اتحادیه عرب به دنبال بازگرداندن کرسی سوریه
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری آنا از گاردین، یک منبع مطلع که گاردین نخواست نامش فاش شود به این نشریه گفته است که اتحادیه عرب سال آینده میلادی به سوریه اجازه خواهد داد تا به این مجمع بازگردد.
گاردین ادامه داد: واشنگتن، ریاض و قاهره را تحتفشار قرار داده تا سوریه به اتحادیه عرب بازنگردد و کرسی این کشور همچنان در اختیار معارضان قرار گیرد ولی در میان اعضای این اتحادیه (22 عضو) برای بازگشت سوریه اتفاقنظر وجود دارد.
این نشریه در ادامه گزارش خود سفر «عمر البشیر» رئیسجمهور سودان به دمشق، دیدار وزرای امور خارجه بحرین و سوریه و همچنین بازگشایی مرز اردن با سوریه را بهعنوان نشانههایی ذکر کرد که عادیسازی کشورهای عربی با سوریه که طی هشت سال اخیر جزو مخالفان این کشور در جنگ با تروریستها بودهاند در حال انجام است.
اتحادیه عرب پس از آغاز جنگ سوریه در 2011، سوریه را اخراج کرده و کرسی این کشور را در اختیار معارضان سوری قرار داد.
گاردین افزود که این راهبرد جدید کشورهای عربی تلاشی برای دور کردن سوریه از ایران است. عربستان سعودی و امارات متحده عربی تلاش میکنند تا با وعده اعطای کمکهای مالی به دمشق، روابط ایران و سوریه را بهزعم خود قطع کنند.
سوریه برای بازسازی و بازگشت به شرایط پیش از جنگ احتیاج به 400 میلیارد دلار سرمایهگذاری دارد و کشورهای عربی سعی میکنند تا با حضور در سوریه در این کشور نفوذ سیاسی خود را تثبیت کنند.
گمانهزنی درباره بازگشایی سفارت امارات متحده عربی در سوریه نیز گواه همین ادعا بوده است. ابوظبی تلاش میکند از طریق بازگشایی سفارت خود در دمشق به نحوی کانال ارتباطی میان پیمانکاران و فعالیتهای اقتصادی در سوریه ایجاد کند و در نهان، فعالیتهای سیاسی خود را انجام دهد.
بنا به گزارش گاردین، سفارت امارات متحده عربی که از 2011 تعطیل است، در حال بازگشت به حالت عادی بوده و سیمخاردارها و موانع بتونی از مقابل ساختمان آن برچیده شده است.
این منبع دیپلماتیک به گاردین گفته است که اتحادیه عرب سال آینده در جلسه سران خود از بشار اسد دعوت خواهد کرد تا در آن نشست شرکت کند.
بااینوجود، این روزنامه تأکید کرده است که کشورهای اروپایی همچنان بر سیاست انزوای دولت سوریه ادامه خواهند داد. یک دیپلمات اروپایی در این زمینه به گاردین گفته است: قطعاً این سؤال همواره مطرح است که انزوای بینالمللی سوریه تا چه زمانی طول میکشد و چگونه به اتمام خواهد رسید. آنچه مشخص است اینکه بهاحتمالزیاد این اتفاق از غرب آسیا آغاز خواهد شد ولی اروپاییان هنوز هیچ تصمیمی برای عادیسازی رابطه خود با دمشق اتخاذ نکردهاند.
یکی از اعضای گروههای معارض سوری به گاردین گفت که تصمیم کشورهای عربی برای ازسرگیری رابطه با دمشق بههیچوجه خوب نیست و به حل مناقشه در این کشور کمکی نخواهد کرد. وی افزود: کشورهای عربی با ما همانند یک برادر رفتار نمیکنند.
انتهای پیام/4106/4093/پ
انتهای پیام/