شورای عالی انقلاب فرهنگی باید ستاد فرماندهی دفاع فرهنگی باشد
محمدصادق کوشکی در گفتگو با خبرنگار حوزه فرهنگی و هنری گروه دانشگاه خبرگزاری آنا گفت: اگر خودمان را در حال یک نبرد فرهنگی ببینیم، شورای عالی انقلاب فرهنگی معادل ستاد مرکزی دفاع در حوزه فرهنگ، نفوذ و قدرت دارد؛ بر این اساس افرادی از همه ارکان نظام مخصوصاً در عرصههای فرهنگی در این شورا حضور دارند.
وی ادامه داد: ظاهراً برخی از واحدهای این شورا، خیلی در این عرصه ورود نکردهاند و بیشتر در قالب یک ساختار اداری در حال فعالیت هستند. مثلاً در انتصاب مسئولان دانشگاهها و تمدید آنها و یکسری امور یکنواخت روزانه، بیشتر از مباحث فرهنگی ورود میکنند.
این استاد دانشگاه افزود: واقعیت این است که شورای عالی انقلاب فرهنگی از جایگاه خودش برای هماهنگ و یکسو کردن فعالیتهای فرهنگی کشور تقریباً استفاده خاصی نمیکند. چنین توقعی را بارها رهبر انقلاب به شورای عالی انقلاب فرهنگی منتقل کردهاند.
کوشکی ادامه داد: بخشی از اعضای شورا، مخصوصاً اشخاص حقوقی که عضو شورا هستند، تخصص، دانش کافی و باور و اعتقاد عمیق و جدی به این نبرد فرهنگی ندارند؛ اما به خاطر جایگاه حقوقیشان در شورا عضو هستند.
کوشکی اظهار کرد: بخشی از اعضای حقیقی شورا با وجود شایستگی فرهنگی، انگیزه و توان کافی برای رهبری حرکتهای فرهنگی کشور را ندارند و به نظر میرسد همانطوری که مسائل مهم کشور در عرصههای مختلف بر عهده جوانان است، شاید لازم باشد شورا هم در اختیار فرماندهانی قرار گیرد که روحیه و خصلت جوانی را داشته باشند و بتوانند با قدرت از این جایگاه و موقعیت به نفع نظام و انقلاب استفاده کنند.
وی در پاسخ به این سؤال که مصوبات شورای عالی انقلاب فرهنگی به عنوان اسناد بالادستی چه تأثیری بر فضای فرهنگی آموزشی کشور دارد، گفت: اگر بافت، ساختار و حتی نگرش شورا تغییر کند، مصوبات این نهاد میتواند در عرصه فرهنگی تأثیر خوبی داشته باشد.
انتهای پیام/4118/پ
انتهای پیام/