دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
11 آذر 1397 - 12:09

مخالفت نمایندگان با یک فوریت طرح حمایت از پیام‌رسان‌های داخلی

نمایندگان مجلس شورای اسلامی با یک فوریت طرح الحاق دو تبصره به بند (ث) ماده 67 قانون برنامه توسعه ششم مخالفت کردند.
کد خبر : 330652
01(6).jpg

به گزارش خبرنگار حوزه مجلس گروه سیاسی خبرگزاری آنا، نمایندگان مجلس شورای اسلامی در جریان جلسه علنی امروز مجلس شورای اسلامی با یک فوریت طرح الحاق دو تبصره به بند (ث) ماده 67 قانون برنامه توسعه ششم مخالفت کردند.


حجت‌الاسلام والمسلمین احمد سالک به‌عنوان نماینده پیشنهاد دهنده طرح اظهار کرد: این طرح با دو تبصره «حمایت از پیام‌رسان‌های داخلی» و «حفظ حریم خصوصی در پیام‌رسان‌ها» مطرح شده است.


وی در تشریح دلایل این درخواست گفت: درخواست فوریت برای این بود که ما نمی‌توانیم در پیام‌رسان‌های خارجی زندگی کنیم. در حالی که کشورهای چین و کره و ... هم پیام‌رسان‌های خود را مدیریت می‌کنند.


سالک با بیان اینکه اروپایی‌ها هم وجود پیام رسان در کشورشان را در حالی بلامانع می‌دانند که سیستم‌های نرم افزاری و سخت‌افزاری آنها را کنترل کنند، بیان کرد: در کشور ما با وجود کاربران فراوان بین جوانان و خانواده‌ها این مسئله اینگونه هدایت نمی‌شود.


عضو کمیسیون فرهنگی مجلس با تأکید براینکه پیام‌رسان‌های خارجی به تعهدات خود در قبال کشور ما عمل نمی‌کنند، گفت: خارجی‌ها در این مورد تعهد و مسئولیتی نسبت به ما ندارند.


سالک با تصریح به اینکه داشتن اطلاعات داخل شبکه‌ ملی از وظایف وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات است، اضافه کرد: وزارتخانه باید ورود کند و این مسئله روشن شود؛ چرا که هویت کسانی که به شبکه فضای مجازی کشور وارد می‌شوند، مشخص نیست و این موضوع جوانان و جامعه ما را تهدید می‌کند.


وی تأکید کرد: شاهد اثرگذاری چشمگیر این پیام‌رسان‌ها در عرصه‌های اقتصادی و سبک زندگی هستیم و موظفیم براساس وظیفه ملی از نسل خود صیانت کنیم. 


در ادامه حمیده زرآبادی در مخالفت با این طرح گفت: این طرح اشکالاتی دارد و نباید به آن پرداخته شود.


حجت‌الاسلام‌والمسلمین احد آزادیخواه هم در جایگاه موافق طرح گفت: تعیین تکلیف پیام‌رسان‌ها از ضروریات کشور است که از سال گذشته، کل کشور را درگیر کرده و بار دیگر اما و اگرهایی درباره آن مطرح شده است.


وی اضافه کرد: بسیاری از هموطنان ما امروز بیش از یک پیام‌رسان را در گوشی همراه خود دارند و طبق آمار بیش از 40 میلیون نفر از پیام‌رسان‌های وارداتی استفاده می‌کنند.


آزادیخواه با بیان اینکه ما باید اولویت‌هایمان را احصا کنیم تا بتوانیم در تنگناها برنامه‌ریزی داشته باشیم، تصریح کرد: اگر معتقدیم جوانان ایرانی سرآمد جوانان غرب آسیا هستند و باید رشد علمی ویژه‌ای داشته باشیم باید در این زمینه حرف برای گفتن داشته باشیم.


وی گفت: باید خلأهایی که در حوزه فضای مجازی در لایه‌های فردی و اجتماعی وجود دارد را پر کنیم  و این مهم، دلیل اهمیت مهندسی فضای مجازی است.


در ادامه غلامرضا کاتب با اخطار اصل 110، پرداختن به چنین طرح‌هایی را مغایر سیاست‌های کلی نظام عنوان کرد و گفت: به این دلیل که نمی‌توانیم در این طرح هزینه کنیم لذا اجازه ندهید طرح در دستور کار قرار گیرد.


علی مطهری که ریاست جلسه را برعهده داشت در پاسخ به کاتب گفت که مغایرت طرح‌ها با سیاست‌های کلی نظام به معنای مغایرت با قانون اساسی نیست، لذا طرح را به رأی نمایندگان خواهیم گذاشت.


انتهای پیام/4034/ن


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب