جنایات منافقین برای تصمیمسازان غربی تشریح شود/ لزوم پیگیری حقوقی
گروه بینالملل خبرگزاری آنا – محمدحسین لطفالهی؛ از زمان روی کار آمدن دونالد ترامپ در آمریکا، سازمان مجاهدین خلق موسوم به منافقین اقدام به افزایش فعالیتهای خود علیه جمهوری اسلامی ایران کرده و تلاش دارد با استفاده از عنصر لابی و اثرگذاری روی برخی شخصیتهای نافذ در ایالات متحده و غرب علیه کشورمان تصمیمسازی کند. این موضوع، محور گفتگوی خبرنگار خبرگزاری آنا با دکتر «رامین مهمانپرست» سخنگوی سابق وزارت امور خارجه و سفیر اسبق کشورمان در لهستان شد تا نقبی به زوایای آن بزنیم.
آنا: تا چه حد لابیهای سازمان منافقین را مؤثر میدانید؟ آیا این لابیها میتواند سیاستهای آمریکا و غرب را در قبال ایران تغییر دهد؟
مهمانپرست: دو موضوع مطرح است. یکی بحث افکار عمومی و دیپلماسی عمومی است که هر کشوری باید از تواناییهای خود استفاده کند تا افکار عمومی دنیا را نسبت به حقایق آگاه کند. اگر فعالیت ما در این زمینه در حدی که باید، نباشد، طبیعی است که این امکان وجود دارد افراد دیگری با تبلیغات، افکار عمومی را به سمتی هدایت کنند که واقعیت ندارد و فشارهایی را بر کشور ما وارد کنند.
موضوع دوم بحث کار کردن روی افکار افرادی است که در تصمیمگیریها مؤثر هستند؛ نظیر نمایندگان پارلمانها، برخی از اعضای دولتها یا سازمانهای مردمنهاد که آن هم احتیاج به این دارد که بهصورت منظم با آنها تماس برقرار شود و اطلاعرسانی دقیق صورت گیرد تا بر اساس مطالب نادرست و اخبار غلط، تصمیمهایی گرفته نشود و کشور ما ضربه نخورد.
منافقین با مظلومنمایی دائما با کشورهای غربی در ارتباط هستند
در رابطه با فعالیت سازمان منافقین، در طول سالهای گذشته هم شاهد این مسئله بودیم. گروهی که پرونده بسیار سیاهی از جنایات خودشان در کشور ما و عراق داشته و بدترین صحنهها را حتی در رویارویی با ملت خودمان و همراهی با صدام در زمان جنگ تحمیلی رقم زدهاند، الان تغییر چهره داده و با ظاهری روشنفکرانه در کشورهای اروپایی و آمریکا فعالیتهای خودشان را دنبال میکنند. منافقین با مظلومنمایی دائماً با مراکز تصمیمگیری کشورهای غربی در تماس هستند تا آنها را به سمت سیاستهای ضد ایرانی هدایت کنند.
به نظر میرسد این امر هم یکی از طراحیهایی است که با بودجههایی که دشمنان کشور ما در اختیار این گروهک تروریستی قرار دادهاند و برنامهریزیهایی که آنها کردهاند، جزء اولویتهایشان قرارگرفته و لازم است مسئولان و سازمانهای مختلفی که در کشور بهنوعی در رابطه با این موضوعات فعالیت میکنند، تلاش بیشتری در جهت آگاهسازی مراکزی که در تصمیمسازی کشورهای غربی و اروپایی توان ایفای نقش دارند، از خود نشان دهند و پرونده گروههای تروریستی مانند منافقین را به آنها ارائه کنند تا جلوی اینگونه اقدامات گرفته شود.
آنا: نهادهایی مانند اتحادیه اروپا سابقاً منافقین را جزء گروههای تروریستی قرار داده ولی سپس آنها را از لیست خارج کردهاند. بنابراین از سابقه این گروه بیاطلاع نیستند و از طرفی همکاری با چنین گروه تروریستی با استانداردهای خودشان هم همخوانی ندارد، پس چرا چنین همکاریهایی صورت میگیرد؟
مهمانپرست: اگر از آنها بپرسید، میگویند اینجا آزادی وجود دارد. هر کسی میتواند افکار و مطالب خودش را بهخصوص در پارلمان منعکس کند. در خصوص نمایندههای پارلمان میگویند اینها انتخاب مردم هستند، دولتی نیستند، دولتها نمیتوانند جلوی اینها را بگیرند و میگویند اگر کسانی میآیند فعالیت میکنند و اطلاعات غلط به آنها میدهند، شما هم میتوانید متقابلاً فعالیت کرده و اطلاعات درست به آنها بدهید؛ حرفی که آنها همیشه ارائه میکنند در این چارچوب است.
آنا: شخصیتهایی مثل جان بولتون یا رودی جولیانی که حامی سرسخت منافقین هستند، چهرههای مطرح و معلومالحالی هستند که نظرشان در مورد ایران هم روشن است و تغییری نخواهد کرد. راهکار جمهوری اسلامی و دستگاه سیاست خارجی ما در برخورد با این افراد و این سیاستها چیست؟
مهمانپرست: زمینه اصلی فعالیت دستگاه سیاست خارجی، روابط با سایر کشورها است. این روابط در قالب ملاقاتها، برنامهها و رفتوآمدهایی که صورت میگیرد، تعریف میشود. در این دیدارها نمایندگان کشورمان روایت خود از مسائل مهم داخلی و خارجی را ارائه میکنند، اما همانطور که عرض کردم، این کاری نیست که همه انتظار داشته باشند فقط دستگاه سیاست خارجی انجام بدهد. این وظیفه همه نهادهاست. نهادهای تبلیغاتی ما، دستگاههای فرهنگی ما، سازمانهای مردمنهاد، حتی به نظر من ایرانیان خارج از کشور، اگر اطلاعات خوب و دقیقی در اختیار آنها قرار بگیرد، آنها هم میتوانند در دفاع از کشورشان و در جلوگیری از اقدامات خصمانه و افشای شخصیتهایی که نشان دادهاند نگاهی پر از نفرت به ملت ایران دارند ایفاگر نقش مهمی شوند و صدای اعتراضشان را به گوش مقامات این دولتها برسانند.
آنا: شاهد این هستیم که بعضی کشورهای منطقه هزینههای هنگفتی برای لابیگری یا استخدام لابیگر صرف میکنند؛ جمهوری اسلامی برنامهای برای این کار ندارد؟ این امور اصلاً در سیاستهای ما میگنجد؟
مهمانپرست:به نظر میرسد کشورهایی که در منطقه پولهای زیادی را در اختیار گروههای مخالف جمهوری اسلامی قرار میدهند، دیگر هیچ حریمی برای خود قائل نیستند و حتی با صهیونیستها بهراحتی همکاری میکنند. این در حالی است که خودشان در اقدامات تروریستی و قتل روزنامهنگاران دست دارند، با گروههای تروریستی مثل داعش و منافقین ارتباط دارند، از آنها حمایت مالی میکنند و حتی از نظر اعتقادی با آنها نزدیکی دارند. این اقدام بسیار زشتی است که در عرصه منطقهای و بینالمللی به آن میپردازند و اخبار و منابع زیادی وجود دارد که در حال افزایش این اعمال خصمانه هستند.
تحریک گروههای تروریستی، ایجاد تنش در منطقه، ایجاد اختلاف در میان کشورهای اسلامی از جمله اقداماتی است که آنها انجام میدهند که تنها نتیجهاش خوشحالی صهیونیستها و دشمنان کشورهای اسلامی است و دست آنها را برای مداخله در منطقه باز میکند. قطعاً این اعمال باید محکوم شود و توسط مسئولان ما هم به اشکال مختلف به این اعمال اعتراض میشود.
همه باید در افشای جنایات منافقین سهیم باشند
اینکه برای تقابل با این اعمال باید چه رویکردی داشته باشیم، ما هم میتوانیم از لابی استفاده کنیم منتهی با شکل درست و هدف و انگیزههای صحیح. ما قصد داریم حقایق را به اطلاع مردم برسانیم. ما خواهان اطلاعرسانی در مورد مواضع عادلانه و منصفانه خودمان نسبت به موضوعات مختلف به مردم و تصمیمگیران کشورهای گوناگون هستیم؛ بنابراین منظور از لابی کردن این است که با بخشهای مختلف جوامع در کشورهای دیگر تماس داشته و مرتب آنها را در جریان حقایق و مسائل بگذاریم. این اطلاعرسانی تنها شامل گروههای مشخص و سازمانهای دولتی نمیشود. نهادهای مردمی هم باید در این امر مشارکت داشته باشند و این اطلاعرسانی باید با زبان هنر، با ارائه فرهنگ کشورمان، با نشان دادن مستندانی که هویت و شاخصههای بزرگ ملت ما را نشان میدهد، صورت گیرد. درواقع اطلاعرسانی به افکار عمومی مردم در کشورهای مختلف ازجمله افرادی که میتوانند در تصمیمگیریها شرکت کنند، نیاز به یک سازماندهی و برنامهریزی جامع دارد. باید یک هماهنگی در بخشهای مختلف به وجود بیاید. قطعاً این کار لازم است چون زمینهساز هر حرکتی در دنیای امروز، همراه کردن افکار عمومی است.
آنا: بعضی از کشورهای منطقه مانند ترکیه برای مقابله با گروههای تروریستی نظیر پ.ک.ک از طریق دادگاه اتحادیه اروپا یا امثالهم اقدام میکنند. آیا ایران با دارا بودن این همه اسناد و مدارکی که علیه گروه تروریستی منافقین موجود است، علیه آنها اقدام حقوقی انجام داده است؟
مهمانپرست: وقتی شاهد این هستیم که یک گروه تروریستی با آن همه سابقه جنایت علیه ملت ما و ترور بیش از 17 هزار نفر از مردم و مسئولان و همراهی دشمن کشورمان یعنی صدام حسین در زمان جنگ تحمیلی، همچنان دست به این فعالیتها میزند، انتظار مردم این است که نهادهایی که مسئولیت مستقیم در این امر دارند، اقدامات مختلفی را دنبال کنند که قطعاً یکی از اقدامات این است که تمام این جنایات بهصورت مستند تدوین شده و از طریق مراجع حقوقی و قانونی هم در دادگاههای مختلف و هم در داخل و خارج کشور مطرح و آنها را محکوم کنند.
آنا: آیا تا به حال این اقدام صورت گرفته است؟
مهمانپرست: اقداماتی شده اما نه در اندازهای که لازم بوده. این کار به تصمیم و حضور همه نهادهای مرتبط نیاز دارد. به نظر میرسد هر قدر در این زمینه بیشتر کمکاری کنیم، این گروهک تروریستی بیشتر جسارت به خرج داده و سعی میکند تغییر چهره داده و جنایات خود را به شکلی دیگر دنبال کند.
آنا: این گروه در کشورهایی مثل آلبانی پایگاه ثابت دارد و از آنجا اقدام به عملیات روانی علیه ایران و کشورهای حوزه مقاومت میکند. برخورد با کشورهایی مثل آلبانی که به این گروهک پناه داده و اجازه چنین اعمالی را به آنها میدهد باید چگونه باشد؟
مهمانپرست: بالاخره مبنای تداوم هر رابطه دوجانبهای احترام گذاشتن به مواضع طرف مقابل و حقوق و منافعی است که هر کشور دارد. آلبانی برای حفظ روابطش با ما، باید به ملت ما احترام بگذارد، باید به حقوق و منافع کشور ما احترام بگذارد. باید نسبت به فعالیت گروه تروریستی که ملت ما از آنها نفرت دارد تجدیدنظر کرده و اجازه فعالیت به این گروهک تروریستی ندهد. اگر این روشها را ادامه دهد قطعاً دارد از چارچوب یک رابطه سالم و دوجانبه خارج میشود و وزارت امور خارجه وظیفه دارد برخورد لازم را با آنها انجام دهد.
انتهای پیام/4106/4095/
انتهای پیام/