دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
عصر امروز؛

اختتامیه هفدهمین دوره جشنواره کتاب و رسانه برگزار شد

مراسم اختتامیه هفدهمین دوره جشنواره کتاب و رسانه، عصر امروز در موسسه خانه کتاب با حضور محققان و پژوهشگران و اهالی رسانه برگزار شد.
کد خبر : 326817
۲۰۱۸۱۱۱۸_۱۳۵۷۳۹.jpg

به گزارش خبرنگار حوزه کتاب و اندیشه گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری آنا، مراسم اختتامیه هفدهمین دوره جشنواره کتاب و رسانه، عصر امروز در موسسه خانه کتاب با حضور محققان و پژوهشگران و اهالی رسانه برگزار شد.


نیک‌نام حسین‌پور در این مراسم گفت: باتوجه به برگزاری هفدهمین جشنواره کتاب و رسانه، این جشنواره در حال تبدیل‌شدن به درختی تنومند است، خبرنگار باید برای حفظ آن توجه ویژه‌ای داشته باشند تا به ثمر برسد.


وی افزود: کتاب خود یک رسانه و دارای مخاطب زیاد، تکثر پیام فراوان و اثرگذاری است. رسانه‌های گروهی در کنار همه مزیت‌ها، یکی از ابزارهای موثر در ارزیابی حوزه فرهنگ و رسانه به شمار می‌آیند.


مدیر عامل موسسه خانه کتاب تصریح کرد: رسانه‌ها به دلیل وسعت و تاثیرگذاری که دارند در شکل نوینی جامعه جهانی را به تسخیر خود در آورده‌اند. طوری که برای تثبیت و حفظ وسائل و ارتباط جمعی بر  ابزار موثر در رسانه نیاز جدی است.


وی یادآور شد: فرهنگ کتابخوانی از مهم‌ترین موضوعات است که رسانه‌ها می‌توانند برای فراگیر شدن آن تلاش دوچندانی انجام دهند. گفتمان‌سازی رسانه‌ها در عرصه فرهنگ کتابخوانی بسیار مهم است، امروز متأسفانه شاهد قاچاق الکترونیکی کتابخوانی هستیم و این کار در فضای مجازی یک اصالت یافته و اقتصاد نشر را تهدید می‌کند.


محسن جوادی نیز در این جشنواره گفت: جایگاه و اهمیت کتاب برای همگان روشن است و نیاز به توضیح و تبیین ندارد، زیرا کتاب یکی از مولفه‌های اصلی زندگی خوب و توسعه خوب‌زیستن است.


وی افزود: در همه مراحل تألیف، چاپ، نشر و توزیع کتاب اشکالات و مشکلاتی وجود دارد که خبرنگاران و رسانه‌ها، بهترین افرادی هستند که می‌توانند در این زمینه فرهنگ سازی کنند و به رفع مشکلات آن بپردازند.


معاون فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تصریح کرد: رسانه اولین جایی است که نویسندگان در آن تجربه می‌کنند و به رشد می‌رسند، جشنواره کتاب و رسانه، حلقه مهمی برای اتصال کتاب و رسانه است و سهم رسانه‌ها در ارتقای کیفیت کتاب بسیار مهم است.


بر اساس این گزارش، ۱۷۵ فعال اطلاع‌رسانی حوزه کتاب از استان‌های مختلف کشور و شهرهای تهران، قم، کیش، خرم‌آباد، مشهد، شمیرانات، گرگان، شیراز، یاسوج، سبزوار، آستانه اشرفیه، خوی، اهواز، ری، کرمانشاه، ماهشهر، اسلامشهر، لاهیجان، بندرعباس، رشت، آران و بیدگل، کرج، بجنورد، زنجان، سهند، ارومیه، بوشهر و... برای شرکت در این دوره از جشنواره ثبت‌نام کرده بودند.
این افراد در بخش‌های مختلف «رسانه‌های نوشتاری» (مطبوعات کاغذی، خبرگزاری‌ها و سایت‌های خبری رسمی) شامل خبر، گزارش، گفتگو، طنز، یادداشت و نقد و مقاله (مطبوعاتی و تخصصی)، بخش «رسانه‌های دیداری و شنیداری» (تلویزیون و رادیو) شامل خبر، گزارش، گفت‌وگو، میزگرد، داستانی - نمایشی (کتاب صوتی)، طنز و برنامه‌های ترکیبی، بخش «عکس» شامل تک عکس و گزارش تصویری و بخش «تولید محتوا در صفحه‌های تخصصی شبکه‌های مجازی» شامل معرفی کتاب، یادداشت و نقد، گفت‌وگو، گزارش و خبر، به رقابت پرداختند.
در هفدهمین جشنواره کتاب و رسانه ۵۳۵ اثر از سوی رادیو صبا، رادیو فرهنگ، خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، هفته‌نامه چلچراغ، ماهنامه تجربه، رادیو قم، صداوسیمای مرکز کیش، خبرگزاری رضوی، صداوسیمای مرکز اصفهان، روزنامه ایران، صداوسیمای مرکز لرستان، روزنامه اعتماد، وب‌سایت دفتر فرهنگ معلولان، مجله تصویر، صداوسیمای مرکز خراسان رضوی، صداوسیمای مرکز فارس، سایت خوابگرد، رادیو گلستان، صداوسیمای مرکز کهکیلویه و بویراحمد، باشگاه خبرنگاران جوان، وب‌سایت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، خبرگزاری صداوسیما، خبرگزاری فارس، خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، فصلنامه نقد کتاب قرآن و حدیث، مجله داستان همشهری، فصلنامه صنوبر، خبرگزاری مهر، هفته‌نامه کرگدن، وب‌سایت کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان، نشریه محلی هزاردستان، شبکه خبر سیما، رادیو گیلان، روزنامه خراسان، روزنامه افسانه، وب‌سایت تاریخ شفاهی ایران، روزنامه سازندگی، خبرگزاری جمهوری اسلامی ایران (ایرنا)، روزنامه توسعه جنوب، صداوسیمای مرکز کرمانشاه، رادیو نمایش، فصلنامه نقد کتاب کودک و نوجوان، همشهری همدان، صداوسیمای مرکز گلستان، نشریه خانوادگی روشنان، روزنامه خبر جنوب، روزنامه قدس، رادیو ایران، هفته‌نامه امرداد، رادیو اقتصاد، شبکه آموزش سیما، ماهنامه صنعت چاپ، ماهنامه زنان، روزنامه فرهیختگان، وب‌سایت انسان‌شناسی و فرهنگ، پایگاه خبری – تحلیلی رویداد فرهنگی، ماهنامه سراسری بلوط، روزنامه اصفهان زیبا، خبرگزاری آنا، روزنامه مردم نو، روزنامه همبستگی، جُنگ هنر مس، روزنامه صبح نو، فصلنامه نقد کتاب، پایگاه خبری شیرین‌طنز، روزنامه بامداد جنوب، روزنامه آفتاب یزد و همچنین برخی از صفحه‌های فعال در فضای مجازی ارسال شده بود.
انتهای پیام/4090/4071/


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب