ارتباط استعفای هاشمی با پرداخت معوقات بازنشستگان وزارت بهداشت
گروه اجتماعی خبرگزاری آنا-محمودرضا زارع؛ پس از علنی شدن استعفای سیدحسن قاضیزاده هاشمی وزیر بهداشت که الیاس حضرتی نماینده مردم تهران در مجلس و با انتشار توئیتی خبر از آن داده بود، دلایل متعددی برای علت این استعفا گمانهزنی شد.
از مطرح شدن استیضاح قریبالوقوع قاضیزاده هاشمی توسط مجلس تا اعتراض وزیر بهداشت به کاهش بودجه سلامت در سال 98 دلایلی بود که از این استعفا خبر میدادند و البته بیشتر تحرکات هم به حلقه اول نزدیکان رئیس جمهور در کابینه و مجلس منتسب میشد.
بر اساس دلایلی که حاکی از اختلاف شدید در کابینه است، اجبار به استعفای وزیرانی که زمینهای برای گرایش افکار عمومی به آنان وجود دارد و با استفاده از محبوبیت رسانهای میتوانند به پتانسیلی برای رسیدن به جایگاههای بالاتر از وزیر! تبدیل شوند حربهای است که بهنظر میرسد از سوی نزدیکترین افراد به حیاط خلوت کابینه استفاده میشود تا با پیشگیری قبل از وقوع، مانع از شکلگیری قدرتی پنهان در درون کابینه شوند.
استعفای وزیر بهداشت هم بهنظر میرسد با چنین حربهای صورت گرفت؛ آنجا که خبر استعفای هاشمی بهصورت ناگهانی ولی آگاهانه از سوی یک نماینده مجلس مطرح شد، نمایندهای دیگر که دست بر قضا برادر یکی از متنفذترین افراد کابینه است و اتفاقاً در کمیسیون بهداشت مجلس هم عضویت دارد از شیوه مدیریتی وزیر بهداشت و گلایه وی به بودجه سلامت و عدم پرداخت معوقات چندساله بازنشستگان وزارت بهداشت انتقاد میکند و همچنین تنها یکروز پس از خبر استعفای وزیر بهداشت معوقات چندساله بازنشستگان وزارت بهداشت آنهم بهصورت یکجا پرداخت شد، گزارههایی هستند که میتوان رابطهای تنگاتنگ را در پس یکدیگر دید.
البته متناظر بر خبر پرداخت معوقات چندساله بازنشستگان وزارت بهداشت بهصورت یکجا و اعلام پیشنهاد به یک نماینده مجلس برای هدایت این وزارتخانه قبل از آنکه خبر استعفای وزیر علنی شود میتوان به دلایلی که به طرح سؤال در رسانهها منتج شد رسید.
اگر از گمانهزنیها مبنی بر خطر بالقوه وزیر بهداشت جهت حضور احتمالی در انتخابات 1400 ریاست جمهوری برای حلقهاولیهای روحانی حذر کنیم و چالشهای پاسخ به این گمانهزنیها را به کارشناسان سیاسی واگذاریم، آیا جای سؤال ندارد که بازنشستگانی که سالها معوقات آنان پرداخت نمیشد و یقیناً در این سالها با توجه به التزامات اقتصادی و فراز و فرودهایی که در بازار اقتصاد ایران با آن روبهرو شدند نیازمند مطالبات خود بودند، چگونه یکشبه و پس از استعفای وزیر بهداشت به مطالباتشان البته بهصورت یکجا رسیدند؟
این اقدام سازمان برنامه و بودجه به ریاست محمدباقر نوبخت آیا مدلی از گروکشی سیاسی بود یا اینکه خزینهای با استعفای وزیر بهداشت در سازمان برنامه و بودجه کشف شد؟ ارتباط حضور هاشمی در مسند وزارت با عدم پرداخت معوقات بازنشستگان وزارت بهداشت چه بود؟ مگر وزیر بهداشت منتخب رئیس جمهور نبود پس چگونه باید باور کرد تنها یکروز پس از رفتن وی از وزارتخانه چنین مشکل بزرگی حل شد؟ گرهای که با دست باز میشد چرا باید با یک استعفا باز شود؟
سؤالاتی که البته برای رسیدن به جواب آنها باید با پشت پردههای سیاست آشنا بود.
(نامهای که نشان میدهد در همان روز استعفای قاضیزاده هاشمی معوقات چندین ساله بازنشستگان وزارت بهداشت آنهم بهصورت یکجا پرداخت شد)
انتهای پیام/4076/ن
انتهای پیام/