دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
سردار جلالی:

مردم هدف اصلی تهدیدهای دشمنان هستند

رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور گفت: مردم هدف اصلی اقدام‌های ضدایرانی دشمنان هستند و در جنگ ها، زیرساخت‌های حیاتی به اهدافی برای دشمنان تبدیل شده‌اند.
کد خبر : 327783
_HZS9181.jpg

به گزارش حوزه دفاعی و امنیتی گروه سیاسی خبرگزاری آنا از پایگاه اطلاع‌رسانی پایداری ملی، سردار غلامرضا جلالی در سومین کنفرانس ملی توسعه پایدار و پدافند غیرعامل که صبح امروز در وزارت کشور برگزار شد ضمن تبریک ایام ربیع‌الاول، با اشاره به سخنان مقام معظم رهبری درباره تغییر تهدیدها و اهمیت پدافند غیرعامل برای مقابله با تهدیدهای نوین اظهار کرد: در پدافند غیرعامل مهم‌ترین موضوع مقابله با تهدیدهای انسان‌ساز است.


وی ادامه داد: در تهدیدهای انسان‌ساز می‌توانیم موضوع فناوری، تجهیزات، اطلاعات و زیرساخت‌ها را مدنظر بگیریم و در بعد انسانی آن‌ها دکترین، استراتژی و راهبرد استفاده‌کنندگان را می‌توان مدنظر گرفت. مؤلفه علمی، تکنولوژیک و صنعتی بودن تهدیدهای نوین، موجب شده تهدیدها همواره متغیر و پویا باشند.


وی با بیان اینکه تکنولوژی، علم و استراتژی در تهدیدهای انسان‌ساز می‌توانند بر یک‌دیگر تأثیر بگذارند افزود: به دلیل پویایی علم و تغیر استراتژی و ساختارها، تهدیدها همواره سیال و متغیر هستند برای همین است که ارتش‌ها در جهان به دلیل اینکه باید همواره مجهز و به‌روز باشند، بودجه‌های بسیاری را به خود اختصاص می‌دهند.


رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور تهدیدها را به سه دسته کلی تقسیم کرد و گفت: دسته‌ای از تهدیدها جاری هستند، یعنی همواره در لیست تهدیدهای موجود قرار دارند اما جایگاه آن‌ها در اولویت لیست تهدیدها تغییر می‌کنند و به‌ عنوان مثال در حوزه تهدیدهای نظامی مقام معظم رهبری فرمودند جنگ نخواهد شد این به آن معناست که تهدید نظامی اگر چه وجود دارد اما امروز در اولویت دشمن به‌دلایل مختلف نیست و به‌صورت جدی کشور را مورد توجه قرار نمی‌دهد. این موضوع دلایل مختلفی دارد که از این جمله می‌توان به قدرت بازدارندگی و دفاعی نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران اشاره کرد.


نابود کردن زیرساخت ها مهمترین اهداف دشمنان در جنگ های اخیر در منطقه است


وی اظهار کرد: در تهدیدهای نظامی یک تغییر اساسی ایجاد شده است و آن رشد علم و فناوری است. اگر به جنگ‌های اخیر در جهان و به‌ویژه کشورهای پیرامون ایران نگاه کنیم زیرساخت‌محوری را در ابعاد مختلف این جنگ‌ها مشاهده می‌کنیم و این به آن معناست که زیرساخت کشورها در جنگ‌ها تبدیل به اهداف دشمنان شده‌اند و هرچه این زیرساخت‌ها از اهمیت بیشتری برخوردار باشند برای دشمنان اولویت مهم‌تری دارند.


جلالی با اشاره به جنگ ۳۳ روزه رژیم صهیونیستی علیه لبنان گفت: وقتی اهداف رژیم صهیونیستی را در جنگ ۳۳ روزه بررسی کردیم، دیدیم رژیم صهیونیستی زیرساخت‌های تهیه و تولید آب موردنیاز و شبکه فاضلاب را هم هدف نظامی خود قرار داده بودند، زیرا اگر تولید آب و جمع‌آوری فاضلاب با مشکل روبه‌رو شوند مردم ناراضی می‌شوند و هدف آن‌ها از این حمله‌ها غیرقابل اداره کنترل کردن مردم است.


رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور در ادامه به حمله‌های نظامی آمریکا به عراق اشاره کرد و گفت: آمریکایی‌ها در اولین اقدام پدافند هوایی این کشور را حذف کردند تا مقاومت و ایستادگی پدافند هوایی ارتش عراق را از بین ببرند. تغییر استراتژی در جنگ‌ها به این معنا است که فرد تصمیم‌گیرنده می‌تواند روش‌های مختلفی را با اولویت‌های متفاوت برای اجرای مراحل حمله نظامی به‌کار گیرد.


وی تهدیدهای سایبری را یکی دیگر از تهدیدهای نوین و موجود برای کشور دانست و گفت: سایبر در حوزه زیرساخت‌های نفوذ کرده و حمله‌های سایبری به زیرساخت‌های حیاتی، یکی از روش‌های دشمنان در جنگ‌های نوین است و احتمال این وجود دارد که همانند یک جنگ نظامی به زیرساخت‌های حیاتی کشورها حمله شود.


تهدیدهای مستتر در ذات فناوری‌ها


رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور با اشاره به رشد روزافزون فناوری‌ها و امکان ترکیب تهدید و فرصت در فناوری‌ها اظهار کرد: فناوری با رشد سریع که داشته علی‌رغم کاربردها و خدماتی که می‌تواند به مردم ارائه دهد، تهدیداتی را نیز در قالب خود به‌وجود آورده است. وجود سایبر در زیرساخت‌ها به کشورهای تولیدکننده، اشراف اطلاعاتی کامل می‌دهد. فناوری اطلاعات تلفیق‌شده از نوع IOT در سرمایه‌های فیزیکی امکان مدیریت و کنترل کشورها را کاهش داده و این اشراف کنترل را به‌سمت کشورهای تولیدکننده فناوری سوق داده است و از جهت دیگر قابلیت‌های درون رگولاتوری در فناوری و کنترل‌گریزی در ذات فناوری‌های نو دیده می‌شود که قابلیت‌های مدیریت، کنترل، اداره و بهره‌گیری مستقل را از دولت‌های می‌گیرد.


مردم هدف اصلی تهدیدهای دشمنان هستند


وی تهدیدهای ترکیبی را یکی دیگر از تهدیدهای نوین برای کشور دانست و گفت: سایبر، گسترش فناوری و شبکه‌های اجتماعی موجب شده تا یک تهدید ترکیبی شکل گیرد؛ یعنی دشمنان با استفاده از فضای سایبر و به‌وسیله شبکه‌های اجتماعی می‌توانند تهدیدهای فرهنگی، اجتماعی، اقتصادی و امنیتی برای کشور ایجاد کنند. ویژگی این تهدید این است که مردم محور اصلی آن هستند و با استفاده از شبکه اجتماعی که امروز تبدیل به یک رسانه فراگیر شده است و جای رسانه‌های رسمی را گرفته اهداف خود را پیش می‌برد.


جلالی گفت: روند فناوری بسیار سریع است و بعضاً تحت اختیار و کنترل دولت‌ها نیست به همین دلیل کشورها تحت تأثیر فناوری‌هایی هستند که از آن‌ها استفاده می‌کنند. این فناوری‌ها می‌توانند تولید داخلی باشند و یا از کشورهای صاحب تکنولوژی و فناوری وارد شوند. هوشمندسازی اشیاء موجب شده که اشیا قابل کنترل و مدیریت شوند و این هوشمندسازی بر همه حوزه‌ها تأثیر گذاشته و همه حوزه‌ها را تحت تأثیر خود قرار داده است.


هوشمندسازی دارایی‌ها و زیرساخت‌ها می‌تواند بعضاً کشور را با تهدید روبه‌رو کند


وی شناخت ماهیت دارایی‌های کشور را بسیار مهم دانست و گفت: باید کارکرد دارایی‌های کشور را به‌خوبی شناخت و دانست که این زیرساخت آیا دیگر زیرساخت‌های کشور را تحت تأثیر قرار می‌دهد؟ و آیا زیرساخت ما هوشمند و متصل به سایبر است یا خیر، از سوی دیگر از چه نسل از فناوری‌های نوین برخوردار است. هوشمندسازی اشیاء و زیرساخت‌ها موجب می‌شود که تخریب یا آسیب در یک جز در دیگر اجزای زیرساخت تأثیر و آن را از فعالیت باز دارد. هوشمندسازی اشیاء همچنین موجب برنامه‌ریزی و کنترل از راه دور و یا نفوذ دشمن و کنترل از راه دور می‌شود.


رئیس سازمان پدافند غیرعامل نفوذ، کنترل، دسترسی، مدیریت، تخریب و انهدام را از ویژگی‌های هوشمندسازی زیرساخت‌ها در زیرساخت‌های مختلف دانست و گفت: ویژگی قابلیت هوشمندسازی زیرساخت‌ها امکان جنگ سایبری و زامبی‌سازی را به اشیاء و زیرساخت‌ها می‌دهد که اجزا و زیرساخت با نفوذ دشمن می‌تواند علیه کشور به‌کار گرفته شود؛ بنابراین تهدیدهای سایبری از جمله نفوذ، دسترسی، اشراف اطلاعاتی، دست‌کاری در برنامه‌ها، دستور توقف سرویس، تخریب زیرساخت‌ها و انهدام آن از طریق حمله‌های سایبری نیز به زیرساخت‌های هوشمند اضافه می‌شوند.


اتصال سیستمی زیرساخت‌ها، آسیب‌پذیری و تخریب آبشاری به‌دنبال دارد


وی افزود: اتصال سیستمی زیرساخت‌ها آسیب‌پذیری آبشاری را می‌تواند به‌دنبال داشته باشد مانند آن چیزی که در اهواز رخ داد، یعنی با قطع برق، آب و تلفن هم قطع شد و به‌دنبال آن ایجاد نارضایتی در مردم.


رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور با اشاره به ترکیب فناوری‌ها در تهدیدهای نوین گفت: به‌دلیل ترکیب فناوری‌ها در تهدیدهای نوین یک فرد به‌تنهایی نمی‌تواند با ابعاد مختلف تهدیدها مقابله کند. پس باید با همکاری و هماهنگی اقدام‌های پیشگیرانه را انجام داد، باید با هوشمندی از قابلیت‌های مختلف فناوری بهره‌مند شویم و با شناخت دقیق تهدیدها با آن مقابله کنیم. نگاه ما به فناوری باید بومی، ایرانی و اسلامی باشد، ما می‌توانیم در شبکه جهانی باشیم اما یک شبکه بومی ایجاد کنیم و قابلیت جزیره شدن را داشته باشیم، از سوی دیگر نباید مهره دیگران در حوزه علم و فناوری شویم. رویکرد اساسی ما عبارتند از 1- حضور در شبکه جهانی 2- طراحی یک شبکه برقی و مستقل در شبکه جهانی با قابلیت‌های تداوم ارزش‌های اسلامی در آن 3- اضافه کردن قابلیت «شبکه‌ای- سلولی» به شبکه‌ای که در شرایط تهدید و اضطرار، با سلولی کردن آن از تهدیدها مصون باشیم.


وی تأکید کرد: باید در حوزه‌های حیاتی و مهم به خودکفایی کامل برسیم، زیرا در هر حوزه‌ای که ما نیاز داشته باشیم دشمن آن را تحریم می‌کنند. باید با عملکرد درست بر اساس استراتژی که مقام معظم رهبری انتخاب کرده‌اند یعنی مقاومت در برابر دشمن پیش برویم.


جلالی در پایان تصریح کرد: در کنار بهره‌برداری از فناوری و تکنولوژی‌های نوین و استفاده و ارتباط با شبکه جهانی باید یک رویکرد و استراتژی درست برای مقابله با تهدیدهای هوشمند دشمنان داشته باشیم.


انتهای پیام/4079


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب