انجمنهای شیعه در آلمان میراثی برای نسل آینده است
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری آنا از پایگاه اینترنتی offenkundiges، «احمد عباس» در مقالهای نوشت: «گرچه ما بر آموزش نوجوانان تأکید داریم، ولی بهندرت در این راستا اقداماتی انجام میدهیم. باوجود این، اعضای جمعیتها و انجمنهای شیعه در آلمان امید دارند کودکان و نوجوانان مسیر آنان را ادامه دهند».
این دانشجوی رشته تربیت معلم دانشگاه اولدنبورگ آلمان افزود: «بیشتر برنامههایی که ما در مساجد برگزار میکنیم، برای افراد جوان طراحی نشده است. علاوه بر این، بهندرت میتوانیم انجمنهای اسلامی در آلمان پیدا کنیم که برنامههای بلندمدت برای رفاه و آسایش کودکان داشته باشند. این درحالیاست که با وجود افزایش فساد در جامعه، ما بیش از هر زمان دیگری مسئول حفاظت از نسل بعدی هستیم و باید آنها را برای آینده آماده کنیم».
وی تصریح کرد: «ما در سطح انجمن باید به جوانان بیاموزیم که اعتمادبهنفس داشته باشند. آنها مسلمانان آلمانی هستند که باید رفتار و اخلاق درستی داشته باشند و با بدی مبارزه کنند. نگاهی به وضعیت موجود انجمنهای شیعه در آلمان نشان میدهد ما درحالحاضر کجا ایستادهایم و چهکاری باید انجام دهیم تا نسل آینده به افرادی باایمان و فعال تبدیل شوند. اگر به انجمنهای شیعه در آلمان نگاه کنیم، متوجه میشویم که اقدامات این انجمنها در زمینه آموزش کودکان و نوجوانان بسیار شبیه هم است».
«احمد عباس» مهمترین این اقدامات را آموزش زبان عربی عنوان کرد و نوشت: «در این کلاسها، بچهها در سطحی متوسط خواندن و نوشتن عربی را یاد میگیرند. از آنجا که حضور در کلاسها معمولاً ارتباطی به مذهب افراد ندارد، کودکان و نوجوانان دیگر مذاهب اسلامی نیز در این کلاسها شرکت میکنند.گاهی اوقات کودکان غیرمسلمان که والدین آنها به یادگیری زبان عربی علاقهمند هستند نیز در این کلاسها حضور دارند. در این کلاسها معلمان آموزش دیده تدریس نمیکنند و بیشتر معلمان معمولاً از اعضای مسجد هستند».
وی تصریح کرد: «برای بسیاری از این مؤسسهها، برگزاری کلاسها منبع اصلی درآمد است، پساز آن نیز کمکهای مالی مربوط به مراسم عاشورا و دیگر مناسبتهای مذهبی به درآمدشان کمک میکند. درواقع اعضای مؤسسهها بهطور سنتی به برگزاری برخی مراسمات کمک میکنند، بنابراین انجمنها مستقل اداره میشوند و در برخی مواقع درآمد آنها براساس خدماتی که ارائه میدهند، تأمین میشود».
«احمد عباس» نوشت: «امروزه بهسختی یک انجمن شیعه را مییابید که بهجز آموزش عربی و مذهبی، برنامههای دیگری برای کمک به کودکان و نوجوانان و همچنین آموزش اسلامی داشته باشد. بهسختی جامعهای را میبینیم که طرح یا برنامهای برای 10 یا 20 سال آینده جوانان مسلمان داشته باشد. ما اوضاع خودمان را ثابت نگه داشتهایم، گرچه میدانیم که یکبار در هفته برای آموزش به نوجوانان کافی نیست».
وی افزود: «اگر به آمار نگاه کنیم، متوجه این واقعیت میشویم که در سراسر آلمان حدود 30 مهد کودک اسلامی وجود دارد که بیشترشان در برلین هستند. در برخی از مناطق مانند شمال آلمان هیچ مهد کودکی وجود ندارد. تعداد مدارس اسلامی در آلمان از این تعداد هم کمتر است. در اینجا مسلمانان اهل سنت و تشیع باید تلاش کنند تا مؤسسات بیشتری برای آموزش کودکان و نوجوانان تأسیس شود. مقایسه این آمار با آمار مربوط به گروههای مذهبی دیگر نشان میدهد که چقدر در این ارتباط کم کار شده است».
این دانشجوی رشته تربیت معلم دانشگاه اولدنبورگ آلمان نوشت: «از سوی دیگر، در زمانی که نیروهای افراطی تلاش میکنند که قدرت سیاسی در آلمان را بهدست گیرند، همه مسلمانان (شیعه و سنی) باید با اقدامات هوشمندانه، اوضاع بهتری برای خود ایجاد کنند. ایجاد مهدکودک اسلامی، مدارس خصوصی و ارائه سایر خدمات اسلامی برای کودکان و نوجوانان میتواند بخشی از این اقدامات باشد. این اقدامات به ما کمک میکنند تا ایمان اسلامی را در جامعهای که بیدینی در آن افزایش یافته است، حفظ کنیم».
انتهای پیام/4106/4033
انتهای پیام/