منظور از وحدت حوزه و دانشگاه، وحدت در اهداف است
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری آنا از مرکز ارتباطات و اطلاعرسانی نهاد، نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها، حجتالاسلام مصطفی رستمی در دومین نشست ادواری شورای عالی رؤسای دانشگاههای علوم پزشکی کلان مناطق آمایشی وزارت بهداشت که در ستاد وزارت بهداشت برگزار شد، بیان کرد: حوزه پزشکی و سلامت را بر اساس مبانی دینی، از حوزههای عبادی میدانیم و در روایات میخوانیم که «کسی که برای رفع نیاز یک بیمار تلاش کند؛ حتی اگر موفق نشود، مثل روزی که از مادر متولدشده، از گناه پاک خواهد بود»، بنابراین برکات کار کردن در حوزه سلامت در زندگی و در پیشگاه خداوند، لحاظ خواهد شد.
وی تصریح کرد: با وجود مشکلات مالی دانشگاهها، رؤسای دانشگاههای علوم پزشکی در حوزههای فرهنگی و دینی، اقدامات تسهیلگر مناسبی انجام میدهند که باید از آنها تشکر کنیم.
رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها با اشاره به فرارسیدن روز وحدت حوزه و دانشگاه، گفت: سال ۵۸ شهید مفتح در دانشکده الهیات دانشگاه تهران ترور شد و به شهادت رسید و به تعبیر یکی از دوستان، شهید مفتح، تنها رئیس دانشکدهای است که در دانشگاه خودش ترور شده است و این روز را بهدرستی روز وحدت حوزه و دانشگاه نامیدند.
رستمی افزود: فلسفه نامگذاری روز وحدت حوزه و دانشگاه چیست؟ آیا قرار است طلبهها پزشک شوند یا دانشجوها و پزشکان قرار است طلبه شوند؟ منظور از وحدت حوزه و دانشگاه، وحدت فیزیکی نیست و آنچه رهبران جامعه از این مفهوم اعلام کرده و به ما یادآور شدهاند، موضوع وحدت در اهداف بین حوزه و دانشگاه بوده است.
وی تأکید کرد: هری لوییس، رئیس سابق دانشگاه هاروارد و عضو هیأتعلمی این دانشگاه است و دانشگاه هاروارد، یکی از قدیمیترین و معتبرترین دانشگاهها با هویت جهانی و ریلگذار حرکتهای علمی در دنیا است. هری لوییس بعد از پایان دوران ریاست خود کتابی تحت عنوان «نگاه انتقادی به هاروارد» نوشته است و در این کتاب عنوان میکند که بعد از دوران ریاست در هاروارد، احساس میکنم دانشگاه هاروارد دیگر نمیداند تعلیم و تربیت خوب چیست؟ تعلیم و تربیت آرمانی که دانشجویان را برای مقام شهروند مسئول و مولد، آماده کند.
رستمی اضافه کرد: لوییس در این کتاب ادامه میدهد «بارها شاهد بودهام که اساتید دانشگاه در موضوعات مختلفی درباره نمرهدهی و آزمون با هم صحبت میکنند، اما هرگز ندیدم صحبت کنند که یک دانشجوی خوب چه خصوصیتهایی دارد؟ رهبران هاروارد اجازه دادند مأموریت هاروارد از تعلیم و تربیت به رضایت مشتری تغییر پیدا کند. یک دانشگاه خوب باید بتواند مانند یک پدر و مادر خوب دانشجویان خود را مسئول بار بیاورد».
رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها با اشاره به توجه وزارت بهداشت و دانشگاههای علوم پزشکی به اخلاق حرفهای و پزشکی اظهار کرد: خوشبختانه شاهدیم که برای مخاطبان و گیرندگان خدمات در حوزه سلامت، حقوق مشخصی تعریف میشود و غیر از رابطه بین درمانگر و درمانگیر، اخلاق به حوزههای کلان نیز مربوط میشود که این اخلاق، حاکم بر کل حوزه پزشکی است یا خیر؟ در بحث اخلاق پزشکی، سؤالاتی مطرح میشود که مبانی این اخلاق چیست؟
رستمی تصریح کرد: یکی از دانشجویان رشته پزشکی به من مراجعه کرد و پرسید که چرا اجازه نمیدهید فلان فرد که با عنوان طب سنتی و اسلامی فعالیت دارد، وارد دانشگاه شود؟ به او گفتم در حوزه پزشکی، مقام مسئول داریم و صلاحیت ورود افراد به رشتههای پزشکی تشخیص داده میشود و وقتی مجموعه ذیصلاح کشور، ورود فردی را به حوزهای که در تخصص او نیست مجاز نمیداند، ما نمیتوانم بگوییم که فلان فرد باید وارد دانشگاهی شود.
وی یادآور شد: اولین بار در دانشگاه علوم پزشکی کردستان به امر تبلیغ پرداختم و اولین مسئولیتم نیز در دانشگاه علوم پزشکی همدان بود و از قدیم با دانشگاههای علوم پزشکی در ارتباط هستم و اساتید خوب، نیک و ارزشمندی در دانشگاههای علوم پزشکی حضور دارند؛ اما تقاضای من از وزارت بهداشت و دانشگاههای علوم پزشکی این است که حوزههای تعلیم، تربیت، دین و اخلاق را جزو حوزههای تخصصی تعریف کنیم.
رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها از وحدت حوزه و دانشگاه بهعنوان ضرورت و نیازی یاد کرد که مورد تأکید امام راحل و مقام معظم رهبری قرارگرفته است و افزود: انسانها بهعنوان امانت در اختیار دانشگاهها قرارگرفتهاند و حوزه بهداشت، درمان و پزشکی بسیار گسترده و به گستره جمعیت است که در حال تعلیم و تربیت و شکلدهی به الگوها هستیم.
رستمی خاطرنشان کرد: ذکر «بسمالله الرحمن الرحیم» که پزشک در زمان آغاز مداوا میگوید، مطمئن باشید که مخاطب و درمانگیر را تربیت میکند. نگران نسل جدید هستیم و این نگرانی را همه مانند پدران و مادران، مسئولان تعلیم و تربیت، دانشگاهها و مدیران کشور دارند چون ابزارهای ارتباطی و گروههای مرجع نسل جدید و آرمانهای آنها در معرض ارزیابیهای جدی قرار گرفته که اگر آنها را نشناسیم و نقش خودمان را در این رصد نبینیم، ممکن است قافیه را ببازیم.
وی اضافه کرد: نسل جدید بسیار فهیم هستند و گیرایی خوبی دارند و ارتباطهای خوبی را میگیرند و دلسوزیها را بهخوبی میفهمند، بنابراین نقش اساتید دانشگاهها و همکاران ما مهم است. البته خوشبختانه ارتباط بسیار خوبی بین مسئولان نهادهای نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه و رؤسای دانشگاههای علوم پزشکی وجود دارد اما همه ما مسئول هستیم و فردا مورد سؤال قرار خواهیم گرفت؛ بنابراین باید احساس کنیم که پایان دوران مسئولیت ما، پایان یک دوره عمل صالح نزد خداوند است.
رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها تأکید کرد: در حوزه پزشکی و سلامت بهقدری خدمات و کارنامه درخشان داریم که همه در ارائه این کارنامه، مسئول هستید و گاهی وقتها نگرانیم که نسل جدید ممکن است از اتفاقات، پیشرفتهای شگرف و خدمات انقلاب اسلامی بیخبر باشند.
رستمی خاطرنشان کرد: در حوزه پزشکی احساس نیاز کردید و برخلاف محدودیتها، خدمات ارزندهای ارائه شد و در حوزه دانش، خدمت، نیروی انسانی، وضعیت کشور با گذشته قابلمقایسه نیست و هیچکس نمیتواند تأمل و خدشهای به ارزش خدمات حوزه پزشکی و پیشرفتهای بینظیر آن وارد کند و باافتخار از شما نقل میکنیم که حوزه پزشکی در حوزه نیروی انسانی محدودیتی ندارد و در مرز دانش دنیا حرکت میکند.
وی گفت: اما در حوزه دارو و تجهیزات پزشکی ممکن است مشکلاتی به علت اعمال تحریمهای یکجانبۀ دشمن به وجود بیاید اما باید پیشرفتها و خدمات ارزندۀ حوزه سلامت در طول ۴ دهۀ گذشته به اطلاع مردم و مخاطبان برسد.
رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها اضافه کرد: اگر از خدمات ارائهشده، به جامعه اطلاعرسانی نکنیم ممکن است با کار جعلی و لکهای که در گوشهای از این لباس پاک پزشکی وجود دارد، کل عملکرد و خدمات وزارت بهداشت را زیر سؤال ببرند. البته ممکن است در مواردی مشکلاتی باشد که دوربینها بر روی آن متمرکز میشوند که در رسانهها پخش شود و دشمنان نیز به دنبال این مطالب هستند و برنامه دارند که نقصها را بزرگ جلوه دهند.
انتهای پیام/4115/پ
انتهای پیام/