محبوبترین مقصد آسیاییِ گردشگران
به گزارش گروه رسانههای دیگر خبرگزاری آنا، «چین تا سال 2030 میلادی به محبوبترین مقصد گردشگری جهان تبدیل میشود»؛ این تیتر خبری است که هفته گذشته خبرگزاریهای داخلی و خارجی را پر کرد. به گزارش چاینادیلی، شرکت تحقیقاتی بینالمللی «یورومانیتور» پیشبینی کردهاست کشور چین تا پایان دهه آینده، جایگاه فعلی فرانسه را بهعنوان اولین مقصد گردشگری جهان تصاحب میکند و این یعنی به زودی کوه زرد و برج شانگهای، بازدیدکنندگان بیشتری از موزه لوور و برج ایفل خواهند داشت. در گزارش این شرکت آمدهاست رشد اقتصادی و درآمد بالاتری که چین در میان کشورهای آسیایی دارد، گردشگران را تشویق به بازدید از آن میکند. به گفته سخنگوی شرکت یورومانیتور، گردشگری اکنون یکی از پایههای اصلی اقتصاد چین است و رویدادهایی مانند میزبانی المپیک 2022 میلادی، توجه چینیها را بیش از همیشه به بهبود زیرساختها و استانداردهای گردشگری معطوف کردهاست.
چین از این موقعیت برای تقویت اقتصاد بخش روستایی خود نیز بهره برده و به همین منظور در سال 2017 میلادی، برنامه گردشگری «همه برای یکی» را با تمرکز بر حفاظت، تنوع فرهنگها و پایداری محیطی آغاز کرد.
گردشگری امروزه یکی از مهمترین صنعتهای دنیاست و بانک جهانی گزارشهای متعددی از نقش مؤثر آن در شکوفایی اقتصادی و توسعه پایدار کشورها منتشر کردهاست. از آنجایی که نیروی کار یکی از پایههای اصلی در صنعت گرشگری است، سرمایهگذاری در این صنعت نه تنها وضعیت اشتغال را بهبود میبخشد بلکه به توسعه زیرساختها و حفظ سنتها و فرهنگهای محلی نیز کمک میکند. ضمن این که در سایه گردشگری، مردم از سرتاسر جهان به درک متقابلی از فرهنگها و آداب و رسوم ملل مختلف میرسند. اما کشور چین، چگونه به این جایگاه نزدیک شد؟ امروز نگاهی داریم به مسیر و دلایل موفقیت کشور چین در حوزه گردشگری. تجربههایی که دانستنشان خالی از لطف نیست.
فرهنگِ سختکوشی مهمترین دلیل موفقیت چینیها
طبق قانون کار چین، ساعت کاری افراد از 8 صبح تا 18 است و میانگین ساعت کاری در چین، از میانگین جهانی بالاتر است. البته کار سنگین، کارخانهها را وادار کرده است در روز، دو ساعت استراحت برای کارکنانشان در نظر بگیرند. ویژگی بارز چینیها شکایت نکردن از شرایط کاری سخت است. بسیاری از آنها در مشاغل خسته کننده و کسالت بار کارخانهها مشغول به کارند اما اعتراضی به وضع موجود ندارند.
از آنجایی که چین یکی از بزرگترین صادرکنندگان پوشاک و وسیله منزل به دنیاست، کارگران بسیاری در کارخانههای چین با شرایط بسیار سخت کار میکنند اما طبق فرهنگ این کشور، هیچ شکایتی از شرایط سخت ندارند. جمعیت بالای کشور چین باعث شده است تا رقابت سختی برای تصاحب کار در این کشور به وجود بیاید. بنابراین اگر کسی در کارش بهترین نباشد، به راحتی با حداقل ۱۰۰ چینی دیگر که کار را بهتر و تندتر انجام میدهند، جایگزین میشود. رقابت در هر محیطی در کشوری با بیش از 760 میلیون کارگر و کارمند، بسیار پیچیدهتر و سختتر از آن است که بتوان تصور کرد. طبق ادعای روزنامه وال استریت ژورنال، هر کارگر چینی بهطور متوسط در سال بین 2000 تا 2200 ساعت کار میکند و کارفرمایان برای این که بتوانند در بازار رقابتی چین کسب و کارشان را حفظ کنند، کارگران را مجبور میکنند تا ساعات زیادی را بدون استراحت به کار بپردازند. هرچند چنین رویهای، آسیبهایی مثل از دست رفتن سلامتی بهواسطه فشار کار و کمبود خواب و استراحت به دنبال دارد اما از آنجا که هیچ تلاشی بینتیجه نیست، به دست آوردن رکورد بالاترین میزان پسانداز بانکی در دنیا، جایگاه دوم اقتصاد بزرگ جهان و عنوانِ محبوبترین مقصد گردشگریِ گردشگران از جمله نتایج همین سختکوشی است.
نگاهی به جاذبههای گردشگری کشور چین
چین دارای طیف گستردهای از جاذبههای گردشگری است؛ از طبیعت زیبا و حیاتوحش منحصربهفرد و شهرهای باستانی و تاریخی تا آسمانخراشهای مدرن و امکانات بهروز. چین کشوری با تمدن کهن است؛ به همین دلیل جاذبههای تاریخی مهم و قابل توجهی در خود جای داده. موقعیت جغرافیایی این کشور هم، یکی از غنیترین و متنوعترین پوششهای گیاهی و جانوری را به این سرزمین بخشیده است. منتها با وجود جلوههای تاریخی و طبیعی، چین در زمان متوقف نشده و رشد فرهنگ و هنر و صنعت و فناوری، به وضوح در آن دیده میشود. این تنوع، گردشگران بینالمللی زیادی با سلیقههای متفاوت را به چین جذب میکند. در ادامه، نگاهی داریم به برخی از شاخصترین جاذبههای گردشگریِ چین در زمینههای مختلف.
تاریخی/ شهر ممنوعه
شهر ممنوعه نام منطقهای در شهر پکن، پایتخت چین است که مجموعهای از قصرهای دیدنی را در خود جای دادهاست. این قصرها در گذشته محل زندگی خاندانهای سلطنتی مختلف بودهاست که فقط اعضای قصر امکان ورود به آن را داشتند، به همین دلیل به شهر ممنوعه شهرت یافت. پس از سقوط آخرین سلسله فئودالی چین، در دهم اکتبر سال 1925 میلادی، بازدید از شهر ممنوعه بهعنوان کاخ موزه برای عموم آزاد شد. در سال 1961 میلادی نیز این کاخ بهعنوان یکی از فاخرترین آثار ملی کشور چین، تحت نظارت دولت قرار گرفت و در سال 1987 میلادی در فهرست میراث جهانی یونسکو به ثبت رسید.
حیات وحش/ مرکز تحقیقات و پرورش پاندا
چین زیستگاه حیوانات گوناگونی است که «پاندا» یکی از گونههای نادر کنونی آن است. در شمال شهر چنگدو، یک مرکز اختصاصی برای پانداها وجود دارد که زیستگاه طبیعی پانداها در آن شبیهسازی شدهاست. بسیاری از مسافران تورهای چین این مرکز را بهترین مکان در کل دنیا برای نزدیک شدن به پانداها میدانند. این مرکز در سال 2011 میلادی تأسیس شد و در ابتدا بر انگیزههای گردشگری تمرکز داشت اما اکنون مسائل مربوط به پانداها مانند تلاش برای بقای آنها را اولویت خود قرار دادهاست. این مرکز بزرگترین محل نگهداری از پانداهای غولپیکر و مهربان است.
فناوری و معماری/ شانگهای
شانگهای شهر آسمانخراشها و نماد قرن بیستویکم در چین است. بهدلیل شباهتی که این شهر با پیشرفتهترین نقاط دنیا دارد، نیویورک شرق لقب گرفتهاست و به آن «مروارید شرق» هم گفته میشود. شانگهای نه تنها در چین بلکه در دنیا الگویی برای پیشرفت به شمار میآید. این شهر با سرعتی بالا و بدون توقف به سمت آینده حرکت میکند و در 24 ساعت شبانه روز، زندگی در آن جریان دارد. از نظر گردشگران، این شهر جزو محبوبترین شهرهای چین است زیرا تاریخ غنی چین با دنیای مدرن امروز آمیخته شدهاست و زیباییهای آن در هر گوشهای خودنمایی میکند.
فرهنگی/ رقص اژدها
چین، چندین فستیوال بزرگ ملی دارد که یکی از مهمترینهایش جشن سال نوی چینی است. چینیها مثل بسیاری از کشورهای دنیا، ابتدای ژانویه، سال نوی میلادی را جشن میگیرند اما سال نوی چینی، یکی از مظاهر فرهنگی این کشور است که هنوز و همچنان زنده نگه داشته شده و هر سال با چراغانی خیابانها، آویزان کردن فانوسهای رنگارنگ از در و دیوار شهر و خرید هدیه برای کوچک ترها، جشن گرفته میشود. یکی از آداب مهم و جذاب این جشن، رقص اژدهاست که طی آن چندین نفر، دو اژدها را حرکت میدهند و به اصطلاح به دنبال سبزیجات، هماهنگ با موزیک در کوچه و خیابانها میچرخند.
غذای ملی/ اردک پکنی
چینیها رژیمهای غذایی منحصربهفردی دارند اما در بین خوراکیهای متنوعشان، یک غذا هست که بهعنوان غذای ملی آنها شناخته میشود. اردک پکنی در اصل غذای پادشاهان چینی بوده و مشخصه اصلی آن پوست نازک، ترد و برشته اردکِ پخته شده است. پوست اردک در این غذا تا اندازهای محبوبیت دارد که گاهی به تنهایی سرو میشود. این غذای لذیذ به تدریج از انحصار اشراف خارج شد و امروزه یکی از رایجترین غذاها بین چینیها و پرطرفدارترین خوراکی برای گردشگران است. اردک پکنی را معمولاً با پیازچه، پنکیک، سس لوبیای شیرین و خیارشور سرو میکنند.
منبع: روزنامه خراسان
انتهای پیام/4028/
انتهای پیام/