دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
06 آذر 1397 - 09:53
زرآبادی:

وزارت علوم در افزایش ظرفیت به موضوع اشتغال توجه ندارد

عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی گفت: وزارت علوم برای کسب درآمد ،افزایش ظرفیت پذیرش دانشجو داشته‌ و برای اشتغال فارغ‌التحصیلان فکری نکرده است.
کد خبر : 329262
1397023014181174514187624.jpg

به گزارش خبرنگار حوزه مجلس گروه سیاسی خبرگزاری آنا، حمیده زرآبادی در جلسه علنی امروز مجلس شورای اسلامی و در ادامه رسیدگی به گزارش کمیسیون ویژه حمایت از تولید ملی و نظارت بر اجرای اصل ۴۴ قانون اساسی در مورد آسیب شناسی وضعیت شاغلان و بیکاران با رویکرد حمایتی اظهار کرد: طبق اصول 28، 29 و 43 قانون اساسی دولت مکلف است برای همه افراد جامعه ایجاد شغل کند و تأمین نیازهای اساسی و بیمه آنان را برآورده کند.


وی اضافه کرد: به‌رغم تلاش‌هایی که در چهار دهه گذشته انجام شده، متأسفانه همچنان بخشی از جامعه از فرصت شغلی بی‌بهره‌اند و یا به دلیل کمبود دستمزد از تأمین نیازهای اساسی و پوشش تأمین اجتماعی برخوردار نیستند. 


نماینده مردم قزوین، آبیک و البرز گفت: عدم توجه به موضوع اشتغال و وضعیت نامطلوب صندوق‌های بازنشستگی، نمودار ترکیب سنی شاغلان و افزایش ابعاد مسائل بازنشستگی موضوعاتی هستند که پتانسیل تبدیل شدن به آسیب اجتماعی جدی در آینده کشور را دارند.


زرآبادی با بیان اینکه به‌طور متوسط 47 درصد از شاغلان بیمه هستند و 53 درصد از آنان بیمه ندارند، گفت: در خصوص افراد شاغل 64 درصد مرد هستند و 14.9 زنان هستند که این نشان می‌دهد نرخ مشارکت زنان نسبت به کشورهای دیگر پایین است.


وی با تأکید براینکه این وضعیت در مورد تحصیل‌کردگان و جوانان به‌مراتب نامطلوب‌تر است، تصریح کرد: بیکاری در برخی مناطق بین 50 تا 63 درصد است و این موضوع در مورد زنان جوان تحصیل‌کرده بین 63 تا 78 درصد است. 


زرآبادی گفت: مهمترین موضوعی که وضعیت نامطلوب ایجاد کرده است دستمزد پایین و نبود سیاست‌های جامع برای حمایت از بیکاران متقاضی کار و نبود متولی مشخص برای حمایت از شاغلان و بیکاران و نبود سیاست‌های روشن و  عملیاتی برای ایجاد اشتغال است.


نماینده مردم قزوین، آبیک و البرز تصریح کرد: در سال‌های گذشته تمرکز سیاست‌ها روی وام خوداشتغالی و طرح ضربتی اشتغال و بنگاه‌های زودبازده بوده و متأسفانه این سیکل ناقص تزریق منابع مالی و ایجاد حجمی از تعهدات بر دوش دولت بوده و به دلیل عدم نظارت کافی و سیکل ناقص، نتایج مطلوبی برای ایجاد اشتغال نداشته است.


وی با بیان اینکه سیاست‌های اقتصادی برای افزایش اشتغال و کاهش بیکاری باید در چندین دستگاه باشد، گفت: مشکلی که سر راه ایجاد اشتغال وجود دارد، موضوع وزارت علوم است که متأسفانه با افزایش ظرفیت پذیرش دانشجو بدون اینکه برای اشتغال فکری کرده باشد فقط به کسب درآمد توجه کرده است که خودش مشکلی را در بازار اشتغال ایجاد کرده است. همچنین ضعف آموزش‌وپرورش که بیشتر نگاه کارآفرینی و تربیت نیروی خلاق نبوده بلکه با سیاست‌هایی به آموزش‌وپرورش نگاه می‌کند که کمترین توجه را به آینده شغلی آنان دارد و تنها دانش آموزان را به سمت کلاس‌های کنکور سوق می‌دهد.


زرآبادی با بیان اینکه باید سیاست‌های بهبود اشتغال را در نظر بگیریم، خاطرنشان کرد: امیدواریم با توجه به زمان ارائه بودجه به مجلس مدیریت این مسئله را در دستور داشته باشیم 


انتهای پیام/4034/ن


انتهای پیام/

ارسال نظر
نظرات بینندگان ۰ نظر
سودابه مکارم
Iran (Islamic Republic of)
سه‌شنبه ۰۶ آذر ۱۳۹۷ - ۱۴:۱۶
۰
متاسفانه جذب دانشجو بر حسب نیاز بازار کار در نظر گرفته نمیشه
گوشتیران
قالیشویی ادیب