محسن رضایی: فرماندهان نظامی آمریکا بوش را از قصد حمله به ایران منصرف کردند/ قضاوتها را از کسانی بشنوید که کارشناس باشند
به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری آنا، محسن رضایی در طرح آموزش سیاسی فعالان تشکلهای دانشجویی کشور در مجتمع آموزشی صنعت آب و برق در مشهد در خصوص سیاست خارجی به ویژه روابط ایران و آمریکا گفت: بعد از پیروزی انقلاب چالشهای زیادی با آمریکا داشته و در این مدت مذاکراتی هم صورت گرفته است، حتی در سالهای اخیر رئیسجمهوری آمریکا به رهبر معظم انقلاب نامه نوشت.
وی اضافه کرد: باید رفتار آمریکا را در مدت این 38 سال با ایران را مورد تحلیل قرار دهیم و نمیتوانیم به صورت سطحی و سادهلوحانه درباره رفتار آنان ارزیابی کنیم و متوجه شویم در پشت برجام چیزی نهفته است.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با بیان اینکه «آمریکا بعد از پیروزی انقلاب به مدت 10 سال رفتار خشونتآمیزی علیه ایران شروع کرد»، خاطرنشان کرد: از جمله این رفتارها حوادث علیه ایران را میتوان حادثه کردستان، کودتا علیه ایران، هشت سال دفاع مقدس و حمله شیمیایی صدام علیه ایران دانست.
رضایی یادآور شد: بعد از رحلت امام خمینی(ره) یک دوره تنشزدایی بین ایران و آمریکا را شاهد بودیم که این دوران تا زمان بوش ادامه یافت در این دوران تحریمها کمجان بود و آمریکا تهدیدات نظامی نمیکرد.
آمریکاییها متوجه شدند که ادامه تحریمها و حمله نظامی به ایران امکانپذیر نیست |
وی با اشاره به اینکه «در این دوران، وضعیت سیاسی ایران نسبت به گذشته تفاوت پیدا کرده بود»، افزود: دو رئیسجمهوری ایران پا را خیلی فراتر گذاشته بودند و رویکردهای تازهای در ایران شکل گرفته بود؛ اما پاسخ آمریکا به ایران از روی بی نیازی و تکبر بود تا جایی که بوش ایران را محور شرارت خواند. به تعبیری آمریکاییها به روی خوش دو رئیسجمهوری ایران سربالا جواب دادند
عضو مجمع تشخیص مصلت نظام گفت: بوش قصد داشت به ایران حمله کند، اما عدهای از فرماندهان نظامی آمریکا او را از این کار منصرف کردند.
رضایی با اشاره به اینکه «رفتار آمریکا از زمان بوش تا اوباما رفتار خشنی با ایران بود»، اظهار کرد: بیشترین حرفها، شعارها و قطعنامهها در این دوران بود.
وی ادامه داد: اولین تحریمهای سنگین از سال 89 شروع و تا سال 91 افزایش پیدا کرد.
«برجام» سرآغاز دوران جدید ما با آمریکاست
عضو مجمع تشخیص مصلت نظام با بیان اینکه «این دوره ظاهر جنگ داشت؛ اما باطن تحریم داشت»، خاطرنشان کرد: «برجام» سرآغاز دوران جدید ما با آمریکاست.
رضایی افزود: امروز آمریکا در ظاهر مرحلهای به نام دوستی را نشان میدهد که گویا میخواهد یکسری واقعیتها را بپذیرد ولی رفتار او چیزی دیگر را نشان میدهد. ما باید رفتارهای آمریکا را بعد از پیروزی انقلاب مورد بررسی قرار دهیم و به این سوال که آیا در آمریکا یک تحول درباره ایران صورت گرفته یا اینکه رفتار آنان ظاهر سازی است و با یک مواجه جدید روبهرو هستیم، برسیم.
وی با بیان اینکه «آمریکا در برابر ایران بر سر چهارراه تردید قرار داشت»، بیان کرد: آمریکاییها با بررسیهایی که انجام دادند متوجه شدند که ادامه تحریمها و تشدید آن و حمله نظامی به ایران امکانپذیر نیست؛ بنابراین راه چهارم را که عقبنشینی است، انتخاب و سعی کردند این عقبنشینی آبرومند باشد.
اوباما با مذاکرات هستهای آمریکا را از یک باتلاق سیاست خارجی بیرون کشید
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام در خصوص مذاکرات هستهای و برجام گفت: اوباما با این کار آمریکا را از یک باتلاق سیاست خارجی بیرون کشید و کنگره باید به اوباما مدال بدهد، البته ما هم موفقیتهایی به دست آوردیم.
رضایی با بیان اینکه «ما در مذاکرات چقدر امتیاز داده و چقدر امتیاز گرفتهایم و اکثر تحلیلگران کشور به آن میپردازند»، گفت: این مسئله مهم است که بررسی کنیم که آمریکا در این مذاکرات عقبنشینی دوستانه یا فریبکارانه انجام داده است.
وی به پیام شرکت ناسیونال برای ایجاد یک نمایندگی در ایران اشاره کرد و افزود: این کار ناسیونال یک بار فرهنگی دارد. کار این شرکت یعنی اینکه، میخواهند ما را مانند سابق مصرفی کنند.
عضو مجمع تشخیص مصلت نظام ادامه داد: چرا شرکت های دارای تکنولوژی موتورهای هواپیمایی چنین پیامی را به ایران نمیدهند؟
رضایی گفت: به نظر من با وجود آنکه رفتار آمریکاییها فریبکارانه است ما میتوانیم با هوشیاری منافع خود را به دست آوریم؛ در غیر این صورت ضربه میخوریم.
عضو مجمع تشخیص مصلت نظام افزود: در برجام زمانبندیهایی که انتخاب کردهاند ناجوانمردانمه است؛ در دیپلماسی باید بدانیم فریبکاری طرف مقابل را باید با هوشیاری خنثی کنیم.
رضایی در پاسخ به این سؤال که آمریکا به دلیل ترس از حمله ایران به اسرائیل حمله نظامی به کشور ما نمیکند، گفت: بعد از مذاکرات این نظریه بسیار ضعیف شده است؛ اما اگر آمریکا واقعا به ایران حمله نظامی کند نه تنها اسرائیل بلکه همه منافع آمریکا را مورد تهدید قرار میدهیم.
برخی میخواهند در همه زمینهها کارشناس باشند
اگر آمریکا واقعا به ایران حمله نظامی کند نه تنها اسرائیل بلکه همه منافع آمریکا را مورد تهدید قرار میدهیم |
وی در خصوص قبول قطعنامه گفت: قطعنامه 598 در اوج اقتدار نوشته شد؛ اما ما آن را در اوج ضعف پذیرفتیم، بعد از قطعنامه آمریکا عراق را تقویت کرد تا شرایط هویچ و چماق را به وجود آورد.
عضو مجمع تشخیص مصلت نظام با بیان اینکه «بعد از قطعنامه جنگ جدیدی شروع شد»، خاطرنشان کرد: عراق دوباره خرمشهر را محاصره کرد و بعد از اینکه ایران ارتش عراق را شکست داد صدام قطعنامه را پذیرفت.
رضایی اضافه کرد: ما میخواستیم وارد عراق شویم؛ اما امام(ره) جلوی ما را گرفت و فرمود حاضر به نقض چیزی که پذیرفتهایم، نیستیم.
وی در پاسخ به این سؤال که «آیا شما برای پایان دادن به جنگ، آگاهانه نیروها را به غرب کشور بردید؟»، گفت: مشکلی که در کشور داریم این است که برخی میخواهند در همه زمینهها کارشناس باشند، بهتر است قضاوتها را از کسانی بشنوید که در آن زمینه کارشناس باشند یا به سخنان کارشناسان استناد کنند، کسانی که این صحبتها را کردند سررشته نظامی ندارند.
دبیر مجمع تشخیص مصلت نظام در پاسخ به این سؤال که «چرا دوباره لباس پاسداری پوشیدید؟»، گفت: 10 سال آینده بسیار مهم است جنگهای نیابتی و تکفیریها، حوادث سوریه و عراق را داریم. در آینده در حوزه خلیج فارس حوادثی خواهیم داشت و من پیشبینی میکنم که عربستان با کویت و عمان درگیر شود.
رضایی ادامه داد: به نظر من بازگشت به ارزشهای اول انقلاب تنها راه پیشرفت کشور است.
وی در پاسخ به این سؤال که «چرا برخی سیاسیون درخصوص برجام اظهارنظر نمیکنند و اینکه چرا در این موقعیت حساس مجلس به تعطیلات رفته است؟»، گفت: اینکه توافق برجام مراحل قانونی خود را طی کند به نفع دولت است و این توافق اکنون در شورای امنیت و مجلس در حال بررسی است.
عضو مجمع تشخیص مصلت نظام افزود: باید آرامش سطح جامعه را حفظ کنیم به همین خاطر باید در سطح جامعه در مورد برجام محتاطانه صحبت کنیم.
انتهای پیام/