اجرای طرح پایش آزاد؛ کاهش فاصله دانشگاه با جامعه
ابوالفضل فرهادی در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری آنا در شیروان، درباره طرح پایش آزاد (پژوهش اثرگذار یکپارچه شبکهای دانشگاه آزاد اسلامی) اظهار کرد: یکی از رسالتهای دانشگاه، آموزش و پژوهش و رسالت دیگر آن ارائه خدمات به جامعه و حل مشکلات آن است؛ حال اگر فقط به حوزه آموزش پرداخته و از پژوهش غافل بمانیم، فاصله دانشگاه و جامعه افزایشیافته و مشکلات حلنشده باقی مانده و چهبسا بیشتر میشوند.
وی ادامه داد: با اجرای طرح پایش آزاد، تحولی در نظام پژوهشی صورت گرفته و دانشگاهها میتوانند نقش مؤثری در اجرای رسالت ارائه خدمات به جامعه داشته باشند و مشکلات و مسائل جامعه را به شیوهای علمی و صحیح رفع کنند؛ زیرا باوجود سرمایههای علمی بیشمار در دانشگاهها و مغز متفکر دانشجویان دیگر هیچ مسئله غیرقابلحلی در اجتماع باقی نخواهد ماند.
فرهادی با تأکید بر ضروریبودن این طرح اضافه کرد: با اجرای این طرح، پژوهشهای مفید و جامعهمحور اجرا میشود که در راستای تحقق اهداف پژوهشی کلان جامعه به ارزانترین و دقیقترین شکل ممکن و بدون صرف هزینههای جانبی و آزمون و خطا خواهد بود؛ زیرا تحقیقات دانشجویی دانشبنیان و آگاهانه بوده و از بنمایه علمی قوی برخوردار است.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد شیروان با تأکید بر تأثیرات مثبت اجرای این طرح در دانشگاهها افزود: انجام پایاننامههای کاربردی علاوه بر اینکه ارتباط جامعه و دانشگاه و صنعت و دانشگاه را افزایش میدهد، بسیاری از مشکلات بومی هر منطقه را حل کرده و منافع آن بهکل آحاد جامعه خواهد رسید.
وی در بیان اقدامات انجامشده در راستای طرح پایش آزاد در واحد دانشگاهی شیروان اظهار کرد: در راستای نیل به اهداف این طرح، دانشگاه آزاد اسلامی شیروان، تاکنون به ادارات و نهادهای مختلف مراجعه و محورهای پژوهشی و طرحهای تحقیقاتی موردنیاز آنان را دریافت کرده و گروههای آموزشی و تحصیلات تکمیلی را در راستای انجام تحقیقات موردنیاز بخشهای گوناگون شهرستان و استان تشویق کرده است.
فرهادی اضافه کرد: در گروه آموزشی جغرافیا و برنامهریزی شهری که این واحد دانشگاهی تا مقطع دکتری تخصصی در این رشته تحصیلی دانشجو میپذیرد، بسیاری از مسائل مدیریت شهری مورد توجه پایاننامهها بوده و بسیاری از آنان در حوزه برنامهریزی به شهرداری شهرستان شیروان کمک کرده است.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد شیروان گفت: در بخش کشاورزی که واحد شیروان تا مقطع دکتری تخصصی دانشجو دارد نیز کمک قابل توجهی به کشاورزان و سازمان جهاد کشاورزی این شهرستان چه ازنظر رفع آفات گیاهی و باغی و چه از جنبه کشت انواعی از پوششهای گیاهی مناسب و وضعیت کمآبی و بارش کم این سالها داشته است که همه آزمایشها و تحقیقات مربوط به این پایاننامهها در آزمایشگاههای فوق تخصصی این واحد دانشگاهی و به کمک دستگاهها و تجهیزات پیشرفته آن صورت گرفته است.
به گفته فرهادی برای پیشگیری از ارائه پایاننامههای تکراری و کپی، نرمافزار اصالتسنج و پلاژیاریسم در این واحد دانشگاهی نصب و فعال شده است.
به گزارش آنا، طرح پایش آزاد اخیراً از سوی معاون پژوهش و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی رونمایی شده و بهدنبال توسعه پایدار تحقیق و شناسایی و رفع چالشهای کشور است و مقررشده در همه واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی اجرایی شود.
انتهای پیام/4117/4062/خ
انتهای پیام/