شورای عالی امنیت ملی نه در موضوع حصر و نه برجام، نمیتواند جایگزین قوه قضاییه و مجلس شود/ احمدینژاد یک ساعت هم نباید رئیسجمهور میماند
به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری آنا، علی مطهری نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی، در دومین روز از شانزدهمین همایش سالیانه اتحادیه انجمنهای اسلامی دانشجویان مستقل سراسر کشور، که عصر امروز ـ دوشنبه 26 مردادماه ـ در سالن شهید چمران دانشگاه تهران برگزار شد، در سخنانی با اشاره به ضرورت بیان مظالمی که در کشور وجود دارد و انتقاد از آنها، گفت: عدهای فکر میکنند چون جمهوری اسلامی وجود دارد و ولیفقیه در رأس امور است، پس هیچ ظلمی نمیشود و اگر کسی بگوید که ظلم شده، با نظام مبارزه کرده است.
وی ادامه داد: مگر در همین نظام ماجرای ستار بهشتی نبود که به عنوان یک کارگر ساده به خاطر نوشتن در وبلاگی که به اذعان مسئولان بازدید بسیار کمی داشت، در بازداشت در اثر کتک و فشار از دنیا رفت.
مطهری اظهارکرد: اگر کسی اعتراضی کند، در مسیر اصلاح جمهوری اسلامی پیش رفته است؛ چون این اقدام، تصمیم نظام نبوده است. به جای اینکه شیرین عبادی در خارج از کشور آن را بگوید ما آن را مطرح کردیم و طرح آن از تکرار چنین حوادثی در کشور جلوگیری میکند.
وی در ادامه در پاسخ به سؤال یکی از دانشجویان مبنی بر اینکه «اقدامات ستار بهشتی باعث تحریک اتفاقات سال 88 بود؟»، افزود: ماجرای ستار بهشتی ربطی به سال 88 ندارد و دوسال بعد اتفاق افتاد.
جمهوری اسلامی، نظامی مردمی است که در ماجرای 88 غافلگیر شد
علی مطهری در ادامه در پاسخ به سؤال دیگری از دانشجویان گفت: در سال 88 بحث ما این بود که افرادی خیال میکنند تقلب شده است؛ اینها باید آزاد باشند و حرفشان را بزنند و اجازه تجمع داده شود و به آنها پاسخ داده شود و آنها را قانع کنیم. اعتراض کردیم که چرا برخورد خشونتآمیز با آنها شده است. قانون میگوید که آنها آزاد هستند.
وی تأکید کرد: نباید با معترض به عنوان برانداز برخورد کنیم؛ اگر این روش را اتخاذ میکردیم چنین فتنهای با این شدت نمیشد.
نماینده مردم تهران در مجلس ادامه داد: مسائل امنیتی را نباید با مسائل اجتماعی مخلوط کنیم. کسانی که آمدند در 25 خرداد 88 تظاهرات کردند مردم عادی بودند که فکر میکردند تقلب شده است. باید اینها را قانع میکردیم.
مطهری گفت: جمهوری اسلامی حکومتی مردمی است که در ماجرای 88 غافلگیر شد و این مسئله خوب مدیریت نشد. جمهوری اسلامی برای چنین روزی برنامه نداشته است.
در هیچ موضوعی، نباید شورای عالی امنیت ملی را جایگزین قوای سهگانه کنیم
من معتقدم که مجلس در مسئله تصویب یا رد برجام نباید عجله کند و باید صبر کرد که اگر طرف آمریکایی آن را رد کرد، توپ در زمین آنها باشد؛ این به ضرر آمریکا و به نفع ما میشود |
مطهری در ادامه جلسه در پاسخ به سؤال یکی دیگر از دانشجویان مبنی بر نظر مطهری در مورد تصویب متن برجام در مجلس شورای اسلامی، اظهار کرد: نظر من این است که شورای عالی امنیت ملی را نمیتوانیم جایگزین مجلس کنیم؛ همانطور که در مسئله حصر آقایان موسوی، کروبی و زهرا رهنورد، شورای عالی امنیت ملی نمیتواند جایگزین قوه قضائیه باشد و تا ابد آنها را در حصر نگه دارد. در مسئله برجام هم مجلس باید نظر بدهد و مجلس باید پاسخ آری یا نه بدهد.
وی تأکید کرد: من معتقدم که مجلس در مسئله تصویب یا رد برجام نباید عجله کند و باید صبر کرد که اگر طرف آمریکایی آن را رد کرد، توپ در زمین آنها باشد؛ این به ضرر آمریکا و به نفع ما می شود.
مطهری همچنین در بخش دیگری از برنامه پرسش و پاسخ این جلسه در مورد عدم اظهارنظر خود در مورد پرونده مهدی هاشمی گفت: وقتی که انسان در پروندهای تسلط ندارد اظهارنظر کردن در آن مشکل است. من نه اظهارنظر مثبت و نه منفی کردم؛ چون اطلاعات کافی نداشتم. فقط به طور کلی یک انتقاد از آقای اژهای کردم که اگر یک نفر نسبت به حکم خود معترض است، مجرم نیست.
وی گفت: در دیداری که چند ماه پیش با آقای هاشمی داشتم از او در مورد پرونده مهدی هاشمی سؤال کردم که ایشان گفتند مهدی از خود دفاع کرده و اتهامات را رد کرده است و اگر محکوم شود، محکومیت او سبک است.
یکی از نمایندگان میگفت چون ما میدانیم که روحانی کمتحمل است، یک چیزی میگوییم که او عصبانی شود |
مطهری همچنین در مورد نوع برخورد دولت با منتقدان گفت: چند بار گفتم که دولت و شخص رئیسجمهوری کمتحمل است و ضرورت ندارد که خود رئیسجمهوری به هر مسئلهای پاسخ بدهد. حتی یکی از نمایندگان میگفت چون ما میدانیم که روحانی کمتحمل است، یک چیزی میگوییم که او عصبانی شود. من به آقای رئیسجمهوری پیغام دادم که هر کسی چیزی گفت یا تمسخر کرد شما لازم نیست جواب بدهید.
اگر موسوی و کروبی به حصر آقای منتظری اعتراض میکردند این بلا سر خودشان نمیآمد
مطهری در ادامه جلسه با بیان اینکه «نماینده مجلس باید وکیلالمله باشد نه وکیلالدوله»، به برخی از نمایندگان مجلس انتقاد کرد و گفت: برخی نمایندگان خودشان را وکیل نظام میدانند. من از این بابت به نمایندگان نقد دارم. اگر جایی حقی از مردم ضایع شد باید طرف مردم را بگیریم و نگوییم این راه به نظام ضربه میزند؛ بلکه نظام را مستحکم میکند.
همچنین مطهری در ادامه جلسه در پاسخ به پرسش دیگری در مورد مسئله حصر اظهار کرد: حرف من این بود که هرگونه مجازاتی باید حکم قضایی داشته باشد. اگر مسئله حصر حل نشود این نوع برخورد کمکم تبدیل به یک رویه میشود و بعدا به سر خودتان میآید. شاید اگر آقای موسوی و کروبی به مسئله حصر آقای منتظری اعتراض میکردند این بلا سر خودشان نمیآمد.
نماینده مردم تهران در مجلس تأکید کرد: حرف من این است که اینها باید محاکمه شوند و معلوم بشود چرا فردی که 8 سال نخست وزیر کشور بوده چنین حرکتی انجام داده است.
وی افزود: پیغمبر اسلام هم نمیتواند چنین حکمی بدهد که بدون محاکمه، فردی در حصر باشد مگر به واسطه وحی.
مطهری همچنین درباره ضرورت محاکمه عوامل حوادث سال 88 ادامه داد: اما در مسئله محاکمه، باید همه طرفهای فتنه محاکمه شوند؛ از جمله آقای احمدینژاد و برخی نهادها که آن سال در آن ماجرا نقش داشتند.
اگر مسئله حصر حل نشود این نوع برخورد کمکم تبدیل به یک رویه میشود و بعدا به سر خودتان میآید. شاید اگر آقای موسوی و کروبی به مسئله حصر آقای منتظری اعتراض میکردند این بلا سر خودشان نمیآمد |
مطهری در پاسخ به سؤالی مبنی بر اینکه «آیا رابطه خانوادگی شما با لاریجانیها، در برخورد قوه قضائیه با شما مؤثر بوده است یا نه؟»، اظهار کرد: قوه قضائیه برخورد ملاطفتآمیزی با من نداشته و دو بار هم علیه من اعلام جرم کرده است.
نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی در مورد دوگانگی برخورد وی با دولتهای احمدینژاد و روحانی اظهار کرد: در زمان دولت احمدینژاد، رویه را قبول نداشتیم؛ چون رئیس دولت میگفت که فلان مصوبه را قانون نمیدانم. یکبار هم به صراحت اعلام کرد که هر قانونی را که خودم تشخیص بدهم منطبق بر قانون اساسی است، اجرا میکنم. به نظر من چنین فردی یک ساعت هم نباید رئیسجمهور باشد و نمایندگان مجلس وظیفه داشتند که او را برکنار کنند.
وی افزود: رئیسجمهوری که میگوید قانون را اجرا نمیکنم، باید استیضاح شود. اما ما زورمان تنها به سؤال از رئیسجمهور رسید.
این نماینده مجلس ادامه داد: اما حالا روحانی که اعلام نکرده مجلس صلاحیت بررسی برجام را ندارد و اگر بعضی دولتیها میگویند، این یک نظر است.
مطهری در بخش دیگری از سخنان خود به چهار علت افول جوامع اشاره کرد و گفت: عامل اول ظلم است و اگر در اجتماعی، ظلم غلبه داشت آن جامعه باقی نمیماند و عامل دوم، فساد اخلاقی است که جامعه را نابود میکند.
مطهری، همچنین تفرقه و ترک امر به معروف و نهی از منکر را از دیگر عوامل افول جامعه خواند.
او در بخش دیگری از سخنان خود گفت: از دانشجویان و دانشگاهیها به خاطر اینکه کمکم بحث فکری و علمی در دانشگاه مشتری ندارد، گلایه دارم. آنها بیشتر دوست دارند راجع به مسائل روز و روابط سیاسی بحث کنند.
وی افزود: قبل از انقلاب، گاهی در دانشگاهها سخنرانیهای یکساعته فکری و اعتقادی مطرح میشد؛ ولی امروز همه دوست دارند وارد بحث سیاسی شویم و یک طرف به احمدینژاد فحش بدهد و یک طرف به هاشمی.
اصلیترین تهدید انقلابها بعد از پیروزی
مطهری همچنین اظهار کرد: هر انقلاب بعد از پیروزی با یک تهدید و خطر روبهروست؛ همیشه کسانی که مخالف یک حرکت اجتماعی هستند، بعد از پیروزی، آن حرکت و انقلاب طرفدار آن میشوند و ممکن است شعارهای تندتری نسبت به عاملان آن انقلاب بدهند؛ ولی از درون آن را ناکام میکنند.
وی با بیان اینکه «آینده انقلاب بستگی به رفتار ما دارد»، گفت: ما نمیتوانیم بگوییم که انقلاب رهبری دارد و خیال ما راحت است؛ هر کسی باید در جایگاه خودش کارش را درست انجام دهد. وظیفه ما در قبال انقلاب اسلامی این است که همیشه آن را رصد کنیم و وضعیت خود را با آرمانهای انقلاب، از جمله عدالت و آزادی و استقلال سیاسی بسنجیم.
در ادامه جلسه، مطهری درباره برخی تبعیضها در فضای دانشگاهی و علمی کشور، اظهار کرد: به نظر من عادلانه نیست که اساتید دانشگاهها، فرزندان خود را بتوانند از شهری به شهر دیگر منتقل کنند.
انتهای پیام/