دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
26 آبان 1397 - 10:22
در نامه‌‌ای به وزیر علوم؛

دانشجویان افغان مقیم ایران را از حق تحصیل دانشگاهی محروم نکنید

بسیج دانشجویی دانشکده پردیس هنرهای زیبای دانشگاه تهران در نامه‌ای به وزیر علوم، تحقیقات و فناوری خواستار تسهیل در پرداخت شهریه دانشجویان افغانستانی شد.
کد خبر : 326318
1397031611042818514340964.jpg

به گزارش خبرنگار حوزه تشکل‌های دانشجویی گروه دانشگاه خبرگزاری آنا،‌ بسیج دانشجویی دانشکده پردیس هنرهای زیبا دانشگاه تهران در نامه‌ای به وزیر علوم، تحقیقات و فناوری، اعلام کرد: دانشجویان افغانستانی که در ایران متولد شده‌اند به دلیل نوسانات دلار و پایین آمدن ارزش پول کشورمان دچار مشکل هستند تا حدی که این مشکل منجر به ترک تحصیل تعدادی از این دانشجویان شده است.


در ابتدای این نامه آمده است: دانشجویان پردیس هنرهای زیبای دانشگاه تهران در آبان ماه سال 1395 توفیق میزبانی و تشییع پیکر یکی از همکلاسی‌های  قدیمی خود را پیدا کردند که در جبهه‌های نبرد سوریه به شهادت رسیده ‌بود. شهید مصطفی کریمی از رزمندگان تیپ فاطمیون و از دانشجویان افغان دانشکده هنرها بود. همان‌طور که مطلع هستید با توجه به هم‌زبانی و نزدیکی فرهنگی دو کشورِ ایران و افغانستان و از طرفی مشکلات عدیده کشور افغانستان (جنگ داخلی، اشغال نظامی و...) تعداد این دانشجویان در دانشگاه تهران و سایر دانشگاه‌های ایران کم نیست و این دانشجویان قشر بزرگی از دانشجویان مشغول به تحصیل در ایران را تشکیل می‌دهند.


در ادامه عنوان شده است: مسلم است که بهبود وضعیت مهاجران و دانشجویان افغان از مطالبات همیشگی ما دانشجویان ایرانی بوده‌ است. ضمناً خانواده و دوستان شهید مصطفی کریمی نیز در مراسم تشییع جنازه ایشان مشکلات دانشجوهای افغانی برای زندگی و تحصیل در ایران را مطرح و مطالبه کردند. با توجه به وضعیت فرهنگی کشورمان در برخورد اجتماعی با مهاجران، روشن است که اتباع و دانشجویان افغان وضعیت مناسبی از لحاظ نگاه اجتماعی ندارند و این امر همواره از مهم‌ترین مشکلات این افراد برای زندگی در ایران بوده است.
در بخش دیگری از این نامه آورده شده است: اما در کنار این معضل فرهنگی، مشکلات دیگری نیز گریبان‌گیر این دانشجویان است. از جمله‌ این که حتی اگر متولد ایران هم باشند اتباع خارجی محسوب می‌شوند و باید برای تحصیل خود در دانشگاه‌های دولتی هزینه پرداخت کنند (برابر هشتاد درصد دانشجویان شبانه)، از طرفی این هزینه پرداختی نه به ارز رایج کشور که به دلار اخذ می‌شود و این مسئله با توجه به اینکه درآمد این افراد به ریال بوده به خودی خود مشکلی بزرگ است. از طرفی نوسانات دلار و پایین آمدن ارزش پول کشورمان این مشکل را دوچندان کرده‌است و شهریه دانشجویان افغان بعد از تغییر وضعیت نرخ ارز تقریبا پنج برابر شده، تا حدی که منجر به ترک تحصیل تعدادی از این دانشجویان شده است.
در پایان نامه بسیج دانشجویی پردیس هنرهای زیبا دانشگاه تهران آمده است: با توجه به نکات مطرح شده و این‌که بسیاری از دانشجویان مذکور قصد اقامت دائم در ایران و خدمت به مردم این کشور را دارند یا از خانواده‌هایی هستند که در دهه 60 و پس از آن به دلیل علاقه به انقلاب اسلامی ایران و امام خمینی(ره) به کشور ما مهاجرت کردند و سال‌های متمادی به‌رغم مشکلات متعدد در ایران زندگی کرده‌اند، از وزیر محترم علوم تقاضا می‌شود تدبیری برای تسهیل تحصیل دانشجویان افغانی به ویژه دانشجویانی که متولد ایران بوده‌اند اندیشیده شود و با آنان مانند دانشجویان ایرانی برخورد شود یا این ‌که شهریه از آنان به ریال دریافت شود تا آن‌ها نیز مانند دیگر دانشجویان این مرز و بوم حق تحصیل داشته باشند و به دلیل این مشکلات از داشتن آینده‌ روشن محروم نشوند.


انتهای پیام/4007/


انتهای پیام/

ارسال نظر
هلدینگ شایسته