شهرک سینمایی دفاع مقدس میتواند منطقه گردشگری شود
به گزارش خبرنگار حوزه سینما گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری آنا، هرگاه صحبت از فیلمها و سریالهای جنگی به میان میآید در ذهنمان جبهههای واقعی تصور میشود و حتی دستاندرکاران این نوع فیلمها برای باورپذیربودن آن از ادوات جنگی استفاده میکنند که ممکن است در هیچ جایی جز فیلمهای جنگی آن ادوات را نبینی.
این ادوات و حتی لوکیشنهای مربوط به جنگ، خاکریز، تانک و ادوات نظامی همه در یک شهرک جمع شده است. شهرک سینمایی دفاع مقدس برای حمایت از فیلمهایی با موضوع جنگ و دفاع مقدس ایجاد شده و همه دستاندرکاران برای راحتی و رسیدن به نتیجه حاصله از یک فیلم جنگی همه این امکانات را برای ساخت فیلمشان از این شهرک اجاره میکنند. حتی در این شهرک لوکیشنهای تاریخی هم به چشم میخورد که میتواند به عنوان یک منطقه گردشگری و توریستی از آن استفاده کرد.
بنیاد روایت فتح بر آن شد تا خبرنگاران را با این فضا آشنا کند که دیدن آن فضاها و لوکیشنها به یک یا دو ساعت افاقه نمیکرد بلکه این بنیاد با خبرنگاران فعال رسانهای در اردوی یکروزه بازدید از این شهرک همراه شد.
شهرک سینمایی دفاع مقدس در زمینی به مساحت 550 هکتار در 25 کیلومتری اتوبان تهران- قم واقع شده است و تاکنون بیش از هزار فیلم سینمایی، تله فیلم، سریال و فیلم کوتاه در آن ساخته شده است.
در این شهرک شاهد تانکها و تفنگها و لباسهای مختلف، نفربر و حتی توشکا و انفجارهای مهیب هستیم جایی که هر قسمت برای خود سولهای را تشکیل داده از جمله سولهای برای انبار لباسها، قسمتی برای ادوات نظامی از جمله تفنگ؛ شمشیر ، آرپیچی، زره، فانوس و کلاه خود و هر آ نچه که برای جنگ یک سرباز به آن نیاز دارد و قسمتی دیگر انبار برای موتورها است پر از موتورهایی که در فیلمهای مختلف از آن استفاده میشده و هرگاه نیاز به تعمیر دارد در همانجا افرادی متخصص این کار فعالیت میکنند و آن را به چرخه کار برمیگردانند و قسمتی دیگر انباری برای نگهداری ماشینهای جنگی و حتی تعمیرگاهی برای درست کردن ماشینهایی که نیاز به تعمیر دارند.
در همین محل محسن علیاکبری تهیه کننده سریال نفوذ و یا الف دزفول که هر دو جنگی هستند، در جمع خبرنگاران میگوید: فیلم سینمایی «وکیلمدافع» مضمونی طنز و نگاهی به دفاع مقدس دارد. کاری متفاوت است که قرار است به جشنواره فیلم فجر برسد. این فیلم که این روزها در شهرک دفاع مقدس در حال فیلمبرداری است به کارگردانی مشترک سلما بابایی دختر شهید بابایی و ونداد دوشه است. ایمان افشاریان بازیگر تئاتری که سالها روی صحنه تئاتر نقشآفرینی کرده نقش اصلی را بازی میکند و در کنار آن محمود عزیزی، کوروش تهامی و مجید یاسر بازی دارند.
وی افزود: مجموعه تلویزیونی 40 قسمتی «الف دزفول» به کارگردانی مرجان اشرفیزاده در حال فیلمبرداری است که قرار است از شبکه یک سیما پخش شود. این سریال مقاومت مردم دزفول را نشان میدهد که حماسههایی که مردم دزفول در زمان جنگ آفریدند و بحث موشک باران را به تصویر میکشد.
پس از صحبتهای علی اکبری بازدید از لوکیشن حضرت موسی(ع) از سوی خبرنگاران صورت گرفت که در آنجا احمد میرعلایی تهیهکننده سریال حضرت موسی(ع) اظهار کرد: این فیلمنامه براساس روایاتی قرآنی نگارش شده به طوری که پنج جزء قرآن با روایات مختلف به آن موضوع پرداخته است و همه مسلمانان در جهان علاقهمند این نوع قصه هستند. در کشور برزیل چند سال پیش سریالی بیش از ۱۷۰ قسمتی درباره موسی(ع) ساخته و پخش شد. اکنون همه عوامل طوری در جریان تولید این سریال قرار گرفتند تا بتوانیم نقاط قوت و ضعف آن را بشناسیم.
میرعلایی گفت: زندهیاد سلحشور فیلمنامه خوب و غنی را از خود به یادگار گذاشت و در بستر بیماری خواستند که این فیلمنامه بازنویسی مجدد شود. بعد از فوت سلحشور با فرصتی که پیدا کردیم بازنویسی این فیملنامه آغاز شد و خوشحالم که فیلمنامه اکنون مراحل پایانی نگارش خود را میگذراند. زندهیاد سلحشور فیلمنامه ۷۲ قسمتی نوشت که طی نظر تلویزیون مبنی بر موجز کردن آن و با نظر کارگردان تبدیل به ۵۲ قسمت شد.
میرعلایی به موضوع این سریال پرداخت و گفت: این مجموعه تلویزیونی به دوران قبل از به دنیا آمدن حضرت موسی (ع) و تا قسمتی به بعد از رحلت ایشان هم برمیگردد. در کل ما خلاصه فیلمنامه را در اختیار تلویزیون و حتی مراجع قرار دادیم که مورد توجه آنها قرار گرفت، حتی به افراد غیرشیعه هم دادیم حتی از کسانی که در زمینه دین و تاریخ کارشناس هستند، حتی از دانشگاه الازهر و موسسات و ادیان دیگر که نظراتشان را راجع به آن بدهند و از آن استفاده کنیم.
وی درباره اینکه فیلمنامهنویس آن سعید بهمنپور هستند که نویسنده حضرت مریم (ع) و اصحاب کهف بوده، گفت: چهارچوب فیلمنامه برای مرحوم سلحشور است و از سعید بهمنپور خواستیم که فیلمنامه را جذابتر و از قسمتهای آن کم کند که تبدیل به همان ۵۲ قسمت شد.
سپس خبرنگاران از رودخانهای که در سریال حضرت یوسف (ع) استفاده شده بود با قایقهایی آن را به صورت تفریحی دور زدند. پس از آن خبرنگاران با ماشین توشکا (ماشینی که سیروس مقدم برای فیلم پایتخت برای نبرد با داعش از آن استفاده کرد بود) به محلی که فیلمبرداری فیلم کوتاه نهر خون بود و چهار کیلومتر از لوکیشن حضرت موسی(ع) فاصله داشت راهی شدند.
رضا انصاری کارگردان فیلم کوتاه «نهر خون» در جمع خبرنگاران گفت: این فیلم کوتاه که به خاطرات شهید حسین غنیمتپور میپردازد هماکنون در حال فیلمبرداری است. 60 درصد از فیلمبرداری آن گذشته و برای موزه دفاع مقدس همدان آماده میشود. این فیلم فقط برای بازدیدکنندگان موزه دفاع مقدس در همدان و به صورت 360 درجه نمایش داده خواهد شد.
در این اردو که محسن سلیمانی سرپرست انجمن تئاتر انقلاب و دفاع مقدس و حسین صابری مسئول گروه سینمایی روایت فتح خبرنگاران را همراهی میکردند، خبرنگاران را نسبت به مسائلی پیرامون جنگ و فیلمها آشنا کردند.
انتهای پیام/4046/4071/
انتهای پیام/