به گزارش خبرنگار حوزه تشکلهای دانشجویی خبرگزاری آنا، محمود صادقی عصر امروز در برنامه مناظره عملکرد مجلس دهم در پردیس علوم پایه دانشگاه تهران گفت: نباید طرح شفافیت اهرمی برای فشار به نمایندگان مجلس باشد؛ باید این موضوع مورد توجه قرار گیرد که طرح شفافیت آرا نباید بر آزادی نمایندگان تأثیر بگذارد و سبب جوسازی علیه نمایندگان شود. تعدادی از نمایندگان از سوی گروههای فشار تهدید میشوند.
وی با بیان اینکه رئیس مجلس که باید نقش سخنگوی مجلس را داشته باشد، افزود: فرآیندهایی در تنزل جایگاه مجلس در ادوار اتفاق افتاده است که افزایش قدرت و اختیارات رئیس مجلس یکی از نتایج آن است؛ این افزایش اختیارات یکی دیگر از نقاط ضعف مجلس شورای اسلامی است؛ درحالحاضر تشکیلات اداری مجلس بسیار گسترده و پیچیده شده است و درواقع این تشکیلات گرداننده مجلس هستند و حتی نواب رئیس مجلس در این تشکیلات نقشی ندارند.
نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی اشاره کرد: در گذشته رأیگیری از نمایندگان مجلس توسط قیام و قعود انجام میشد که شفافیت بیشتری داشت و با الکترونیکی شدن رأیگیری، قدری از این شفافیت کاسته شد.
صادقی با اشاره به عملکرد مجلس دهم در حوزه شفافسازی تصریح کرد: تاکنون دو طرح در راستای شفافسازی آرای نمایندگان به مجلس ارائه شده است که فوریت یکی از این طرحها رأی نیاورد اما اصل طرح در نوبت بررسی قرار دارد که متأسفانه بعضی از رسانهها فضاسازی کردند تا مجلس را مخالف با کل شفافسازی نشان دهند.
وی اضافه کرد: شفافیت آرا به ارتقای کیفیت مجلس کمک میکند؛ البته اکنون نیز تعدادی از نمایندگان در هنگام بررسی طرح، در بحثها مشارکت ندارند و در صحن علنی مجلس در حال طیکردن راهروهای مجلس یا صحن علنی هستند. هماکنون بخشی از آرای نمایندگان بهصورت داوطلبانه ثبت میشود اما منتشر نمیشود که با موافقت هیأترئیسه مجلس بهدنبال شفافسازی این آرا هستیم.
این عضو فراکسیون امید مجلس شورای اسلامی اعلام کرد: مجلس شورای اسلامی فرصتهای بیشماری دارد که در رأس آنها قانونگذاری و در رأس امور بودن مجلس است اما چالشهایی نیز پیش روی مجلس است؛ فرایند محدود کردن تأیید صلاحیتها یکی از چالشهای مجلس است؛ اکنون بعضاً شاهد آن هستیم که حق اظهارنظر آزاد از نمایندگان سلب شده است و این امر از طریق دستگاه امنیتی و شورای نگهبان اعمال میشود.
صادقی عنوان کرد: ایجاد نهادهای موازی نظیر شورای انقلاب فرهنگی، شورای عالی امنیت ملی و شورای عالی فضای مجازی از جمله محدود کنندههای مجلس در قانونگذاری است. اعمال برخی از تبصرهها برای قوانین توسط شورای نگهبان نیز یکی دیگر از محدودیتهای فعلی مجلس است.
نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی بیان کرد: فقدان نظام حزبی باعث عدم شفافیت و ایجاد افراد ژلهای در مجلس شده است که در رأیگیری برای انتخاب رئیس مجلس بهسمت اصولگرایان گرایش دارند و در بعضی دیگر از رأیگیریها بهسمت اصلاحطلبان گرایش پیدا میکنند.
وی در پاسخ به سوال یکی از دانشجویان که چرا پس از چهار نوبت استیضاح، هربار رای بیشتری اخذ میکرد گفت: بعضی از نمایندگان از ابزار نظارتی خود سوءاستفاده میکنند و گاهاً با دریافت امتیازات برای حوزه انتخابی خود از حق قانونی استیضاح صرفنظر کرده و امضای خود را پس میگیرند.
انتهای پیام/
انتهای پیام/