناطق محروم و دورافتاده در ساختار تصمیمگیری کشور قطع میشود.
وی با اعلام اینکه کشورهایی که انتخابات پارلمانی بر مبنای نظام اکثریتی برگزار میشود، حوزههای انتخابیه، اکثریتی تکنمایندهای هستند، بیان کرد: به عبارت بهتر هیچ کشور توسعهیافتهای نظام انتخاباتی اکثریتی را در حوزههای انتخابیه چندنمایندهای اجرا نمیکند.
مسئول سابق بسیج دانشجویی با تأکید بر اینکه استانی شدن انتخابات، نمایندگان مرکز استان را مهمتر میکند، ادامه داد: نامزدها باید 10 درصد رأی حوزههای انتخابیه خودشان را به دست آورند، اما در همان حوزه انتخابیه فردی پیروز میشود که بیشترین تعداد رأی استان را آورده باشد و رأی مرکز استان و گرایش سیاسی یا مذهبی یا قومی مرکز استان تعیین کنندهای کل نمایندگان استان خواهد شد.
وی تصریح کرد: هیچ دور از انتظار نیست که شدت این نارضایتی در برخی حوزههای انتخابیه به ناآرامی کشیده شود و در مناطقی که مردم حوزه انتخابیه در استان خود در اقلیتی مذهبی یا قومی هستند و فردی را انتخاب کردهاند، اما به پشتوانه جریان غالب در مرکز استان فردی با رأی کمتر انتخاب شده است.
انتهای پیام/4082/پ
انتهای پیام/