دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
29 آبان 1397 - 09:20
زیست دانشجویی/6

مهارت‌های لازم برای ارتباط‌های اجتماعی

دانشجو هر چقدر ارتباط‌های اجتماعی سالمی داشته باشد از سلامت روانی بالاتری برخوردار خواهد بود.
کد خبر : 327238
photo_2018-11-20_08-38-48.jpg

به گزارش خبرنگار حوزه صنفی گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، برای زندگی دانشجویی توانایی‌هایی برای برقراری روابط با دیگران لازم است که این روابط باید منطبق بر عرف جامعه بوده و درعین حال برای فرد سودمند باشد.


دانشجو هر چقدر ارتباط‌های اجتماعی سالمی داشته باشد از سلامت روانی بالاتری برخوردار خواهد بود که در علوم اسلامی نیز بر فعالیت‌های اجتماعی تأکید زیادی شده به همین دلیل لازم است که دانشجو در شروع دوران جدید زندگی و آغاز جوانی با مهارت‌های لازم آشنا شود.


برای تقویت مهارت‌های لازم در زندگی دانشجویی لازم است که چند اصل رعایت شود از جمله اصول این است که به دیگران نشان دهید که به آنها توجه و علاقه دارید، دوست داشتن دیگران قدم اول در تقویت روابط و مهارت‌های اجتماعی بشمار می‌رود.


سعی کنید شنونده خوبی باشید، یکی از عوامل برقراری ارتباط سالم با دیگران، خوب گوش دادن به صحبت‎های مقابل است. البته شنیدن با گوش دادن فرق دارد به طرف مقابل نگاه کنید، کار دیگری در آن زمان انجام ندهید ، سعی کنید که صحبت‌های دوست خود را بخوبی شنیده و درک کنید و گوینده را تشویق به ادامه صحبت نمایید.


برخی افرادی که در ارتباطات خود سعی می‌کنند به دیگران نشان دهند افراد متفاوتی هستند و یا خود را بالاتر از دیگران می‌دانند، معمولاً دچارمشکلات ارتباطی زیادی می‌شوند، ممکن است شما از نظر نمرات درسی و عملکرد تحصیلی یا موقعیت خانوادگی نسبت به سایرین در رتبه‌ بالاتری قرار داشته باشید ولی این دلیل نمی‌شود که به دیگران فخر فروشی کنید.


 در دوستی‌های خود با دیگران افراط و تفریط نکنید، از آن جایی که معمولاً در کشور ما آموزش‌های اساسی در زمینه ارتباط و روابط انسانی کمتر انجام می‌شود، افراد آن چه را که به نظرشان صحیح به نظر می‌رسد انجام می‌دهند که در مواقعی ممکن است درست باشد و در مواردی نیز نادرست است در این میان افراط  و تفریط‌های زیادی صورت می‌گیرد.


در ارتباط و روابط خود سعی کنید که براساس عقیده، نظر و سلیقه خود صحبت کنید و به یاد داشته باشید که انسان‌ها بسیار متفاوتند ولی این تفاوت دلیلی بر اختلاف طبقاتی نیست. بنابراین نظر و عقیده‌ی خود را بیان کنید.


خود را سانسور نکنید، با این حال به یک نکته ظریف هم  باید توجه شود؛ سانسور نکردن خود به این معنی نیست که همه‌ مطالب زندگی و حتی همه راز های‌ خود را با همه در میان بگذارید بلکه موضوعات حساس، مهم و رازهای خود را باید با افرادی درمیان گذاشت‌که آنها را امین و شایسته می‌دانید.


 ممکن است بپرسید چگونه چنین کسی را می‌توان یافت؟ تعیین توان رازداری، صمیمیت و ارتباط عمیق داشتن با فرد، به زمان و ارتباط اجتماعی بستگی دارد، نمی‌توان با افرادی که چند ماهی از آشنایی با آنها می‌گذرد یا افرادی که گاه گاه با آنها ارتباط داریم چنین مواردی را درمیان گذاشت، به همین دلیل سعی کنید که ارتباط‌های زیاد و متعددی با انسان‌های مختلف داشته باشید در اثر چنین تعامل‌ها و ارتباط‌های سنگین، متعدد و طولانی است که می‌توانید چنین افرادی را بشناسید و به این درجه از صمیمیت و اعتماد برسید.


برای نگارش این گزارش، از کتاب «راهنمايی برای سازگاری با زندگی دانشجويی» استفاده شده است.


انتهای پیام/4108/ 4107/


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب