تأملی بر يک مصاحبه
گروه سیاسی خبرگزاری آنا، ظريف در گفتوگو با خبرآنلاين در پاسخ به نقدها FATF گفته است:
1- اعتقاد دارم خيلي از نگرانيها درباره FATF صادقانه است.
2- اما فکر میکنم پشت برخی از اين نگرانیها منافع اقتصادی است.
3- پولشويی يک واقعيت در کشور است، خيلیها از پولشويی منفعت ميبرند. در مورد پولشويی کدهای زيادی وجود دارد اما امکانش را ندارم علنی کنم. جاهايی هستند هزاران ميليارد پولشويی میکنند، آنها در کشور فضاسازی ميکنند.
4- مجموعه بودجه وزارت خارجه 1100 ميليارد تومان است، کمتر از بودجه برخي دستگاههاي فرهنگي که ارتباط دارند به برخي ارگانها، نميتوانيم با آن فضاسازي مقابله کنيم.
در مورد اظهارات وزير خارجه که با استقبال رسانههاي معاند مواجه شد تأملات زير مطرح است:
الف- اگر آقاي ظريف خيلي از نگرانيها درباره FATF را صادقانه ميدانند چرا به اين نگرانيها اعتنا نکردهاند و دارند از لايحهاي دفاع ميکنند که قبل از تصويب مجلس تعهدات عملي به يک نهاد بينالمللي دادهاند و اطلاعات محرمانه اقتصادي کشور را در شرايط جنگ اقتصادي آمريکا عليه ايران سخاوتمندانه در اختيار دشمن قرار دادهاند؟ اگر خيلي از اين نگرانيها را صادقانه ميدانند چرا در مصاحبه حتی به يکی از آنها اشاره نکردند و از باب روشنگری مطالبی برای رفع نگرانی مطرح نکردهاند؟
ب- آقاي ظريف بدون اينکه به يک مورد از اين نگرانيها اشاره کند، از منافع اقتصادي پولشويان در کشور پشت سر منتقدان FATF ياد ميکند و خبر از ميلياردها تومان پولشويی در کشور که يک قلم آن 30 هزار ميليارد تومان است ميدهند.
از آقاي ظريف بايد تشکر کرد که علاوه بر رصد سياست خارجي کشور مسائل پولشويي در ايران را پيگيري ميکند و اخباري مهم از اين دست دارد! رصد سياست خارجي و توطئههاي دشمنان اسلام و ايران را در قرارداد برجام ديديم که ميلياردها دلار را که طي 3 دهه در صنعت هستهای سرمايهگذاری شده است بر باد دادند. حالا به تلافي آن بيايد اخباری را که از پولشويی در ايران دارد در اختيار دولت و دستگاه قضائي قرار دهد، شايد جلوي آن خسارت قبلي به کشور جبران شود.
اگر ايشان اطلاعات خود را از پولشويي در کشور به مقامات ياد شده ندهد قطعاً افکار عمومی به اين نتيجه ميرسد که وی در اين تخلفات سهيم است و اگر بگويد هم امکانش را ندارم که گفته، بايد گفت به عنوان يک وزير در جلسه هيئتوزيران براي چه شرکت ميکند؟ رئيسجمهور بارها براي مبارزه با مفاسد که پولشويي يکي از مصاديق آن است اعلام آمادگی کردهاند. آيا به عنوان يک وزير کابينه به رئيسجمهور مملکت اعتماد ندارد به او بگويد تا جلوی آن پولشوييها درجلسه هماهنگی سران قوا با تشريک مساعي دولت و قوه قضائيه و مجلس گرفته شود.
بيش از پنج سال است که از زمان تصدی اين دولت ميگذرد. اين چه دولتی است که در سيستم بانکی آن به تعبير وزير امور خارجهاش هزاران ميليارد تومان پولشويی ميشود با آنکه اطلاعات آن دردست وزير خارجه است؟ آنها قادر به جلوگيري از آن نيستند؟
اين نوع اظهارنظرها جز اينکه به دشمن کد بدهد براي فشار بيشتر به دولت و مجلس براي تصويب «اف اي تي اف»، چه فايده ديگري دارد؟ آيا اين نوع حرف زدن تخريب دولت و اعتراف به عدم کارآمدي آن نيست؟ چرا بايد اين اعتراف از دل کابينه بيرون بيايد؟ بيدقتي وزير خارجه در نوع اظهار نظرها امر پنهاني نيست. هم او که قبلاً گفته بود آمريکا با پرتاب يک بمب، همه چيز را در ايران نابود می کند! يا در شوراي روابط خارجی آمريکا مطالبي براي کمک آمريکا جهت در قدرت ماندن گفته بود که هر ايراني از شنيدن آن شرم ميکند. مسئله مهم اينجا اظهارات وزير خارجه نيست، مهم نقش خبر آنلاين در اعلام اين مباحث است که به رسوايی عدم کارآمدی دولت و مجلس و دستگاه قضائی در مبارزه با پولشويي چوب حراج به اقتدار ملی ميزند و خبر آنلاين بدتر از «بی.بی.سی» در بی ريخت نشان دادن اوضاع داخلی نقش بازی می کند.
بايد ديد پشت سر آن دو خبرنگاري که با ظريف به گفتوگو نشستهاند تا اين مطالب موهن عليه دولت و دستگاه قضائي را بيرون بياورند کيست؟ و چرا آنها در جنگ نرم عليه نظام به نيابت از رسانههاي دشمن دستاندرکار توليد محتوايي هستند که مصرف خارجي دارد؟
ج- براي اينکه عدد و رقمهايي که در مورد بودجه وزارت خارجه و نسبت آن با ديگر دستگاهها از سوي وزير خارجه در اين مصاحبه گفته شده است داوري شود، کافي است به رديف 107000 قانون بودجه سال 97 اين وزارتخانه مراجعه شود تا صحت عددي که وي در مصاحبه گفته است معلوم گردد. ضمن اينکه بودجه وزارت خارجه در يک قلم از اقدام پيشنهادي در مجلس 3 برابر شده است.
کسي که از رقم درست بودجه وزارتخانه خود که در رسانهها اعلام شده خبر ندارد، معلوم نيست چه طور از هزاران ميليارد تومان پولشويي در کشور خبردار شده که يک رقم آن 30 هزار ميليارد تومان است، آن هم حاضر نيست در هيئتوزيران مطرح کند يا به دادستاني کل انقلاب بگويد تا چارهایي برای آن بينديشند؟
از پيش معلوم است اين همه خلاف گويی براي دفاع از لايحهای است که منافع و مصالح ملی را هدف گرفته است، همان منافع و مصالحی که در قبول يک سويه تعهدات در برجام برباد رفت.
منبع: روزنامه رسالت
انتهای پیام/4071
انتهای پیام/