دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
16 دی 1397 - 11:01
یک فعال صنفی-دانشجویی:

خصوصی‌سازی آموزش پزشکی تهدیدی برای سلامت جامعه است

دبیر شورای صنفی دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور گفت: طرح ارائه شده وزارت بهداشت دغدغه‌های بسیاری را در میان مردم و دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی ایجاد کرده است .
کد خبر : 349858
193953.jpg

محمد جودکی در گفتگو با خبرنگار حوزه صنفی گروه دانشگاه خبرگزاری آنا با اشاره به آیین‌نامه و دستورالعمل اجرایی مشارکت بخش خصوصی در آموزش عالی علوم پزشکی گفت: طرحی که از طرف وزارت بهداشت در هفته گذشته ابلاغ‌شده و پس‌ازآن دغدغه‌های بسیاری را در سطح جامعه و بالأخص در میان دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی ایجاد کرد.


وی افزود: نگرانی‌های پیش‌آمده جنبه‌های مختلفی دارد، یکی از این مواردی که حائز اهمیت بوده بحث سلامت جامعه است که این طرح باعث می‌شود کیفیت خدمت‌رسانی به مردم در حیطه سلامت کاهش پیدا کرده و موجب رشد قارچی دانشگاه‌ها در سراسر سطح کشور شود.


دبیر شورای مرکزی صنفی دانشجویان علوم پزشکی کشور با اشاره به  این‌که این طرح افراد متمول جامعه را در رشته‌های پرطرفدار دانشگاه‌های علوم پزشکی جای می‌دهد، ادامه داد: افراد بااستعدادی که توانایی خیلی زیادی دارند به علت عدم استطاعت کافی مالی نمی‌توانند در دانشگاه خصوصی ثبت‌نام کنند و حقشان تباه می‌شود. بند آخر این دستورالعمل اجرایی به هیئت‌امنای هر دانشگاه اجازه داده‌ که بخش آموزشی دانشگاه‌های دولتی را به بخش خصوصی واگذار کنند که این باعث کاهش ظرفیت دانشگاه‌های دولتی می‌شود.


وی گفت: از نظر ما این مسئله، سلامت جامعه را به ‌مخاطره انداخته و باعث جلوگیری از رشد و بلوغ افرادی می‌شود که ازلحاظ هوشی توانمندی بالایی قرار دارند که ممکن است از رسیدن به رشته موردعلاقه‌شان محروم شوند.


این دانشجوی دانشگاه علوم پزشکی اهواز تصریح کرد: اخیراً در فضای مجازی شبهاتی در رابطه با این موضوع مطرح شده است. برخی‌ها معتقدند که این آیین‌نامه از قبل وجود داشته و امر جدیدی نیست و دانشگاه‌هایی در سطح کشور داریم که به این شکل در حال فعالیت هستند.


جودکی افزود: علی‌رغم برخی تبلیغات، شرایط عنوان‌شده برای تأسیس دانشکده‌ها نه‌تنها رویایی و فوق‌العاده نبوده بلکه حتی قابل قیاس با بعضی دانشگاه‌های کشور نیست و این موضوع باعث کاهش شدید کیفیت آموزش و تربیت جامعه فعال بهداشتی و درمانی کشور می‌شود.


وی ادامه داد: هزینه تربیت هر دانشجوی پزشکی در طول سال 40 میلیون تومان است، که این میزان برای دانشجویی که شهریه پرداخت می‌کنند، حدود 20 میلیون تومان است.


دانشجوی رشته‌ پزشکی در‌پایان گفت: دستورالعمل اجرایی، میزان شهریه را تعیین نکرده است یعنی شاید دانشگاه‌های خصوصی بخواهند مبالغ خیلی بالاتری را در نظر داشته باشند. به طور کلی ما هرچقدر این طرح را ارزیابی کردیم، به این نتیجه رسیدیم که این طرح باعث کاهش کیفیت خدمت‌رسانی در سیستم بهداشتی درمانی مردم شده و همچنین باعث جلوگیری از ظهور و بروز استعداد بسیاری از دانشجویان جوان این مملکت خواهد شد. ما به‌عنوان شورای صنفی از تمامی مجاری قانونی و ظرفیت‌های شورای صنفی برای پیگیری لغو این دستورالعمل استفاده خواهیم کرد و امیدواریم که به نتیجه برسیم. این دستورالعملی است که معاون آموزشی وزارت بهداشت به همه دانشگاه‌ها ارسال کرده و دستور اجرا داده است.


انتهای پیام/4108/4107/


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب