۰۳/ ارديبهشت /۱۴۰۴
همراه با نمایشگاه پژوهش/۳۸

عدم حمایت وزارت نفت از سنسور ساخت داخل/ تولید کمپوست از نی

محققان یاسوجی موفق شده‌اند سنسور اندازه‌گیری دما و فشار چاه‌های نفت بسازند که ۶۰۰ میلیون تومان ارزان‌تر از نمونه خارجی است.
_79V4696.jpg

به گزارش خبرنگار حوزه علم، فناوری و دانش‌بنیان گروه دانشگاه خبرگزاری آنا،۳ هزار و ۱۹۹ محصول دانش‌بنیان در نوزدهمین نمایشگاه دستاوردهای پژوهشی دانشگاه‌ها و مؤسسات آموزش عالی از سوی مراکز دانشگاهی، علمی و تحقیقاتی کشور ارائه شد. واحدهای مختلف دانشگاه آزاد اسلامی نیز در بخش ویژه‌ای دستاوردهای خود را در معرض نمایش عموم قرار داده‌اند.


دانشگاه آزاد اسلامی استان کهگیلویه و بویراحمد نیز در نمایشگاه دستاوردهای پژوهشی و فناوری حضور فعالی داشته است.


مهران کهوائی‌نژاد مسئول غرفه دانشگاه آزاد اسلامی استان کهگیلویه و بویراحمد گفت: دانشگاه آزاد اسلامی واحد یاسوج یکی از قدیمی‌ترین واحدهای کشور است که هم‌زمان با تأسیس دانشگاه آزاد اسلامی در سال ۱۳۶۳ احداث‌شده است.


وی در توضیح محصولات ارائه‌شده در غرفه گفت: امسال ۱۰ طرح با خودمان به نمایشگاه آورده‌ایم که همه آن‌ها متعلق به سال‌های ۲۰۱۶ تا ۲۰۱۸ هستند و هشت طرح آن در هوشمندسازی چاه‌های نفت است.


کهوائی‌نژاد بابیان اینکه شهر گچساران که یکی از واحدهای دانشگاهی دانشگاه استان کهگیلویه و بویراحمد در آن واقع است، قطب نفت کشور به‌حساب می‌آید، افزود: ما به‌عنوان مرکز علمی وظیفه داشتیم در این مسئله ورود کنیم، بنابراین شرکت دانش‌بنیان هوشمند افزار دنا که روی هوشمندسازی چاه‌های نفت کار می‌کند و در واحد یاسوج مستقر است، بر دیتا گیج یا همان سنسور اندازه‌گیری دما و فشار چاه‌های نفت کار کرد و آن را ساخت.

گوشتیران
قالیشویی ادیب

وی در ادامه افزود: قیمت نمونه داخلی ساخته‌شده ۶۰۰ میلیون تومان ارزان‌تر از نمونه خارجی تمام شد که بدین ترتیب با حمایت از نمونه داخلی از خروج ارز به میزان قابل‌توجهی از کشور جلوگیری می‌شود؛ اما باوجود درخواست ما متأسفانه تاکنون وزارت نفت از این کار حمایت نکرده است. همچنین شرکت دانش‌بنیان هوشمند افزار دنا یک دستگاه تست سنسور و دستگاه‌های دیگری در زمینه هوشمندسازی تولید کرده‌اند.


مسئول غرفه دانشگاه آزاد اسلامی استان کهگیلویه و بویراحمد با اشاره به ارائه سه نرم‌افزار در نمایشگاه از واحد گچساران دانشگاه آزاد گفت: بیشترین رشته‌های تخصصی نفت در واحد گچساران است و می‌توانم بگویم که این رشته‌های کاربردی، خیلی راحت می‌توانند به صنعت نفت کشورمان کمک کنند. از جمله کارهایی که در این زمینه در حال انجام آن هستیم طرح هوشمندسازی چاه‌های نفت و طرح چاه مجازی است.


کهوائی‌نژاد با تشریح هوشمندسازی چاه نفت و چاه مجازی گفت: می‌خواهیم طرحی با مشخصات چاهی که در حال حفاری است اینجا ارائه کنیم که عزیزانمان در وزارت نفت بتوانند مراحل حفاری تا بهره‌برداری را لحظه‌به‌لحظه رصد کنند و اگر در مرحله‌ای نیاز به مشاوره و کمک بود، به آن‌ها کمک برسانند.


وی با اشاره به دیگر محصولات ارائه‌شده در نمایشگاه اظهار کرد: مرکز رشد ما در حوزه گیاهان دارویی موفق شده از گیاه نی یا گجن، کمپوست تولید کند. این گیاه در آبراهه‌ها مخصوصاً در مناطق گرمسیری رشد کرده و مزاحمت‌های زیادی برای طبیعت ایجاد می‌کند.


کهوائی‌نژاد بابیان اینکه گیاه نی یا گجن منجر به تولید جانورهای مزاحم در محیط‌زیست می‌شود، گفت: در یکی از طرح‌های پژوهشی دو تن از اساتید با دانشجوها توانستند از گیاه نی یک کود عالی به دست بیاورند که هیچ‌گونه میکروبی با خودش به گلخانه‌ها و مراکز پرورش گیاهان گلخانه‌ای وارد نمی‌کند.


وی در ادامه بابیان اینکه این کمپوست خیلی قوی است و آزمایش‌هایش را هم پس داده افزود: دو سال پیش قرار شد از این کمپوست در طرح‌های نیشکر خوزستان استفاده شود اما متأسفانه در دست‌اندازهای وزارت جهاد کشاورزی مانده و به تولید انبوه نرسیده است.


کهوائی‌نژاد در پایان با تشکر از همکاران پرتلاش خبرگزاری آنا گفت: نزدیک ۲۰ سال است در نمایشگاه‌های پژوهشی حضور دارم اما برای اولین بار است می‌بینم بچه‌های خبرگزاری این‌طور فعال حضور دارند.


انتهای پیام/۴۱۱۸/خ


ارسال نظر